Reklama:

Dziwne i straszne deja vu. (52)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-10-2016, 14:23:10

To zdecydowanie mogą być objawy padaczkowe. Polecam wizytę u dobrego neurologa (radzę sprawdzić opinie przed wizytą), potem zapewne EEG i rezonans.
gość
18-11-2016, 17:06:44

Ciesze sie, że trafiłam na ten wątek bo od lat borykam sie z takimi napadami. Nie wadzą mi one jakoś specjalnie bo są krótkie i zaraz wszystko wraca do normy, ale zauważyłam, że z roku na rok robią się one intensywniejsze. Oprócz deja vu, zawrotów głowy i bólu brzucha, doszły mi ostatnio jeszcze bardzo nieprzyjemne dreszcze, a pozostałe objawy są jeszcze mocniejsze i jeszcze bardziej nieprzyjemne. Nawet w nocy potrafię się obudzić z takim napadem.
Mam tylko pytanie. Czy u was te napady też są nieregularne? tj. u mnie potrafią zniknąć na parę miesięcy i mam spokój, ale zawsze wracają. I to z większą siłą, jak już to opisałam wyżej. Także mam takie objawy przez pare tygodni, potem nagle mam spokój na miesiąc lub dwa, a potem od nowa, potem znowu spokój i tak przez pare lat.
gość
20-11-2016, 08:49:04

Poniekąd kamień spadł mi z serca, kiedy znalazłam ten wątek uświadamiając sobie, ze nie jestem z tym sama! Uczucie deka vu, jak zapewne kazdy, miewam od lat, ale w ciagu ostatniego tygodnia pojawiło sie ono razem z nieprzyjemnym mrowieniem w całym ciele, gula w gardle, ogromnym strachem i napadem gorąca. Po kilkunastu sekundach wszystko ustało po czym pojawił sie ból głowy, który ustał po około dwóch godzinach. Dzisiaj rano miałam kolejny z dwóch ataków, jednak potrafiłam nad nim w porę zapanować, wiedząc co będzie dalej. Uczucie deja vu pojawia sie przy (nie każdym) kichnięciu - nawę wtedy, kiedy kichnie ktoś inny!
Uświadomiłam sobie wlasnie, ze wiele lat temu budziłam sie z podobnym uczuciem, myśląc ze to przez marę senna (paraliż senny) - byc moze wlasnie to go powodowało?
Mam 28 lat, jestem przeszczęśliwa osoba, raczej bez stresów i problemów. Od około 13 roku życia miewam silne migreny, które stały sie słabsze z biegiem lat, a ataki trwają krócej. Miewam jednak ten dziwny ból w skroniach od jakiegos czasu - myślicie, ze moze to byc padaczka? Miałam robione wiele lat temu wszystkie badania neurologiczne oprócz Eeg - niczego nie wykryto.
gość
21-11-2016, 17:39:08

Witam serdecznie a ja nie wiem czy to deja VU czy co ale mam takie cos ze nagle jak cos robię zaczynał się dziwnie czuć i przed oczami mam dziwne sytuacje jakby cos mi się przypominało tak realnie to wygląda ze np są jacyś ludzie i ja z nimi w innym miejscu itp potem to znika i malo pamiętam ale podczas tego jak trwa tez mam zawroty głowy i mnie mdli lekki strach i te straszne uczucie mrowienia w całym ciele i gorąco mi...co to może być skupiam się bardzo żeby dużo zapamiętać ale nie daje rady😕
gość
27-02-2017, 00:32:44

Hej! Też tak mam. U mnie dodatkowo nakłada się na siebie kilka obrazów i mam wrażenie jakbym oglądała jakąś "gore" grę komputerową w którą jestem na 100% pewna, że gralam. POLECAM zbadać TSH we krwi - hormon tarczycy. Pozdrawiam.
gość
28-02-2017, 12:07:35

Witam Serdecznie,
Miałem takie objawy przed usunięciem glejaka kiedy guz już zwiększał ciśnienie śródczaszkowe.
Tomograf głowy nie pokazał guza- jedynie rezonans.
Życzę dużo dobrego zdrowia wszystkim.
gość
09-07-2017, 18:52:46

Mam takie objawy zawsze przed napradem padaczkowym. Wrażenie "deja vu" poprzedza u mnie każdy napad padaczkowy. Pomimo leczenia (mam stosunkowo mało napadów padaczkowych) w miesiącu zawsze rozpoczynają się one w ten sam sposób. Współczuję jest to straszne uczucie. Widzę drugi raz to samo, i nie mogę tego przerwać. Czuje się jakbym wychodziła z ciała, i widziała to drugi raz. Zaraz potem strasznie się duszę i mam odruch wymiotny...
gość
16-09-2017, 21:06:33

Witam..mam ten sam problem.Podobny obraz danej sytuacji,miejsca..po czym atak gorąca,ścisk w żołądku,utrata orientacji,zawroty głowy..nie panuje nad tym i trwa to już od paru lat..falowo na obecną chwilę raz dziennie od trzech dni..znalazlem ten temat bo juz brak mi sił na te dolegliwości..
gość
06-12-2017, 19:14:05

Mam takie same objawy. Pomocy
gość
14-01-2018, 12:31:43

Mam identyczne objawy. Wyjasnie to w ten sposob, ze poprostu na jawie wchodze w sen, ktorego za dnia juz nie pamietalem. Zdarza mi sie to od kilkunastu lat. Pierwsze razy byly straszne, prawie wymiotowalem. Teraz to nawet polubilem. Potrafie w tym momencie po wejsciu w ten stan utrzymywac go kilka minut, warunkiem tego jest tylko, ze nie moge sie ruszyc. Jesli sie porusze to wracam do rzeczywistosci. Dlatego tez najczesciej trafia mnie to na lezaco lub siedzaco. Kluczem do tego jest czesto jakas zupelnie bezsensowna mysl typu nie wiem -fikus ma zielone liscie bo pingwiny mieszkaja w kaliforni. Taka bezsensowna mysl czesto poprzeda kilka sekund to uczucie i nagle bedac w swoim pokoju przypomina mi sie, ze mialem sen o tym miejscu, czuje sie jak we snie itd. Przypomina mi sie sen. Po wyjsciu z tego przez kilkadziesiat sekund mam takie przyspieszenie, nie moge odnalezc sobie miejsca.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: