Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
12-11-2008, 20:01:00

Emilio - bardzo Ci dziękuję za "odzew"" .
Mam cichutką nadzieję,że może jednak mnie TO ominie lecz z chęcią przyjmę Twoje rady, wskazówki i relacje - co w najgorszym wypadku mnie czeka.
18 listopada jestem u Pana dr n.med. Tomasza Niedźwieckiego w Olsztynie na pierwszej konsultacji neurochirurgicznej. Dotychczas byłam pod opieką dobrego ortopedy. A u Pana prof. Harata jestem zapisana na kwiecień... . Ciekawa jestem ile oczekuje się na zabieg...? Na pewno długie czekanie na swoją kolejkę.
Mój piv:
dakarda5@poczta.onet.pl

Bardzo Ci dziękuję.
Pozdrawiam cieplutko.

ps. Czy w tym Forum nie ma skrzynki na PM ? Jakoś się nie dopatrzyłam...
gość
13-11-2008, 21:06:00

Witajcie,niestety nie poszłam na wizytę-brak pieniążków
Czuję się całkie nieźle-Irena
gość
13-11-2008, 21:35:00

Irenko- przykro słyszeć ...coraz częściej brak środków finansowych limituje pewne sprawy związane z leczeniem...
Takie mamy (ciekawe ?) czasy...
Trzymam kciuki za Twoje zdrówko i samopoczucie...
Nie poddawaj się...
Pozdrawiam - Dakarda
gość
13-11-2008, 21:54:00

Ja za to byłam dzis u Doradzcy ortopedycznego, bo taki w pierwszej kolejnosci w Anglii przyjmuje, który stwiedził że mnie popchnie dalej i teraz czekam na wiadomosc o wizycie z neurochirurgiem(jakby nie mozna tak od razu). Zobaczymy co oni mi poradzą i zaproponuja.
Oczoplas dalej sie nie poddaje i dokucza a reszta jakby umilkła.
Zycze wszystkim i sobie dalszej wytrwałosci w walce z dolegliwosciami.
Creepek
gość
14-11-2008, 11:32:00

Witajcie serdecznie.Właśnie znalazłam to forum. Będę tu nowicjuszką ale już ze stażem choroby.
Od lutego 2008 leczę sieę na przepuklinę L3L4.Pierwsza operacja 19czerwca-fenestracja dyscetomia, 30 wrzesnia po nieskutecznym leczeniu farmakologicznym operacja zakażenia tkanki miękkniej z pierwszej operacji, 03.11. kolejna operacja tkanki miękkiej (zakażenie nawrotowe) i operacja L3/L4 Leminektomia i dyscektomia.
Do tego wypukliny krążków od L2 do S1 i zmiany zwyrodnieniowe stawów małych w odcinku ledzwiowym. Dehydratacja i degeneracja krazkow miedzykredowych w odcinku ledzwiowym.
Obecnie jestem w domu od tygodnia i chodzę w pasie lędzwiowym/zalecone na miesiac/ zakaz jakiegokolwiek wysilku fizycznego i nakaz oszczedzajacego trybu życia.

Niestety niepokoją mnie pewne objawy w innym odcinku.
Tzn ból głowy-szczególnie z tyłu oraz uczucie w uszach jakby zmieniało mi się ciśnienie,a ciśnienie mam w porządku. Czasami (szczególnie po leżeniu ze zgiętą głową do przodu) mam niewyraźność/nieostrość widzenia.Wszystko zamazane.

Witam wszystkich serdecznie i liczę na sympatyczne przyjęcie mnie do waszego grona /a może macie jakiś dobry kręgosłup do wymiany na zbyciu?/

AnnaHanna27
gość
14-11-2008, 11:44:00

Witaj Anno!
Jestem przerażona tym co napisałaś...
Bardzo Ci współczuję tylu cierpień w krótkim okresie czasu...
Skąd te zakażenia tkanek ???
No i te objawy u Ciebie po operacjach...Co lekarze na to?

Tego najbardziej sie boję,że jedno naprawią a drugie się popsuje..
Proszę - podaj informację gdzie byłaś operowana.
Ja jestem PRZED - staram się jakoś zrównoważyć emocje i próbuję wybrać tę najwłaściwszą placówkę gdzie ew. będę operowana.
Ech...te kręgosłupy. Nie znam osoby, która by nie miała czegoś w kręgosłupie. Każdy narzeka, coś boli a jak się zrobi badania rez.magn. - to wychodzą wszystkie przyczyny dolegliwości.
Niestety Aniu - nie mam dla Ciebie w zapasie nowego "patyka"...sama też bym chciała ...
Pozdrawiam - Dakarda
gość
14-11-2008, 14:46:00

Zapomnialam dopisać że...mam nietolarencje na szwy wewnętrzne. Nie chciało się po prostu goić i doszlo do zropienia. Moj organizm zamiast wchłonąć szwy rozpuszczalne, próbował je wydalić. Na szczęście wszystko jest na dobrej drodze. Tzn. przynajmniej ostry stan choroby minął. Zoperował mnie docent Maciejczak ze Szpitala im.Św.Łukasza w Tarnowie i powiem szczerze mam SUPER NOGI :D nic w nich nie boli.

Operacji nieraz niestety lepiej nie omijać-ja mialam juz zaniki czucia pod stopami i ogólne osłabienie kończyn dolnych. W chwili obecnej wróciły nawet łaskotki

Ja wiem że dla nas to tragedia mieć chory kręgosłup ale dobry specjalista to polowa drogi do sukcesu

W Tarnowie polecalabym jak najbardziej doktora Piotra Barnasia docenta oczywiście też, ale on jest strasznie zabiegany, a Barnaś świetnie wszystko zawsze wytlumaczy. Bardzo mam dobre zdanie o doktorze Sumara. Rewelacyjny lekarz

p.s. i daje rade...oby do przodu
AnnaHanna
gość
14-11-2008, 21:21:00

Witam nowych obolałych.
Miło że ktoś myśli o mnie kurczę zaczyna mnie znowu boleć-sztywnieje mi kark z braku pracy chałupniczej.
Trzymajcie się kochani-Irena
gość
14-11-2008, 22:13:00

Irenko - trzymaj się dzielnie ze swoją karkóweczką...i nie dawaj się choróbsku w żadnym przypadku: gdy masz robotę i gdy cierpisz na jej brak ...ma być dobrze i tyle !

AnnaHanna - no to faktycznie - Twój przypadek kwalifikuje się do tzw. pecha ...Nacierpiałaś się sporawo - niestety ...Oby już wszystko było dobrze.

Creepek - To Ty biedulo tak daleko... ...Widać brytyjczycy mają swoje procedury medyczne - ale oby skutecznie i szybko Ci pomogli. Tego Ci życzę .

Ja właśnie dzisiaj skończyłam masaże i fizykoterapię...na razie jak było tak jest. I za każdym razem odnosiłam wrażenie - że te wszystkie prądziki, masowania - to w moim przypadku - umarłemu kadzidło ...

Pozdrawiam - Dakarda
Początkująca
14-11-2008, 22:47:00

Niestety. Walcze na obczyźnie z podwójna niewiadomą(chorobą i procedurą tutaj). Mnie na początku tez sie wyadawało że te zabiegi są do niczego ale po nich, nie umiem powiedziec po jakim czasie, ból ustąpił. Pojawił sie za to oczoplasik.
Dzis postanowiłam powrócic do cwiczen izometrycznych no i oczywiscie ból w ramieniu sie pojawil. Chyba lepiej nic nie robic. Juz nie wiem.
Pawle martwie się juz coraz bardziej o Ciebie. mam nadzieje ze jestes na wakacjach że tak nic sie nie odzywasz.
Pozdrawiam wszystkich

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: