Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
02-10-2008, 07:43:00

To pisałam ja - inka
Początkująca
02-10-2008, 09:14:00

Inko jak długo jesteś po operacji? jak się teraz czujesz?
Początkujący
02-10-2008, 16:32:00

Odpowiadam Gościowi co to się pytał, czy mogą zwolnić z pracy podczas przebywania na zasiłku. NIE. Mogą zwolnić natomiast po powrocie do pracy z par.53.
Co z moją jazdą nikt nic nie pisze. Chcę jechać w poniedziałek.
Pozdrawiam Paweł.
Paweł
gość
02-10-2008, 16:34:00

Strasznie mnie zaczoł boleć mały palec u lewej t=ręki. Sama nie wiem czy to ból czy mi drętwieje. Nie wiem co robic.
creepek
gość
02-10-2008, 16:40:00

Hej Frejd
cytuję ,,Lekarz powiedział, że mogę prowadzić''
zapomniałeś
chyba dokończyć zdania lekarza -się dobrze po operacji
Jako pasażer to już inna sprawa.
Homątko na szyi daje stabilność ,pomyśl jednak nad dobrym podparciem w pozycji leżącej. To szmat drogi a od operacji minęło dopiero kilkanście dni.
Nie ma co się umartwiać w domu byleby zachować zdrowy rozsądek i nie rżnąć chojraka bo w dalszej perspektywie to nie popłaca .Oj teorię to ja mam w głowie a głupie pomysły nadal się rodzą .
Radosnych doznać z podróży
Frejd, dobrze prawisz -gości na forum dostatek i nie widomo do kogo kierować ewentualną odpowiedź jak podpisu brak.
gość
02-10-2008, 16:42:00

Oj plama, plama co za pech- gość bez podpisu Zosia
gość
02-10-2008, 17:09:00

Creepek - jestem 10,5 m-ca po operacji, po kilku nędznych rehabilitacjach stacjonarnych i jedną sensowną w szpitalu rehabilitacyjnym. Czuję się naprawdę nieźle - są dni zupełnie bez bólu, są i takie, kiedy szyja się buntuje. Ogólnie trzeba w ciągu dnia choć trochę się położyć - wtedy jest nieźle.
Od poniedziałku wracam do pracy, zobaczymy jak to będzie.

Pozdrawiam serdecznie
inka
Początkujący
02-10-2008, 17:47:00

Dobrze Zosia to jadę powoli. Tak na marginesie to ja się dobrze prowadzę, lekko i bez zahamowań Teraz jeszcze dwa słowa w sprawie zwolnienia z pracy. To jest tzw. okres ochronny 182 dni zwolnienia i 90 dni zasiłku rehabilitacyjnego. Jeżeli jest przekroczony ten okres to mogą zwolnić.
Jeszcze słowo Zosia. Ten post o prowadzeniu się przeczytałem, od razu wiedziałem, że to Ty. Ale jaja czytam następny " oj plama, plama co za pech"
i myślę: już te baby to nie mają o czym pisać poplamiła sobie bluzkę i pisze na forum jaki to pech.
Creepek zaraz do Ciebie napiszę.
Pozdrawiam Wszystkie Panie i Panów Paweł.
Paweł
Początkująca
03-10-2008, 05:56:00

Paweł jesteś dobry,najpierw pytasz czy możesz jechać a i tak stwierdzasz że pojedziesz. Jedź i sprawuj się dobrze z "golfikiem " na szyi i jakąś poduszeczką ortopedyczną podczas leżenia. Jak wrócisz to zdaj relacje z wyprawy. Ewa
ewcia65
Początkująca
03-10-2008, 09:00:00

Witam wszystkich.
Zosia
bardzo dziękuję Ci za informacje i słowa otuchy.Masz rację nie można myślami wybiegać za bardzo w przyszłość ,jeżeli każdy kolejny dzień jest w naszym przypadku wielką niewiadomą w kwestii samopoczucia.Czarnowidztwo nie wskazane -pozytywne myślenie jak najbardziej
Zosiu konsultowałam się z lekarzem rehabilitantem ,jeśli chodzi o aktywność fizyczną ;pływanie- tak ,jednak z własnego doświadczenia wiem ,że jeśli żabką ,to z możliwie jak najmniejszym odchyleniem głowy ,podobno najlepiej stylem grzbietowym ,jednak mnie bolała szyja . Areobik- tak ,chodziłam 2 lata na zajęcia i wiem ,że to jest wbrew pozorom bardzo duży wysiłek fizyczny , dżwiganie- powyżej 10 kg zabronione, tymczasem dla mnie przyniesienie 4 kg zakupów ,rozłożonych oczywiście na dwie ręce to już jest problem (kark robi się sztywny) . Trochę byłam zawiedziona po tej konsultacji... A Wy jakie macie doświadczenia w tej kwestii?...
Zosiu mam nadzieję ,że ból minął i dzisiaj jest już dobrze.

Creepek
Dziękuję za namiary

Inka
Dzięki ,kamień spadł mi z serca , generalnie nie mam zaufania do lekarzy , ale z pewnością są i dobrzy specjaliści i bardzo mnie to cieszy... Odezwę się na priv.

Pozdrawiam wszystkich bardzo cieplutko , życzę miłego dnia.Piszcie dużo i często zapewniam Was to bardzo pomaga papa Viola
vivi

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: