Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
26-03-2011, 17:01:25

Vega, takie "klikanie" przy stanie naszych kręgosłupów to normalka, gorzej by było gdyby człowiek nic nie odczuwał. Martwiłbym się że nie mam już kręgosłupa, a tak to wiem że jeszcze żyje.

Miłej nocki,
Irek
gość
26-03-2011, 18:06:45

Vega i Dorotko!!

Na takie "ciągnięcie" szyi..spróbujcie:.
ramiona do tyłu.brzuch wciągnięty...i unosić lekko głowę "do góry"...przy wyprostowanym kręgosłupie..
W moim przypadku to pomagało...

Irku..trzymam nadal kciuki...

Pozdrawiam wszystkie Szyjki:))

Halina....
gość
26-03-2011, 21:32:48

- Panie doktorze, niech mi pan przepisze coś na swędzenie. Tylko coś taniego, bo lekarstwa tyle teraz kosztują...
- Niech się pani drapie!

Dobrej nocy Wszystkim:))

Halina...
Wtajemniczona
26-03-2011, 21:50:55

Dziękuję za spotkanie szyjkom , jak zwykle było miło i pomocnie w kwestiach nas bolących!!!!!!!!
Zosia i Spinka kwitną nic się nie zmieniły od naszego ostatniego spotkania. Dzięki Jagodzie ,że zechciała się z nami spotkać ,ale niestety na spotkania przyjeżdża nas coraz mniej, a szkoda bo naprawdę wymieniamy się wieloma przydatnymi informacjami.
Pozdrawiam
ADA
gość
27-03-2011, 01:19:07

To milo ze stara gwardia bierze udzial w spotkaniach, ale w tym samym dniu Adas Malysz oddawal pozegnalny skok w Zakopanem, i fanki owinawszy szyjki narodowymi szalikami dopingowaly mu w oddaniu najdluzszego skoku w karierze, oczywiscie przed telewizorami, dlatego frekwencja zlotu troszeczke zawiodla.Kwitna wszystkie szyjki, a Spineczka 2 miesiace temu obchodzila 18-te urodziny, najmlodsza szyjka jeszcze dlugo kwitnac bedzie niczym sloneczniki i inne kwiecie.

Zona Malysza wola : Adas, skocz po cukier bo mi sie skonczyl.

Czekam na opowiesci ze zlotu. Vega
Początkująca
27-03-2011, 05:52:03

Witajcie w słoneczną niedzielę o poranku!
Halinko dzięki za podpowiedź, niby taki mały ruch , a naprawdę pomaga. Wczoraj zrobiłam kilka razy twoje ćwiczenie i rano jest lepiej, właściwie całkiem dobrze, zobaczę co będzie dalej.Po obiedzie wybieram się na spacer, w tamtym roku chodziłam z kijkami, potem jak mnie wszystko bolało to przestałam , a teraz zastanawiam się czy można .Wydaje mi się ,że tak ale zapomniałam spytać lekarza. Jeśli ktoś wie coś na ten temat lub sam chodzi to napiszcie. Życzę pogodnej niedzieli i dużo relaksu.Dorota K.
Początkująca
27-03-2011, 05:57:24

I jeszcze trochę wiosennego humoru:
Synek pyta tatę:
-Tato skąd ja się wziąłem?
- Bocian cię przyniósł.
-Oj, tato mamy taką ładną mamę, a pi.....sz bociany.
gość
27-03-2011, 07:15:25

Dorotko.....

Halo..halo:)))..to nie ma być kilka ćwiczeń....tylko masz sie pilnować "na okrągło"...cały dzień masz tak trzymać!
Na wciągniętym brzuchu.....
To jest trudne na początku ale można sie przyzwyczaić....
Jestem tutaj nowa...Mało wiem.Znam tylko potworny ból.
Właśnie mija 8 tydzień od operacji.Jest dużo lepiej...nie tracę równowagi..ale jeszcze boli. Najbardziej tył głowy i całe ramiona. I ten sposób,który podałam aby zmniejszyć ból nadal stosuję.Przed operacją i teraz po.POMAGA!

Kochane szyjki..jak bardzo chciałam się spotkać z Wami w W-wie.Ale jeszcze w moim przypadku jest to niemożliwe. 3oo km.do pokonania teraz dla mnie :(( nie dałabym rady.Jeszcze jak wracam z krótkiego spaceru....bardzo jestem obolała..Ale myślę,że na następne spotkanie sie stawię...:))

Fajnej niedzieli Wszystkim życzę...:))

Halina...
Forumowiczka
27-03-2011, 07:57:20

Gość 2011-03-27 03:19:07 Kwitna wszystkie szyjki, a Spineczka 2 miesiace temu obchodzila 18-te urodziny, najmlodsza szyjka jeszcze dlugo kwitnac bedzie niczym sloneczniki i inne kwiecie.

Vega, też pokaż jak kwitniesz - może jednak zdecydujesz się na avatar?

Fajnie że przyszłaś Jagoda i że Zosia Cię odnalazła. Twój numer telefonu odnalazłam w poczcie wczoraj wieczorem.
Zosia zainspirowała mnie do kolejnych wizyt u lekarzy ortopedów i neurologów - czas składać nowe skierowania do szpitali uzdrowiskowych. Długo czeka się na miejsce
ADA nareszcie przyszła na spotkanie. Mam nadzieję, że się poprawi i będzie przychodzić częściej...

Mam w planach pokazać Wam na www.fotosik.pl (Zanzibar1244) co robiłyśmy z Zosią na wycieczce w Wieliczce

Chcecie zobaczyć?
gość
27-03-2011, 08:37:00

Kochani!!

Siedzę i czytam nie mogę sie nadziwić jakimi jesteście ludżmi fajnymi. To jest fajna przyjażń która może przetrwać długo. Te cenne uwagi ....pomoc jaką sobie niesiecie to jest to!!!

Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
Reklama: