Reklama:

Dystrofia miotoniczna typu 2 (92)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
08-06-2018, 14:03:14

Witam mam DM2 i chciałam się dowiedzieć jakie papiery są potrzebne żeby starać się o grupę?
gość
08-10-2018, 20:14:44

Gość 2017-02-15 10:53:18
witam
mam pytanie do Ani która tak dokładnie opisuje symptomy choroby proszę o ile jest to możliwe o podanie namiarów na specjalistę który Cię zdiagnozował. U mnie występuje sztywnie kończyn i w badaniu emg ciągi miotoniczne. Pozdrawiam Dorota
ciesze sie ze mogłam pomóc
gość
08-10-2018, 20:16:19

Gość 2018-10-08 22:14:44
witam
mam pytanie do Ani która tak dokładnie opisuje symptomy choroby proszę o ile jest to możliwe o podanie namiarów na specjalistę który Cię zdiagnozował. U mnie występuje sztywnie kończyn i w badaniu emg ciągi miotoniczne. Pozdrawiam Dorota
ciesze sie ze mogłam pomóc
znaleziono lek na naszą chorobę a-kranz@wp.pl
gość
08-10-2018, 20:18:10

witam
Dorotko podaję meila a-kranz@wp.pl
gość
08-10-2018, 20:20:09

Naprawde mam wspaniałe wieści ale właśnie robią mi lek nie było fatwo go zdobić piszcie co chcecie wiedzieć Anka a-kranz@wp.pl
gość
09-10-2018, 06:02:58

Gość 2016-11-23 13:58:20
Proszę jeśli jest możliwość o podanie namiarów na porządnego neurologa.
Po pobycie w szpitalu sztywnienie kończyn próba tężyczkowa dodatnia. Do dnia dzisiejszego dalej nogi i ręce sztywnieją. Konsultacja u profesora - badanie EMG bardzo liczne ciągi miotoniczne - lekarz opisujący badanie sugerował badania genetyczne. Pan profesor na wizycie przepisał mi leki na uspokojenie i na padaczkę, kazał brać ciągle i powiedział że problem minie. Mam wrażenie że zostałam zbyta widocznie dla niego to ja sobie wymyślam. Co dalej mam brać prochy i czekać czy będą efekty. Może ktoś ma namiary na specjalistę który tego nie zlekceważy. Agacia
musisz znależć poradnie od chorob mieśni wrocław,warszawa tam zrobią Ci testy
gość
09-10-2018, 06:19:11

Gość 2018-02-08 21:43:26
Witam serdecznie czy ktoś jest chory na Dystrofie Miotoniczną typ DM2 męczę się już tyle i porozmawiamy bym z kimś kto ma to samo co ja czekam na odpowiedź pozdrawiam serdecznie Ela
Witaj podawałam kilka krotnie swojego meila .Jeśli chodzi o pytanie Twoje to wszyscy tu mamy dystrofie miotoniczną typ2 czytaj wszystkie informacje tutaj Anka
gość
27-10-2018, 09:42:55

Witam!
Nie bardzo chce mi sie wierzyc w ten nowy lek. Gdyby go wynaleziono, bylby to przelom na skale swiatowa w leczeniu tego typu chorob i byloby o nim glosno. Mieszkam w UK i jest tu troche wiecej informacji na temat DM, ale nic do tej pory nikt nie slyszal o jakimkolwiek nowym leku.Moze on lagodzi w jakis sposob pewne objawy? Genu nikt jeszcze wyleczyc nie potrafi. Niemniej jednak jestem ciekawa Aniu, co to takiego. Jesli ma ktos jakies pytania, albo zwyczajnie chce pogadac, to zapraszam rezare29@o2.pl
gość
05-11-2018, 13:16:23

Gość 2018-06-08 16:03:14
Witam mam DM2 i chciałam się dowiedzieć jakie papiery są potrzebne żeby starać się o
grupę?
Wszystkie ksera chorób na jakie chorujesz czyli chistorie chorób,i najwazniejsze badania genetyczne gdzie stwierdzono DM .Jeśli wszystkie masz udaj sie do lekarza rodzinnego on cie pokieruje pozdrawiam Ania
gość
26-01-2019, 12:37:29

Gość 2016-09-14 15:13:54
Witajcie ,u mnie pierwsze objawy zaczęły się kiedy miałam 19 lat zaszłam w ciąże i zaczęły sie kłopoty z wejsciem po schodach lub potknełam sie na prostej drodze o kamienia nawet upadłam .Twierdziłąm ,ze to przez ciązę jestem taka fajtłapą ,ale po urodzeniu dziecka wcale to nie znikło.Wszystko nasiliło sie gdzy po raz pierwszy zaczczepiłam sie na grypę ,po miesiącu mój organizm zaczął szalec czułam sie bardzo źle.Szybki puls ,serce chciało mi wyskoczyc .Czułam sie bardzo zmeczona i ciezko mi sie oddychało.To tarczyca... Jod radioaktywny złagodził wszystko.Wtym roku byłam u okulisty bo przy tej chorobie trzeba badac wzrok raz do roku.Mam już początki zaćmy choc dobrze widze.to tyle jesli chodzi o pierwsze objawy Pozdrawiam Anka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
Reklama: