Reklama:

Dystrofia miotoniczna Beckera - miotonia - G71.1 Myotonia t.Beckeri susp. (138)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
06-02-2013, 22:53:37

Juz drugi rok sprowadzam lek na import docelowy Lek nazywa się Ritalmex 200, to jest odpowiednik polskiego Mexicordu Uważam ,że wystarczy trochę trudu i można sobie poprawić komfort w wykonywaniu codziennych czynności.Pozdrawiam wszystkich którzy mają problemy jakie są konsekwencją choroby.
gość
17-09-2013, 20:26:56

witam serdecznie choruje na miotonie beckera chcialbym sie dowiedziec jak mozna zdobyc lek na ta chorobe i ile osob choruje na to samo co ja. siwy498@vp.pl
gość
21-09-2013, 07:39:04

Mexitil i inne o tym samym składzie co Mexicort są dostępne w Stanach w każdej aptece.
Ta informacja jest sprawdzona.
Jest to lek wyprodukowany na zaburzenia akcji serca. Jakoby przypadkowo odkryto, że nam też pomaga.
Jego zażywanie wymaga stałej kontroli kardiologa.
Nowe leki na arytmię, które wyparły Mexicort z rynku (i produkcji) nam nie pomogą. Żadnych efektów.
Polfa zaprzestała produkcję po wejściu do Unii, bo dostawcy specyfików potrzebnych do produkcji nie mogli spełnić unijnych norm (Chiny).
gość
21-09-2013, 07:41:33

Polecam poniższy artykuł.
Dość pełne kompendium informacji o tej chorobie. Brak tylko leczenia.
http://www.termedia.pl/Artykul-pogladowy-Dystrofia-miotoniczna-8211-nowe-spojrzenie-na-znana-chorobe,15,15000,1,0.html
gość
21-09-2013, 07:50:19

http://www.termedia.pl/Artykul-pogladowy-Dystrofia-miotoniczna-8211-nowe-spojrzenie-na-znana-chorobe,15,15000,1,0.html
Z powyższego linku to zdanie budzi pewne nadzieje...
"Takie doświadczenie przeprowadzono z dobrym efektem na modelu myszy transgenicznej, uzyskując ustąpienie miotonii [50]. "
gość
04-10-2015, 10:43:09

Witam. Posiadam lek MEXILETINE z Ukrainy który został mi po leczeniu, chętnie odstąpię odpłatnie. Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę pisać: miron957@wp.pl
gość
26-10-2015, 18:00:21

NIE WIEM CZY PRZYSŁUGUJE RENTA CZY GRUPA JA ZŁOŻYŁAM NA GRUPĘ I JUTRO MAM KOMISJE ALE RACZEJ TO ZALEŻY OD GRUPY BADANIA GENETYCZNEGO CZY TO MIOTONIA CZY DYSTROFI 1LUB 2 PRZY JEDNYNCE NAPEWNO BO TO NAJGORSZA Z TEJ DZIEDZINY CHOROBA POZDRAWIAM ANKA w razie pytań piszcie prosze na meila a-kranzwp.pl
gość
13-07-2016, 17:40:43

Do wszystkich którzy chorują na dystrofię. Taką chorobę i inne dystrofie można wyleczyć stosując witaminy i minerały. Poczytajcie od strony 430 https://books.google.pl/books?id=LOoEDHXVXIQC&printsec=frontcover&hl=pl#v=onepage&q&f=false
gość
02-01-2017, 12:28:49

Witam serdecznie! Witam! Wiem, że w Centrum Regeneracji Organizmu przy Europejskiej Akademii Medycyny Ludowej w Świebodzicach w Polsce mają bardzo dobre wyniki w leczeniu większości rodzajów dystrofii mięśniowych i zaniku mięśni. Wbrew pozorom stosowane przez nich metody są bardzo skuteczne. Mam nadzieję, że komuś się ta informacja przyda! Na ich stronie jest więcej informacji. medycynaludowa.com
gość
29-05-2017, 11:07:21

Czy chorym na Miotonię przysługuje renta?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
Reklama: