Reklama:

Dziwne i straszne deja vu. (52)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
15-03-2018, 11:43:45

Ja mam to samo potrafi trwać to nawet 2 dni,a później przestajemy na jakiś czas. Robi mi się wtedy strasznie gorąco jestem cała czerwona na twarzy i zaczyna się jest mi wtedy strasznie niedobrze, to uczucie jest straszne nikomu nie życzę. Nie potrafię nad tym zapanować chociaż bardzo bym chciała. Ratunku :((((((
gość
15-03-2018, 11:47:36

Czy jest na to jakiś sposób zęby na tym zapanować? Nie można wtedy w ogóle funkcjonować a co dopiero gdzieś wyjść nie mówić już o prac, 🅰 jak o tym mówię to ludzie którzy tego nie przeżyli myślą, że jestem jakaś dziwna, albo psychicznie chora :( nie potrafią w to uwierzyć i różne SA i j reakcje
gość
28-06-2018, 05:56:10

Hej :). Odświeżam wątek.
Ja swój pierwszy atak miałam rok temu ( mam 43 lata). Kolejne zdarzały się z różną częstotliwością - od 2 razy w ciągu dnia do 1 na 2 m-ce. U mnie trwa do kilka kilkanaście sekund alee potem jeszcze chwilę muszę dochodzić do siebie. Objawy podobne jak u was. Ja mam też tak, że chwilę przed czuję że nadchodzi. Ciężko to opisać ale odczucia są straszne (wiem co za chwilę ktoś powie, dziwne odczucie deja vu, I wiele innych dziwnych odczuć które ciężko opisać.
Ja chodzę do neurologa, miałam badania EEG, tomografię, rezonans. Wszystko w normie. Lekarka chce przepisać mi leki przeciwpadaczkowe.
I tu pytanie czy ktoś z was się leczył takimi lekami (jakimi), czy pomagają i czy warto je brać (korzyści przewyższają ewentualne skutki uboczne?
Będę wdzięczna za odpowiedź
Pozdrawiam
Agnieszka
gość
17-07-2018, 06:12:53

Myślę że to o czym piszesz, może być wizją przyszłości która nawiedza cię nieświadomie -np w czasie snu - w tym momencie np ostrzegasz podświadomie samą siebie o nadchodzącym ataku np nudności czy tak jak piszą mikro-padaczki, ludzie mogą się śmiać - ale mam podobne uczucie, często towarzyszy temu coś naprawdę dziwnego przykład z wczoraj. Podczas upalnego dnia 26 stopni zero chmur na niebie ja w pracy na popołudniową zmianę, pewnego momentu myślę sobie tak gorąco mogło by padać jak będę wracać do domu- tak myślałem w godzinie 15 - o 21 zebrały się chmury o 22 wracałem i rozpadało się, uczucie Deja Vu nastąpiło ok godz. 18 - nigdy nad tym się głębiej nie zastanawiałem, ale często mam przypadki gdy o czymś mówię takim naprawdę nie możliwym i się zaczyna dziać - dlatego to nie są żarty, możliwe że jednak istnieje coś takiego czego nie da się w żaden sposób wyjaśnić. Lecz gdy o tym mówisz ludzie się śmieją. A zapewne wiele osób odczuwa podobną sytuacje do nas.
gość
18-06-2019, 13:03:56

Też tak mam, czasem kilkanaście razy dziennie. Często kończy się torsjami. Nie palę, nie piję, nie używam energetyków itd. Neurolog powiedział, że to niepokojące objawy i trzeba zrobić tomografię.
gość
15-05-2020, 16:37:52

Jeżeli ktoś Ci pomógł to proszę daj znać, mam tak samo, wyniki dobre a ja w tej chwili od tygodnia czuję fatalnie, uczucie dejavu cały czas, do tego mdłości i dziwny lęk. Mail niunia-352@wp.pl
Gość 2012-07-29 01:32:03
witam. Mam identyczne objawy jak Ty. Opis idealnie pasuje do tego co ja czuje jak mam ten ''atak''. Bylem juz u kilku neurologow i nic konkretnego mi nie powiedzieli jedynie pukali w kolano... Mialem robione EEG ,ktore nic nie pokazalo. Po tomografie bylo to samo. Jezeli zwalczylas te objawy to napisz mi jak bys na e-maila co Ci pomoglo. Bo pieniadze ciagle wyrzucam w bloto a nic konkretnego sie nie dowiaduje.
pjjotrek@o2.pl
gość
22-06-2020, 19:57:37

Podnoszę temat. Też to mam od około 6 tygodni. Jestem w trakcie diagnostyki neurologicznej. Czy ktoś z was poznał przyczynę tych zaburzeń. Czy komuś udało się z tego wyleczyć?
gość
07-12-2020, 22:11:14

Hej. Wynikiem tych dolegiwości jest odwodnienie organizmu a przede wszystkim mózgu. Uzupełniajcie regularnie płyny a wszystko wróci do normy. Też tak mam. Wszystkie wyżej opisane objawy nasilają się jak zapominam poprostu pić, dlatego swoje dolegiwości powiązałem z niedoborem wody.
gość
24-03-2021, 03:37:13

Cześć. Wszyscy piszą, że także mają te objawy. Spoko. Jednak czy ktoś odkrył ich przyczynę? Moja partnerka ma tak od dziecka z tym, że niedawno była "przerwa" 1,5 roku i myśleliśmy, że w końcu problem zniknął. Niestety ostatnio ataki znów się pojawiły. W badaniach niby wszystko ok.
gość
27-05-2021, 14:42:09

Też tak mam !! To jest okropne. Jeżeli już ktoś ma to za sobą i się z tego wyleczył, proszę o pomoc!!! Napisz do mnie co pomogło: kasia.gory@wp.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Reklama: