Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
28-05-2010, 16:45:05

Witam wszystkich bardzo milo Janusz fajnie ,że juz jesteś w domku teraz pozostaje po maleńku dojść do siebie.Vika ja też czuje się jakos nie tak...a i psycha tez dostała popalić

Pozdrawiam Marysia
gość
28-05-2010, 16:55:45

hej :) witam wszystkich :)
więc co do samego wypadku w sumie uznane jako kolizja drogowa, bo niewezwano karteki bo byłam w takim szoku ze nic mnie niebolało. potem sie okazało to co sie okazało ( wykręcony nadgarstek, siniaczek na kolanie i coś z kregami szyjnymi). Zdarzenie miało miejsce 12 kwietnia, do teraz chodze w kołnierzu schanza (jakoś tak to sie pisze).
jeśli chodzi o dolegliwości to mam drętwienie lewej ręki z barkiem, problemy ze skrętem głowy w lewo i w prawo, bóle karku i pieczenie łopatki a oprócz tego cieżko jest mi coś długo utrzymac w lewej dłoni, taka wiotka sie robi. miąłam tomograf na którym nic nieywszło i pielęgniarka mi powiedziała w ogóle po co ja nosze ten kołnierz, mój lekarz rodzinny i radiolog wypatrzył zwichnięcie zęba obrotnika. w tej chwili jestem po rezonansie i oto wynik: Odprostowianie lorodzy szyjnej. na poziomie c5/c6 wykazano pośrodkową przepuklinę jądra miażdżystego, zlateralizowaną nieco w lewo, powodującą wyraźny ucisk worka oponowego, przypierającą do brzusznej powierzchni rdzenia kręgowego. drobne, pośdrokowe protuzje jąder miażdżystych krążków międzykręgowych c4/c5 i c6/c7, ze śladowym uciskiem worka oponowego. uwidoczniony odcinek rdzenia kręgowego bez zmian ogniskowych. w tej chwili już jestem zapisana na rehabilitacje w sumie na zabiegi tens + ultradzwięki mam nadzieje że pomoże.
tak wyglada w skrócie moja historyjka,
teraz na domiar złego jestem na etapie pisania pracy licencjackiej i mam problem bo zbyt długo pochylona nad klawiaturą byc niemogę
Początkująca
28-05-2010, 16:57:48

to wyżej pisałam ja ale coś mnie chyba samo wylogowało, Vika co do poduszki to czekam na wypłatę i lece do sklepu medycznego :)
Początkująca
28-05-2010, 17:12:27

Madzia ja też już kupiłam sobie poduszkę ortopedyczną i korzystam z niej zawsze
Początkująca
28-05-2010, 17:19:22

może podpowiecie mi jaka poduszka bedzie najlepsza??? bo naoglądałam sie ich kilkanaście na allegro ale nie mogę się jakoś zdecydować
gość
28-05-2010, 17:37:52

Nie jestem zwolennikiem kupna internetowego więc poszłam do najbliższego sklepu medycznego i kupiłam poduszkę firmy ANTAR twardość m . Ma fajne wycięcie na szyję i można na niej spać na boku i na pleckach. Kosztowała mnie 120 zł.
pierwsze noce mogą być trudne - tak powiedziano mi w sklepie- a ja od początku się wreszcie wysypiam.Fakt, że nie da się w nią wtulić jak w normalną i tego mi brakuje!
Vika
Początkująca
28-05-2010, 17:48:31

ja na chwile obecną śpię z wałeczkiem bo na poduszcze niema szans, a po tą poduszkę to faktycznie trzeba szybciutko sie udać i mam nadzieje ze wtedy bede sie porządnie wysypiać.
Początkująca
28-05-2010, 18:21:37

Ja tez kupowalam poduszkę ortopedyczną w sklepie medycznym,gdyz na allegro było tego za dużo,a w sklepie doradzili i rzeczywiście śpi sie dobrze,choć tez brakuje mi jasieczka

Marysia
Początkująca
28-05-2010, 18:21:45

Ja tez kupowalam poduszkę ortopedyczną w sklepie medycznym,gdyz na allegro było tego za dużo,a w sklepie doradzili i rzeczywiście śpi sie dobrze,choć tez brakuje mi jasieczka

Marysia
gość
28-05-2010, 18:32:11

Zamierzałam sobie zafundować taka poduszkę, lecz najpierw spytałam o nią mojego przyszłego operatora. Powiedział ze na takie coś szkoda pieniędzy, natomiast polecał jakąs wypełnoną malutkimi kuleczkami. Ciekawam gdzie takie cudo mozna dorwać.
Mam tez pytanie do szyjek, ktore zakuli po operacji w kołnierz. Powiedzcie mi, proszę, skąd mam taki kołnierzyk wziąc - czy daja go na oddziale /sprzedają/, czy powinnam sie o niego w jakiś sposób zatroszczyć przedtem? Towarzyszka niedoli podpowiedziała mi, ze godne sa uwagi takie nazywające się na F... - reszta mi z głowy wyleciała.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: