Jestem matką 18-latka, u którego miotonię Beckera stwierdzono 3 lata temu na podstawie badania E M G w Klinice Neurologicznej Centrum Szpitala Klinicznego w Warszawie na ul. Banacha. Dotychczas syn przyjmował lek Mexicord i było wszystko okey. Obecnie kiedy lek został wycofany z polskiego rynku ,a nie ma zamiennika postanowiłam skorzystać z możliwości sprowadzenia leku na import docelowy z Węgier Lek nazywa się Ritalmex.Jest o tym samym działaniu co Mexicord.Jest to troche utrudnienie ,ale wypełniłam wniosek i na dzień dzisiejszy mam już gotowy wniosek ,włącznie ze zgodą na refundację przez Narodowy Fundusz Zdrowia.Wiem też że lek ten na Węgrzech 30 tabl. w opakowaniu kosztuje 882 Ft. ,a 100 tabl. w opakowaniu kosztuje 1782Ft. natomiast nie wiem jak będzie to wyglądało na polską receptę.Osoby zainteresowane jak to załatwić chętnie zapoznam ,gdyż mam to już za sobą.Chce powiedzieć ,że mój syn jest sportowcem i możliwość importu tego leku daje mu większą szansę realizacji swoich marzeń.Jeżeli ktoś ma w posiadaniu Mexicord a z jakichś względów nie może go przyjmować chętnie odkupię ,a wszelkie informacje jakie dotychczas zdobyłam dotyczące tej choroby chętnie udostępnię,a nawet podam swój telefon kom.Pozdrawiam wszystkie osoby dotknięte tą chorobą.