Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
12-03-2012, 18:07:09

Raf,
mam synów, którzy zdecydowanie wolą rower, rolki, łyżwy, młodszy w wieku 4 lat śmigał na łyżwach lepiej od niejednego nastolatka. Od komutera i gier, zawsze "trzymałam ich na dystans" tak by TV, komputer wybierali na końcu wszystkich fajnych zajęć. Pracę siedzącą mam od niedawna jak spojrzeć na całą aktywność zawodową, więc w moim przypadku raczej nie siedzący tryb życia, szybciej zbyt aktywny, "przeciążeniowy" choć nie wiem czy to może być przyczyną.
Fakt, jest gorzej i dzieciaki starsze muszą siedzieć dużo przy nauce, a presja rówieśników grających, siedzących na gg duża, ale przy wysiłku, naszym oczywiście, można zapewnić atrakcyjniejsze zajęcia dzieciakom.
Fajnie że jesteście
Początkująca
12-03-2012, 18:19:50

Właśnie wyczytałąm w necie że polscy naukowcy badają udział komórek macierz.ystych w leczeniu zwyrodnień dysków ,widziałam film jak wstrzykiwali coś do dysków..To może za 10 lat niepotrzebne będą implantyPoza tym dziękuję za podniesienie na duchu.Może faktycznie przesadzam ale dopada mnie depresja, trochę popłakuję i powoli załamuję się.Oglądam jeżdżących na nartach i nie mogę uwirzyć że ja jestem unieruchomiona chyba nigdy ju żnie pojeżdżę na nartach i rowerze.A kiedy usiądę za kierownicą.A idzie wiosna.Mój chirurg powiedział że latem będę jeżdzić na rowerze.Myślę że tak tylko mówił żeby mnie nie przestraszyć.Muszę teraz żyć jak stara babcia.Aneta.
gość
12-03-2012, 18:26:39

anciast 2012-03-12 18:31 Chodzę po domu i dzwoni mi w uszach i mam zaburzenia równowagi/ nie przewracam się ani nie mdleję ale takie dziwne uczucie jest jakby ciężkiej głowy/.Jestem załamana.Aneta
Aneta nie denerwuj się tak i nie załamuj, bo do depresji się doprowadzisz i będzie jeszcze gorzej. Jesteś świeżutko po operacji i masz tam obrzęki, które uciskają naczynia krwionośne, stąd te zawroty głowy i jej ciężkość.
Ja wprawdzie nie jestem PO, ale z nasiloną spondylozą i 2 poziomową dyskopatią i też miewam takie objawy, nie zawsze... ale są.
Neurochirurg zalecił mi łykanie Aescinu, który łagodzi te objawy bo zmniejsza obrzęki w stanach zapalnych i pooperacyjnych. Nawet w ulotce było kiedyś napisane, że wskazany jest przy dyskopatii szyjnej. Spróbuj, to ziołowy lek, 3x2 tabl. Takie przykre objawy bywają też przy zmianach pogody, zresztą o tym pisała już nasza Pogodynka- ja tez tak reaguję.
Pomału krok po kroczku dojdziesz do formy, trzeba czasu i cierpliwości.
Na dwór próbuj powolutku z kimś wychodzić, powietrze dobrze Ci zrobi, może na początek w kołnierzu z gąbki- poczujesz się bezpieczniej i nie będziesz mimowolnie skręcać głowy na boki.
Życzę zdrowia i cierpliwości
anTosia O wartości życia rozstrzygają nie czyny, choćby wielkie, ale miłość, choćby mała.
gość
12-03-2012, 19:08:02

"Muszę teraz żyć jak stara babcia.Aneta."
Aneto, mam 34 lata, obecnie używam jednej ręki (lewej), wstyd przyznać ale zalałam już nowe łóżko kawą...i kryje się przed bliskimi ze swoją niemocą. Wydaje mi się, że jestem silna, aż do momentu złapania np. czajnika. Szkoda mi dzieci i męża też...mam to szczęście, że na swoje możliwości jest wyrozumiały (na plamę na łóżku powiedział, że mu się już ono nie podoba i nie wiedział jak mi to powiedzieć). Wiem co czujesz, ale musisz spojrzeć na to w jaśniejszych kolorach, warto!
mam kilka poziomów do naprawy i w zasadzie przez to forum powoli to akceptuje (ukłon w stronę Zosi i Janusza, którzy bezinteresownie, tłumaczyli mi istotę sprawy). Wam WSZYSTKIM DZIĘKUJĘ. Mam się źle ale wiem, że to normalne. Najciężej było mi zaakceptować właśnie wiek!
pozostaje cieszyć się, że jestem młoda
Forumowiczka
12-03-2012, 19:21:32

raf
ah buraczkowa całe szczęście że marzenia nie są karalne bo krzesło byś dostałą
czekaj jak to było......... już wiem: jak powstają wynalazki: wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, aż pojawia się ktoś, kto o tym nie wie....... i tak właśnie powstają wynalazki :)
a z lekcjami przez neta to prawda. na szczęście ma to tylko z matmy.
A co powiesz na płytki CD dodawane już do większości książek szkolnych? Nauczyciele też z nich korzystają a przecież to nie jest jeszcze zasadą, ze każde dziecko ma w domu komputer. W miastach może mają, chociaż te biedniejsze dzieci tez nie. tak więc z jednej strony narzeka się, że siedzą przy komputerach a z drugiej sami im to podsuwają.
kurcze co ja taka wojownicza jestem? jakies humory kobiece mnie dopadły, bo sama widze, że się czepiam :)
Asia
Forumowicz
12-03-2012, 19:37:59

buraczek 2012-03-12 20:21:32
A co powiesz na płytki CD dodawane już do większości książek szkolnych?
świetnie jeszcze CD do religii i wf i jesteśmy w Óni :)
cd dla dzieci zamiast książek
tablety dla osłów z sejmu
silikon przemysłowy w cycki
sól drogowa do zupy
....
może teraz czas na dyskopatów mnie starczy ford s-max może być w manualu, iphone , ruchome schody na 2 piętro w bloku i talon na 100kg słodyczy miesięcznie :)
Forumowiczka
12-03-2012, 19:40:13

a tak a propos eksperymentów z komórkami macierzystymi, jakiś czas temu czytałam, ze próbowali tez przeszczepów dysków (wiadomo, że od niepotrzebujących juz ich dawców - niestety). Nie natknęłam się na efekty więc nie wiem, czy się przyjęły. Wyszli z założenia, że skoro dyski nie są ukrwione, to jest duża szansa na to, że nie będą odrzucone.
tak więc Szyjki - cierpliwości - coś dla nas znajdą.
Asia
P.S. Aneta jak ty wytrzymasz 3 miesiące czekania na poprawę, skoro tak panikujesz po 9 dniach? Nie ma siły, żebyś zdrowiała tak szybko. i pamiętaj, ze czasami jest lepiej a potem na jakiś czas efekty się cofają zanim znów jest lepiej. To się naprawdę dzieje BARDZO POWOLI. A depresję też zaliczyłam ale nie tak szybko jak ty, mnie dopadło 4 tygodnie PO. Mysle, ze przyczyną depresji jest nasze niewałsciwe nastawienie psychiczne - obiecują nam, że po operacji wszystko będzie super, a prawda jest taka, ze idąc na operacje nie wybieramy miedzy dobrze (operacja) a źle (bez operacji), tylko pomiędzy znośnie (po operacji) i gorzej (bez operacji). A te narty pewnie jeszcze będą, tylko nie 9 dni PO
zamawiam sobie twoje zdjęcie na stoku za rok!!!
Asia
Początkująca
12-03-2012, 19:41:25

Do talonu na 100 kg słodyczy miesięcznie - masaże odchudzające i fitness gratis
Forumowicz
12-03-2012, 19:45:30

joan-na 2012-03-12 20:41:25 Do talonu na 100 kg słodyczy miesięcznie - masaże odchudzające i fitness gratis
ah już mój dobry humor legł w gruzach jak kolejny plan gangu Olsena
takie to już marne życie na tym forum
Początkująca
12-03-2012, 19:46:16

Aneto, żyj teraz jak księżniczka, pozwól, żeby rodzina się trochę postarała, daj im i sobie szansę. Delikatna kruszynka, a nie tam zaraz "stara babcia", no jak to brzmi!
Joanna

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: