Reklama:

Dziwne i straszne deja vu. (52)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
15-03-2018, 11:43:45

Ja mam to samo potrafi trwać to nawet 2 dni,a później przestajemy na jakiś czas. Robi mi się wtedy strasznie gorąco jestem cała czerwona na twarzy i zaczyna się jest mi wtedy strasznie niedobrze, to uczucie jest straszne nikomu nie życzę. Nie potrafię nad tym zapanować chociaż bardzo bym chciała. Ratunku :((((((
gość
15-03-2018, 11:47:36

Czy jest na to jakiś sposób zęby na tym zapanować? Nie można wtedy w ogóle funkcjonować a co dopiero gdzieś wyjść nie mówić już o prac, 🅰 jak o tym mówię to ludzie którzy tego nie przeżyli myślą, że jestem jakaś dziwna, albo psychicznie chora :( nie potrafią w to uwierzyć i różne SA i j reakcje
gość
28-06-2018, 05:56:10

Hej :). Odświeżam wątek.
Ja swój pierwszy atak miałam rok temu ( mam 43 lata). Kolejne zdarzały się z różną częstotliwością - od 2 razy w ciągu dnia do 1 na 2 m-ce. U mnie trwa do kilka kilkanaście sekund alee potem jeszcze chwilę muszę dochodzić do siebie. Objawy podobne jak u was. Ja mam też tak, że chwilę przed czuję że nadchodzi. Ciężko to opisać ale odczucia są straszne (wiem co za chwilę ktoś powie, dziwne odczucie deja vu, I wiele innych dziwnych odczuć które ciężko opisać.
Ja chodzę do neurologa, miałam badania EEG, tomografię, rezonans. Wszystko w normie. Lekarka chce przepisać mi leki przeciwpadaczkowe.
I tu pytanie czy ktoś z was się leczył takimi lekami (jakimi), czy pomagają i czy warto je brać (korzyści przewyższają ewentualne skutki uboczne?
Będę wdzięczna za odpowiedź
Pozdrawiam
Agnieszka
gość
17-07-2018, 06:12:53

Myślę że to o czym piszesz, może być wizją przyszłości która nawiedza cię nieświadomie -np w czasie snu - w tym momencie np ostrzegasz podświadomie samą siebie o nadchodzącym ataku np nudności czy tak jak piszą mikro-padaczki, ludzie mogą się śmiać - ale mam podobne uczucie, często towarzyszy temu coś naprawdę dziwnego przykład z wczoraj. Podczas upalnego dnia 26 stopni zero chmur na niebie ja w pracy na popołudniową zmianę, pewnego momentu myślę sobie tak gorąco mogło by padać jak będę wracać do domu- tak myślałem w godzinie 15 - o 21 zebrały się chmury o 22 wracałem i rozpadało się, uczucie Deja Vu nastąpiło ok godz. 18 - nigdy nad tym się głębiej nie zastanawiałem, ale często mam przypadki gdy o czymś mówię takim naprawdę nie możliwym i się zaczyna dziać - dlatego to nie są żarty, możliwe że jednak istnieje coś takiego czego nie da się w żaden sposób wyjaśnić. Lecz gdy o tym mówisz ludzie się śmieją. A zapewne wiele osób odczuwa podobną sytuacje do nas.
gość
18-06-2019, 13:03:56

Też tak mam, czasem kilkanaście razy dziennie. Często kończy się torsjami. Nie palę, nie piję, nie używam energetyków itd. Neurolog powiedział, że to niepokojące objawy i trzeba zrobić tomografię.
gość
15-05-2020, 16:37:52

Jeżeli ktoś Ci pomógł to proszę daj znać, mam tak samo, wyniki dobre a ja w tej chwili od tygodnia czuję fatalnie, uczucie dejavu cały czas, do tego mdłości i dziwny lęk. Mail niunia-352@wp.pl
Gość 2012-07-29 01:32:03
witam. Mam identyczne objawy jak Ty. Opis idealnie pasuje do tego co ja czuje jak mam ten ''atak''. Bylem juz u kilku neurologow i nic konkretnego mi nie powiedzieli jedynie pukali w kolano... Mialem robione EEG ,ktore nic nie pokazalo. Po tomografie bylo to samo. Jezeli zwalczylas te objawy to napisz mi jak bys na e-maila co Ci pomoglo. Bo pieniadze ciagle wyrzucam w bloto a nic konkretnego sie nie dowiaduje.
pjjotrek@o2.pl
gość
22-06-2020, 19:57:37

Podnoszę temat. Też to mam od około 6 tygodni. Jestem w trakcie diagnostyki neurologicznej. Czy ktoś z was poznał przyczynę tych zaburzeń. Czy komuś udało się z tego wyleczyć?
gość
07-12-2020, 22:11:14

Hej. Wynikiem tych dolegiwości jest odwodnienie organizmu a przede wszystkim mózgu. Uzupełniajcie regularnie płyny a wszystko wróci do normy. Też tak mam. Wszystkie wyżej opisane objawy nasilają się jak zapominam poprostu pić, dlatego swoje dolegiwości powiązałem z niedoborem wody.
gość
24-03-2021, 03:37:13

Cześć. Wszyscy piszą, że także mają te objawy. Spoko. Jednak czy ktoś odkrył ich przyczynę? Moja partnerka ma tak od dziecka z tym, że niedawno była "przerwa" 1,5 roku i myśleliśmy, że w końcu problem zniknął. Niestety ostatnio ataki znów się pojawiły. W badaniach niby wszystko ok.
gość
27-05-2021, 14:42:09

Też tak mam !! To jest okropne. Jeżeli już ktoś ma to za sobą i się z tego wyleczył, proszę o pomoc!!! Napisz do mnie co pomogło: kasia.gory@wp.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: