Reklama:

Dystrofia miotoniczna Beckera - miotonia - G71.1 Myotonia t.Beckeri susp. (138)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
06-08-2011, 21:14:33

Może ktoś wie jak konkretnie brzmi nazwa producenta Ritalmexu. Jeszcze Valeant ?, ...ICN Pharmaceuticals ?, ICN Alcaloida Hungary?...rózne nazwy spotkałem, a na wniosku trzeba podać coś konkretnego.
gość
06-08-2011, 23:08:45

Piotrze, czy Ty chcesz kupic ritalmex przez internet?
Lek o tej nazwie mozna kupic na Wegrzech i w Serbii. Jesli masz znajomych jadacych tam to podrzuc im recepte, napewno dostana bez problemu bo to lacinska nazwa. Gdyby byla po wegiersku to zaden polski lekarz nie zna wegierskiego. Szczescie ze leki sa po lacinie. Inna nazwa a wlasciwie skladnik ritalmexu to mexiletine (hydro-chloridum). Podaje Tobie strone , a moze juz tam czytales? http//www.hazipatika.com/gyogyszerek/Keresok
o ile chcesz adres po wegiersku to nadal jest Valeant Pharma Magyarorszag odpisz mi jesli masz czas Jagoda
Początkujący
07-08-2011, 08:21:29

Witam. Chcę dostać ten lek przez import docelowy. Jutro konsultant wojewódzki ma mi podpisać wniosek, potem ministerstwo no i NFZ (refundacja). Słyszałem, że to droga rzecz bez refundacji.
Gdyby możliwe było zwyczajne kupienie tego ona receptę w aptece na Węgrzech lub Serbii to też dobrze, tylko jak powinna recepta wyglądać, polski lekarz, pieczątka, polska przychodnia, to honorują?
Początkujący
07-08-2011, 10:08:48

http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/RITALMEX_200_kapszula/1438
no właśnie na tej stronie są opakowania tych leków, ale raz jest Valeant, a raz ICN Hungary, te firmy nazwy zmieniają, łączą się itd.
gość
07-08-2011, 19:05:54

Jak zapewne czytales na miotonie podawane sa tez inne leki przeciw konwulsyjne mexiletine,carbomazepine, phenytoin, quinine. Mozna starac sie o ritalmex, lecz wszystkie przeciwko arytmii maja jednakowe dzialanieAlkaloida to firma produkujaca ritalmex w Tajlandii. Alkaloida Thailand.Valeant Pharma to Wegierski producent. Chyba nie ma sensu samemu wybierac sie do ktoregos z krajow wylacznie po lek , przeciez koszty przejazdu podniosa koszty leku.Lpiej sprowadzic w znany Tobie sposobJagoda
Początkujący
07-08-2011, 19:39:51

Oczywiście, jak tylko się da tak zrobię. Ale co do tych innych...phenotyinę brałem i mam jeszcze, ale to nie działa. Konsultant w Warszawie powiedział, że nie ma na to innego leku, że musi być ten składnik mexiletine hydrochloridum. No właśnie czy można pisać łacińskie (składnika czynnego) nazwy na recepcie? No i najważniejsze jak polska recepta jest traktowana? Lekarz może mi ją wypisać w każdej chwili, ma nawet znajomych w Budapeszcie, więc można pocztą, ale odpłatność 100% i wiem, że to dużo (w tysiącach)
Piotr
gość
07-08-2011, 22:49:35

Piotrze znalazlam przerazajaca informacje , ze mexiletine nalezy do przestarzalych i nigdzie w cywilizowanych krajach nie uzywany. Przeciez jest aktywnym skladnikiem ritalmexu.poczytaj albo chociaz przebiegnij wzrokowo, o tych refundowanych lekach gdzies w polowie lub przy koncu znajdziesz - mexiletine-i mexicord
https://biblioteka.wum.edu.pl/sites/biblioteka.wum.edu.pl/files/aptekarz. Daj znac .Jagoda
Początkujący
08-08-2011, 16:12:27

To przez to wycofano lek z rynku bo komuś się nazdawało że coś jest przestarzałe. Lek był idealny i brałem go przez 20 lat bez skutków ubocznych. Jakiś składnik nie uzyskał certyfikatu bo ktoś o niego nie wystąpił...Chińczycy chyba.
gość
08-08-2011, 21:15:50

Gość 2011-02-12 00:37:09 nie wiedziałem ale jąkam sięj uż kolejny raz. Oczywiście sorki.
pzdr
Alvin
gość
12-08-2011, 22:04:13

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
RM glowy
Ognisko malacji12 X6 mam w prawej półkuli móżdżku W płacie czołowym prawym widoczny naczyniak zylni.
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Reklama: