Witajcie serdecznie.Właśnie znalazłam to forum. Będę tu nowicjuszką ale już ze stażem choroby.
Od lutego 2008 leczę sieę na
przepuklinę L3L4.Pierwsza operacja 19czerwca-fenestracja dyscetomia, 30 wrzesnia po nieskutecznym leczeniu farmakologicznym operacja zakażenia tkanki miękkniej z pierwszej operacji, 03.11. kolejna operacja tkanki miękkiej (zakażenie nawrotowe) i operacja L3/L4 Leminektomia i dyscektomia.
Do tego wypukliny krążków od L2 do S1 i zmiany zwyrodnieniowe stawów małych w odcinku ledzwiowym. Dehydratacja i degeneracja krazkow miedzykredowych w odcinku ledzwiowym.
Obecnie jestem w domu od tygodnia i chodzę w pasie lędzwiowym/zalecone na miesiac/ zakaz jakiegokolwiek wysilku fizycznego i nakaz oszczedzajacego trybu życia.
Niestety niepokoją mnie pewne objawy w innym odcinku.
Tzn
ból głowy-szczególnie z tyłu oraz uczucie w uszach jakby zmieniało mi się ciśnienie,a ciśnienie mam w porządku. Czasami (szczególnie po leżeniu ze zgiętą głową do przodu) mam niewyraźność/nieostrość widzenia.Wszystko zamazane.
Witam wszystkich serdecznie i liczę na sympatyczne przyjęcie mnie do waszego grona /a może macie jakiś dobry kręgosłup do wymiany na zbyciu?/

AnnaHanna27