Reklama:

Dystrofia miotoniczna typu 2 (92)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
16-01-2017, 15:42:59

mam DM typ 2 54 lata jeśli ktoś może mi powiedzieć coś na temat rehabilitacji lub ma ochotę pogadać podaję maila kasia-ewcia@wp.pl
gość
23-01-2017, 10:32:19

Polecam,lekarza bioenergoterapeutę Aliaksandra Haretskiego z Europejskiej Akademii Medycyny Ludowej w Świebodzicach,jest poprostu genialny. Chętnie odpowiem na pytania, dotyczące kuracji dubnickaolga@gmail.com. Więcej informacji na stronie www.medycynaludowa.com
gość
15-02-2017, 09:53:18

witam
mam pytanie do Ani która tak dokładnie opisuje symptomy choroby proszę o ile jest to możliwe o podanie namiarów na specjalistę który Cię zdiagnozował. U mnie występuje sztywnie kończyn i w badaniu emg ciągi miotoniczne. Pozdrawiam Dorota
gość
22-06-2017, 11:33:48

Gość 2016-06-26 03:49:44
Lekarze zazwyczaj nie znają tej choroby, u mojego Ojca wykryto to przypadkowo. Poszedł z mamą do neurologa, ponieważ bolał ją od dawna kręgosłup, weszli razem go gabinetu neurologa i lekarz widząc taki dziwny chód Ojca, powiedział, że prawdopodobnie ma DM i skierował go na badania, które potwierdziły DM.
Inni lekarze mówili , że jest zdrowy a ,że słaby i zmęczony to
taką ma naturę i tyle.Grunt to trafić na fachowca, bo większość lekarz to konowały.
gość
22-06-2017, 11:35:22

czy jest możliwość dostania namiarów ma lekarza i szpital gdzie twój tata miał zrobione badani pozdrawiam Dorota
gość
06-08-2017, 13:24:18

Ja wlasnie dostalam 60 stopni z literka G to u nas znaczy :piec dni wiecej urlopu,i zezwolenie na parkowanie w miejscach dla inwalidow.Tanszy bilet miesieczny na miejskie srodki lokomocji i tanszy oplata roczna na samochod.
gość
16-01-2018, 15:08:07

Cześć jestem Bartek. Wczoraj byłem u super neurologa Pani dr Hanna Drac po objawach i EMG stwierdziła że mam DM ale żeby potwierdzić musze zrobić badania genetyczne. Szzczerze mowiac po tym co tu czytam zastanawiam się czy to w ogóle ma sens jest to choroba genetyczna wiec nie da się jej wyleczy. Mam przepisany amizepin tez zastanawiam się czy to w ogóle brać. Moje obawy to przede wszystkim problem z rozprostowaniem dłoni po dokręcania butelki czy witanią się... skurcze nóg ( nie mogę biegać sprint bo się wywracam)
Jestem sportowcem moje obawy pojawiły się już ze 4 lata temu (dłonie ) natomiast wywrotki przy bieganiu pojawily się gdy odstawiłem sport... natomiast gdy ćwiczę objawy zanikają prócz tych dłoni. .. co radzicie zamartwiac się chodzić po lekarzach czy poprostu robić co robię ćwiczyć cwiczyc i ćwiczyć a jak się pogorszy to dopiero się np tym zająć ....
gość
08-02-2018, 20:43:26

Witam serdecznie czy ktoś jest chory na Dystrofie Miotoniczną typ DM2 męczę się już tyle i porozmawiamy bym z kimś kto ma to samo co ja czekam na odpowiedź pozdrawiam serdecznie Ela
gość
13-02-2018, 16:07:50

Witam
Mam 33 lata , i DM 2.Odziedziczylam po mamie ,moja siostra tez dodatnia. Objawy od 30 roku życia. Słaba prawa noga,problemy z rozluźnieniem mięśni .Mam lepsze i gorsze dni : czasami obroce głowę i nie mogę jej ruszyć . Są dni ze każdy mięsień odmawia powrotu do rozluźnienia ,podczas mowy czy śmiechu ,mięśnie pozostają spięte co jest przez chwile paraliżujące . Ale nie narzekam ,bo nie ograniczam się ,nie utrudnia mi to życia . Czasami mam szybkoskurcz, problemy ze wzrokiem ale patrząc na moja mamę jestem dobrej myśli ze ja również do późnej starości zachowam jako taka sprawność .
To co ważne to nie męczyć mięśni bo wysiłek powoduje osłabienie a nie jak u zdrowych ludzi wzmocnienie . Najlepsze jest rozciąganie , wtedy tez ciągi miotoniczne wyciszają się
gość
11-05-2018, 11:50:19

Witam wszystkich. Moze warto byloby odswiezyc ten watek? Dobrze jest podzielic sie doswiadczeniami w walce z ta choroba> U mnie wlasnie wstepnie zdiagnozowana DM, ale czekam na wyniki badan genetycznych. Pozdrawiam, N

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: