Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
18-05-2011, 08:18:45

Joanna w Sieradzu masz operacje praktycznie od reki, nie wiem ile Cie dzieli od Sieradza ale moze warto. Jesli chcesz namiary pisz, pozdrawiam WSZYSTKICH
anna
Początkująca
18-05-2011, 09:07:57

Mam prośbę szczególnie do Szyjek-weteranek. Jestem osiem miesiący po operacji (ruchome dyski na dwóch poziomach). Piałam już niedawno, że czuję się kiepsko, zrobiłam rezonans, opis mówi, że ocena utrudniona, bo artefakty od implantów, ale ucisk rdzeń na obu poziomach zauważalny i zmieniony sygnał wskazuje na mielopatię. Poszłam z tym do neurologa, ten odesłał do neurchirurga. Poszłam i dowiedziałam się, że implanty siedzą dobrze, a dolegliwości pewnie są spowodowane RZS (zapalenie stawów). Wyszłam oszołomiona i nie wiem, co robić. Wiem, jak bolą stawy (mam to od prawie ośmiu lat) Nijak nie przypomina tego, co dzieje się w mojej głowie, karku i gardle. Boli mnie potylica i kark, a w gardle czuję dławienie. Wszystko zaczyna się, po wstaniu z łóżka, a każda czynność potęguje doznania. Pojawia ją drętwienia promieniujące do ucha , obojczyka i łopatki. Środki przeciwbólowe na to nie pomagają zupełnie. Dochodzą nudności i zawroty głowy. Czy ktoś z Was ma podobne dolegliwości? Czy szukać pomocy u innego neurochirurga? Co radzicie? Czekam na pomoc - Ela
Elak
gość
18-05-2011, 18:06:27

Powinnaś skonsultować to jeszcze z innym neurochirurgiem,ja takie objawy miałam przed operacją a teraz jest już prawie ok!Trochę dolegliwości zostało ale z dnia na dzień znikają.Mam pytanie do weteranów,nikt jeszcze o tym nie pisał,chyba że dużo wcześniej jak wygląda sprawa z seksem,jak długo lepiej poczekać aby nie narazić się na komplikacje?POZDRAWIAM!!!
gość
18-05-2011, 19:25:34

Elu czasami wystarczy uspokoic nerwy, psychiatra też lekarz. Jeżli do tego dochodzi dusznosc, zatykanie za mostkiem dretwienie rąk, bóle brzucha, kołatania serca to koniecznie się skonsultuj. Objawy mielopatii z tego co ja wiem to wzmozone napiecie miesni i niedowlad rak i nog.
Początkująca
18-05-2011, 19:38:24

Elu ja przy drugim rezonansie miałam tez ten problem ze implanty zasłaniały ale moj lekarz ogladajac go na płycie zorientował sie w czym problem. Mysle ze powinnas to skonsultowac z innym lekarzem. By troszke Cie uspokoic proponuje zerknij na stroke http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/kregoslup/przeciazone-kregi-szyjne_36293.html. Pozdrawiam
anna
Forumowiczka
19-05-2011, 04:37:54

Gość 2011-05-18 20:06:27 Mam pytanie do weteranów,nikt jeszcze o tym nie pisał,chyba że dużo wcześniej jak wygląda sprawa z seksem,jak długo lepiej poczekać aby nie narazić się na komplikacje?

Gościu a jaki seks masz na myśli? Bo to pojęcie dość szerokie

Elu, przedmówcy mają rację, ja też zawsze doradzam dodatkowe konsultacje, u innych lekarzy. Nowe spojrzenie zwykle coś wnosi. Tylko trzeba uważać żeby nie przesadzić - chyba wszyscy wiemy co to znaczy "zacząć chodzić do lekarzy". Zawsze coś znajdą! Kieruj się rozsądkiem i ufaj swojemu organizmowi.

W ostatni weekend spotkałam się z naszą Viką w Sopocie. Jestem wciąż pełna podziwu dla jej pogody ducha. Trochę mi się udzieliło
W dobrym momencie bo zaczynam już odczuwać zmęczenie ciągnącą się sprawą sądową z ZUSem. Kolejną rozprawę wyznaczono mi na koniec października a chodzi o świadczenie wstrzymane w czerwcu 2010 r. Nieźle, co?

Warszawianki (i Warszawiacy?) - kiedy robimy nasze spotkanie? Przed wakacjami czy po?
Spinka
Początkująca
19-05-2011, 06:05:26

Dziękuję za Wasze odpowiedzi i rady, jak zwykle można liczyć na Wasze zrozumienie i wsparcie. Aniu, moją płytkę z rezonansu oglądało dwóch lekarzy, tych którzy mnie operowali. Ufam w ich kompetencje, bo ja w ogóle zawsze chce wierzyć w ludzi. Ale mam takie dziwne uczucie, że może nie chcą się przyznać, że nie zrobili czegoś idealnie, a wiadomo, że robienie ,,remontu" w miejscu już operowanym to kłopot.
Spinko, ,,chodzenie po lekarzach" to od kilku miesięcy moja ulubiona ,,rozrywka". Do mich kłopotów dołaczył mój syn, który leczy się u pieciu różnych specjalistów. I dużo prawdy jest w stwierdzeniu, że: ,, Nie ma ludzi zdrowych, są tylko niezdiagnozowani", ale nie popadam w przesadę i próbuję się nieprzejmować.
Szukam teraz dobrego neurochirurga, może ktoś z Was da mi namiar na Katowice? (elusia.k@poczta.fm). Do tej pory jeździłam do Krakowa (100 km), Katowice trochę dalej, ale nie wyobrażam sobie jazdy dużo dalej. Słyszałam, że właśnie w Katowicach stosują ruchome implanty.
Gościu, nerwy to to nie są, choć wolałabym, żeby były. Jestem bardzo spokojną i wesołą osobą, ale dziękuję za radę
Pozdrawiam bardzo serdecznie - Ela
Elak
gość
19-05-2011, 06:11:21

Spinka no jak to jaki sex
siedzi dwóch starzików jeden do drugiego mówi kochać się z piękną dziewczyną to jest pikna rzecz a drugi mówi barbórka to jest dopiero pikna rzecz -nu ja ale kochać się z piękną dziewczyną to jeszcze pikniejsza rzecz - nu ja ale barbórka bywa częściej

Ela moim zdaniem nie tylko jest potrzebna konsultacja ale zrobienie tomografii komputerowej w tym obrazowaniu artefakty nie zasłaniają pola widzenia . Jest i racja w tym że nasz stan emocjonalny ma wielki wpływ na nasze samopoczucie warto ruszyć sprawę wielowątkowo. Pozdrawiam Wielebny
gość
19-05-2011, 06:37:26

Elu w Katowicach możesz dostać się do p. dr Wojtachy. Przyjmuje prywatnie w środy w MekMed (taka nie za duża przychodnia), za 100zł. Pracuje w Centralnym szpitalu Klinicznym w Katowicach - Ligocie i faktycznie robią tez implanty ruchome. Do tego jest przesympatyczny w rozmowie :). Nie pamiętam numeru do rejestracji ale poniżej masz link. Czeka się na wizytę około tygodnia.

http://www.mekmed.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=47&Itemid=55
Początkująca
19-05-2011, 07:29:03

http://www.forumginekologiczne.pl/forum/vt,33,102,44978,1850,dyskopatia-kregoslupa-szyjnego-a-operacja,tam znajdziecie ciekawe wypowiedzi na temat seksu po operacji. Pozdrawiam
anna

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: