Reklama:

EPILEPSJA A MARIHUANA, POZYTYWNE DZIAŁANIE CZY BUJDA??? (100)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
23-05-2015, 08:49:50

Witam Mam epilepsje od 2007 roku od tego czasu zażywam regularnie depakine chrono 500, trzeba przyznać do obecnego roku tabletki te dawały radę, aż tu nagle po zażyciu jednej z rana obudziłem się w towarzystwie ratowników medycznych wezwanych do mnie, oczywiście miałem atak. Co za tym idzie pogryziony język obolałe wszystkie mięśnie ciała, po konsultacji z neurologiem przyjmuje jeszcze tegretol 200. Przeglądałem posty innych użytkowników i lekko zazdroszczę tego, że wiecie kiedy spotka Was atak, ja tego nie mam, atak przychodzi nagle i nie mam szans, żeby się do niego przygotować. Alkoholu nie pije, marijuane czasami zapalę. W moim przypadku zauważyłem, że ataki następują po krótkim śnie i przy zmęczeniu. Myślę, że najważniejsze jest nastawienie w przypadku tej choroby. Dlaczego? Po zdiagnozowaniu u mnie epilepsji, odrzuciłem tą diagnozę nie brałem leków przez dwa lata, wtedy nie ograniczałem się z niczym, alkohol piłem co weekend, po prostu mój umysł nie wierzył, że coś może mi się stać.. Teraz nie wiem co mam myśleć o tym gdyż biorąc leki mam ataki. Nawet marijuana nie do końca pomaga przed, natomiast jest rewelacyjna po gdy wszystkie mięśnie są spięte i obolałe, ta roślina rozluźnia. Pewnie pojawią się opinie że jestem narkomanem hehe. Jak to się ma do społeczeństwa, które regularnie używa alkoholu nie mi to oceniać. Jedyne co mogę dodać to nie bądźmy ślepi na coś co może pomóc.
gość
01-08-2015, 10:13:03

Treść zablokowana przez moderatora

gość
01-08-2015, 15:41:25

Wiadomosc z ostatniej chwili , opieram sie na info z TVN 24.
Centrum Zdrowia Dziecka organizuje badania skutecznosci dzialania marihuany (jak ja tej nazwy nie znosze )w przypadku okreslonej choroby . Nie podano w jakiej chorobie beda badac skutecznosc, nalezy miec nadzieje , ze podawane beda sladowe ilosci ziololecznicze , gdyz eksperymentowac nalezaloby na doroslych , dzieci wylaczyc z tego rodzaju badan.
gość
02-09-2015, 07:00:05

gość
04-09-2015, 16:17:10

gość
29-10-2015, 12:36:49

gość
29-10-2015, 12:57:12

gość
30-10-2015, 05:06:45

Zgadzam sie calkowicie. Portal informacyjny www.medycznyolej.org to stal sie juz legenda polskojezycznej wiedzy o medycznej marihuanie. Zdecydowanie najbardziej wartosciowe obecnie zrodlo informacji o terapiach tego typu, w dodatku w wiekszosci tworzony przez lekarzy wiec bez przeklaman o tym jak to marihuana leczy wszystko u wszystkich, bardzo popularnych ostatnio wsrod dzialaczy wolnych konopi.
gość
07-11-2015, 10:38:13

gość
10-11-2015, 22:10:54

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
RM glowy
Ognisko malacji12 X6 mam w prawej półkuli móżdżku W płacie czołowym prawym widoczny naczyniak zylni.
Reklama: