Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
23-03-2011, 21:40:17

Mysiu!!

Ja nadal "studiuję" wszystkie wpisy..ZACHŁANNIE!!...bo tak jakoś wyszło,że po operacji lekarz nie miał czasu a rehabilitant,który miał mnie "uświadomić"..jak postępować..co robić czego nie wolno ..mnie "olał"...
Tutaj własnie dowiaduję się wszystkiego..dzięki KOCHANI..
Żałuję tylko,że wcześniej nie znalazłam tego forum...

Jeszcze raz Wszystkim dziekuję za cenne rady!!

Pozdrawiam..:)))

Halina...
Początkująca
24-03-2011, 15:22:00

Mysiu ja jestem z Wrocławia i też byłam operowana w wojskowym we Wrocławiu, druga operacja ta co ma być w kwietniu też będzie w tym samym miejscu. Moja blizna jest dość długa ale cienka i prawie niewidoczna. Co to badanie i kto Cie skierował? Pierwszy raz o nim słyszę. Odezwij się do mnie mój namiar ilomaz@interia.pl
Ilona
Początkująca
24-03-2011, 15:22:16

Mysiu ja jestem z Wrocławia i też byłam operowana w wojskowym we Wrocławiu, druga operacja ta co ma być w kwietniu też będzie w tym samym miejscu. Moja blizna jest dość długa ale cienka i prawie niewidoczna. Co to badanie i kto Cie skierował? Pierwszy raz o nim słyszę. Odezwij się do mnie mój namiar ilomaz@interia.pl
Ilona
gość
24-03-2011, 17:36:53

Pani Halino prosze o wskazowki techniczne, bedzie tutaj pani chwilowo proszona o robienie za technika. Jak powrocic do strony , na ktorej zakonczylam czytanie wpisow/ tekstow, gdyz stale zaczynam od nowa i po kilku godzinach czytania wylaczam komp.Po pracy zaczynam czytanie na tym watku ale niestety znowu od poczatku lub od konca a srodkowych stron chyba nie osiagne nigdy. Przewijam po 3 strony zeby szybciej dojsc do strony na ktorej skonczylam czytanie ale to zajmuje 3-4 godziny.Jestem zdenerwowana gdyz niczego nie potrafie sama wymodzic , i zla na siebie ze jestem taka ciemna. Zawsze pomoze w potrzebie i poratuje w biedzie Halinka lub inna dziewczynka.
Po- zdrowko . Vega
gość
24-03-2011, 19:11:13

Anuśka
Dziewczyny, dlaczego mam problemy ze wzrokiem? Byłam dziś kolejny raz u okulisty... teoretycznie wszystko w porządku, a w lewym oku widzę słabo, "za zasłoną", inaczej niż w prawym oku. Czy pjm może mieć na to wpływ? Mąż mówi, że chyba w mojej wyobraźni, a okulistka, że jak najbardziej - ucisk na rdzeń, itp. Pracuję wzrokiem, a mam coraz większe problemy.
gość
24-03-2011, 21:30:16

Vega.....ja nie pani....Halina..:))

tak samo jak Ty...próbowałam wszystkiego aby godzinami nie cofać się do strony...i wiesz co zrobiłam?...ostatnią przeczytaną stronę....zapisałam w pasku zakładek !!!..i póżniej wchodziłam w swój pasek zakładek i byłam na stronie ..ostatniej,którą już przeczytałam"...
Za bardzo też nie jestem "techniczna"...wszystko metodą prób i błędów:)))
Może coś podpowiedziałam..:))))

Anusiu...nie wiem...i nie znam odpowiedzi na Twoje zapytanie....Ja sobie zawsze powtarzałam i do dzisiaj powtarzam,że na co nie mam wpływu..to nie mogę sie denerwować...To chyba mnie jakoś uspakajało..

Pozdrawiam dobrej nocy bez bólu....

Halina:)
Forumowiczka
24-03-2011, 22:27:17

wjesionka 2011-03-23 19:26:34 Pomóżcie gdzie mam szukać wypowiedzi Zosi która to strona

Wiesiu, moje posty pojawiły się od pierwszej strony tego wątku, kiedy nie byłam jeszcze zalogowana i kończyłam je tylko pozdrowieniami bez podpisu.
Potem były już bardziej charakterystyczne z aniołkiem w avatarze albo podpisane tylko Z. Wszyscy tworzymy to forum (nie mam tu specjalnego udziału) i mamy wkład w to jak przyjmą wiadomomość o niezbędnej operacji następni doświadczeni dyskopatią.
Przy medycznym ,,bziku zawodowym'' starałam się przekazać taki zasób wiedzy i doświadczeń własnych żeby inni mogli uchronić się od moich błędów i przykrych konsekwencji nierozważnego trybu życia po operacji.
Ja na swojej drodze również spotkałam ,,specjalistę neurologa'' który podczas komisju ZUS kwestionował moje nieprawdziwe według niej objawy uzasadniając-ja jestem neurologiem i ja WIEM.
Okazało się jednak ,że zdarzają się nietypowe zespoły szyjne czego pewnie nie jestem jedynym dowodem.
Już kiedyś pisałam ,że jeśli objawy nas niepokoją to trzeba drążyć temat do skutku nie dać się wsadzać do worka-psychika. Owszem psychika siada ale zwykle na skutek uciążliwości objawów i braku zrozumienia.

Trochę wycofałam się z aktywnego udziału w forum ale nadal podczytuję.
Chyba to co najistotniejsze udało mi się dotychczas przekazać a nie chcę się powtarzać. Upływ czas robi swoje i staram się zatrzeć w pamięci złe dni.
Na szczęście trafiłam w ręce fantastycznego terapeuty-osteopaty, który utrzymuje mnie we względnie dobrej formie.
Za dwa tygodnie mam kolejną operację,która ma oddalić widmo endoprotezy kolana.Gdyby kogoś dopadła zaawansowana chondromalacja to w tym temacie mam też coraz większe doświadczenie
więc szyja ustępuje miejsca na rzecz kolan
Pozdrawiam Zosia
gość
24-03-2011, 23:17:19

Wiesiu.....

Bardzo dziękuję za wszystkie Twoje cenne rady...
Z serca dziękuje.....

Halina

pozdrawiam serdecznie....:)
gość
24-03-2011, 23:26:02

Zosiu!!!!!.....

To do Ciebie pisałam....a
nie do Wiesi.....

Dziękuję za Twoje komentarze...Dały mi bardzo dużo!!!
Zachłannie czytam ..cały czas...

Zakręcona..jeszcze bardzo obolała...

Halina z mielopatią...

Pozdrawiam serdecznie....równiez pozdrawiam Wiesie... i wszystkie Szyjki!!!..
Dobrej nocy....
Początkująca
25-03-2011, 08:01:12

Wszystko pięknie, ładnie:spotkanie 26 marca od godziny 11.00 w "Złoty Tarasach", ale gdzie dokładnie?
Zosiu, Spinko - jak Was rozpoznać?
Bardzo czekam na to spotkanie.
Pozdrawiam wszystkie SZYJKI. Jagoda

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: