Reklama:

Dziwne i straszne deja vu. (52)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
25-02-2016, 21:13:11

Witam,
Jestem zszokowana, aż musiałam coś napisać. Takie uczucie zaczęłam mieć już paręnaście lat temu (obecnie mam 30 lat) i rozwalało mi dzień. Często łączyło się to z nocą tzn już w nocy miałam bardzo dużo dziwnych snów i one potem jakby "wracały"... Okropne przerażające uczucie doprowadzające niemal do omdlenia :/
gość
26-02-2016, 19:22:32

ja mam bardzo czesto deja vu, ale mi to nie przeszkadza. najlepsza akcje miałam jak powiedziałam kiedys tacie,ze pamietam jak miał noge w gipsie całą, a ona mówi,ze niemożliwe żebym pamietała, bo miał wtedy 17 lat, a mnie nie było na świecie normalnie mnie zamurowało, bo myslałam,ze on miał ja złamaną, gdy byłam mała.
gość
29-02-2016, 17:43:13

To akurat łatwo wytłumaczyć.
Ja miewam deja vu. Kiedyś 1 dzień a aktualnie już prawie tydzień.
Męczy mnie to bardzo.
gość
13-03-2016, 21:06:51

Cierpię na padaczkę, która sięga m.in. płat skroniowy. Wczoraj spotkałam się z czymś dziwnym. Uczucie, jakby deja vu, ale nie do końca - miałam wrażenie, że ktoś mi wcześniej przedstawił szczegółowo słowo w słowo co się wydarzy, przedstawił mi pewien scenariusz, a on się później spełnił. Czytam o deja vu i co chwilę trafiam na zdanie, że deja vu trwa jedynie kilka sekund, a u mnie trwało jakieś 6h. Nie wiem, czy ktoś spotkał się z czymś podobnym.
gość
08-05-2016, 20:17:49

Gość 2016-02-25 22:13:11
Witam,
Jestem zszokowana, aż musiałam coś napisać. Takie uczucie zaczęłam mieć już paręnaście lat temu (obecnie mam 30 lat) i rozwalało mi dzień. Często łączyło się to z nocą tzn już w nocy miałam bardzo dużo dziwnych snów i one potem jakby "wracały"... Okropne przerażające uczucie doprowadzające niemal do omdlenia :/
Mam identycznie jak Pani, bardzo niespokojna noc, przebudzania i w ciągu dnia, tak jakby te sny wracały i bardzo silne Deja Vu, naglę czuje jakbym się, aż palił, miał ze 40 stopni gorączki, silny scisk w brzuchu i po paru sekundach przechodzi.
gość
03-07-2016, 09:41:36

Też mam coś podobnego. Pamiętam, że jak byłam młodsza miałam to znacznie częściej. Później pojawiało się sporadycznie. Raz na rok albo i dłużej. Ale ostatnio obudziłam się z tym uczuciem. To jest coś jak deja vu, czuje że się duszę i zawsze wtedy biorę kilka głębokich oddechów i to pomaga. Albo jak czuje, że się zbliza, staram się gleboko oddychać zanim się rozkręci.
Nie mam pojęcia co to jest. I da się z tym żyć, zwłaszcza, że teraz nie zdarza mi się to za często.
Ale dobrze wiedzieć, że nie jestem sama.
gość
09-09-2016, 14:03:55

Wiatm. Mam bardzo podobne objawy.mam 29 lat. Zaczelo mi sie to robic jakies 2 lata temu. Tak jak bym widzial uuz kiedys przyszla sytuacje. Dziwne uczuci , nie dobtze mi sie robi odrazu. Takie odciecie na kilka sekund.wrazenie jak bym juz to widzial .ostatnio bardzo mi sie to nasililo. Kilkanascie sytuacji dziennie. Moze to niedobor czegos. Ale w miare dobrze sie odrzywiam . Pomocy
gość
09-09-2016, 20:43:23

cudów nie ma, zrobił bym pierwsze tomograf, bo z tym nie ma żartów, bo przyczyna może być nieznana a może być jakaś zmiana w mózgu i nie mówie od razu o raku bo jest cała gama różnych łagodnych guzów, czy zmian naczyniowych które w 100% da się wyleczyć a które mogą powodowac takie właśnie objawy
można też zrobić sobie eeg
warto sie popadac chocby dla swietego spokoju
gość
19-09-2016, 09:58:27

Witam chyba temat zamknięty. Ale jestem ciekaw czy deja vu odnosi się tylko do odczucia że daną sytuacje się już przeżyło ale nie da się tego określić w czasie kiedy, a czy też może być takie deja vu, że np. dana osoba na jawie widzi sobie pewne okoliczności (marzy o czymś) mając 15 lat potem mając 30 lat przeżywa duchowe cierpienie i znowu zaczyna marzyć i prosić Boga o pomoc "planując" swoje, życie znowu oczami wyobraźni na jawie widzi pewne sytuacje, których wcześniej nie dało się przewidzieć. Dopiero mając 35 lat te marzenia na jawie następują jak wspomniane deja vu z tą różnicą, że dana osoba dokładnie pamięta czas i okoliczności kiedy daną sytuację "przeżyła"- widziała i w istocie tego zjawiska nigdy wcześniej nie będąc w tych miejscach, które w oczach wyobraźni widziała mając lat 15 i 30
Czy też jest deja vu?
gość
04-10-2016, 11:01:48

Gość 2014-03-06 23:34:03
Jeżeli ktokolwiek tu jeszcze zagląda i miewa objawy tego typu, proszę niech się odezwie.
Czesc mam wlasnie podobne objawy . dziwne uczucie. kiedys mialem to raz na jakis czas teraz mam kilka razy dziennie. prosze o pomoc

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: