Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29019)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
13-02-2010, 18:21:04

Ada, dostałam tylko list informujacy, że jestem zakwalifikowana do szpitala uzdrowiskowego o profilu reumatologicznym i czas oczekiwania wynosi 6 do 8 miesiecy. Ty dostałaś taki list?
Januszu, nic nie zgłaszaj, zobacz jak dzieki wykorzystaniu Ciebie nauczyłam się czegoś nowego ;).
Same pozytywy.
Wtajemniczona
13-02-2010, 21:16:15

Dlaczego do szpitala reumatologicznego...........Ja nawet takiego pisma nie otrzymałam
ADA
Forumowiczka
14-02-2010, 11:29:53

Podobno schorzenia kręgosłupa zakwalifikowane są przez NFZ jako "reumatologia". Ciekawe, co nie?
Ada, powinnaś taki list dostać, nie wiem tylko w jakim czasie wysyłają... a może dostaniesz od razu skierowanie do szpitala, bez listu o oczekiwaniu? Kto to wie... jeśli jednak czekanie Cie niepokoi to może zadzwoń do NFZ i spytaj czy Twoja sprawa "jest w toku" .

Słuchajcie - jakie dokumenty trzeba złożyć do ZUSu o przedłużenie świadczenia rehabilitacyjnego? Tylko zaświadczenie o stanie zdrowia (formularz N-9) czy cos jeszcze? Wniosku o świadczenie rehabilitacyjne (ZUS Np-7) i wywiadu zawodowego (N-10) chyba nie trzeba ponownie składać?
gość
14-02-2010, 12:08:03

Spinko z tego co pamiętam to tylko zaświadczenie o stanie zdrowia

Dziś św Walentego a więc idę na jednego
Dziś wypiję liter wódki aby zalać swoje smutki;)
gość
14-02-2010, 13:56:06

Witam.
Spinko, radził bym Tobie co do tych papierków dowiedzieć się u samego źródła. Widzę piękne kwiaty na Twoim avatarze, dlaczego nie róże. Zapraszam na swój profil tam jest kilka fotek róż.
Januszu, to ty nic nie będziesz pamiętał z dnia zakochanych :]

Para zakochanych spaceruje po parku:
Kochany, pocałuj mnie jak Romeo piękną Julię...
A jak to się robi?
Hmm... a może przytul jak Abelard swą Heloizę...
A to jak?
Jak?! Srak! Czytałeś ty coś w ogóle?
Tak, "Naszą szkapę". Ugryźć cię może w dupę?

;)

Pozdrawiam
Irek
gość
14-02-2010, 21:10:38

Witam Szyjki,

Dorotko mój doktor zupełnie nie w moim guście/ choć sympatyczny gość/ a zabiegów tyle bo:trzy poziomy, każdy osobno. po trzecim tzw. rewizja rany czyli małe czyszczenie pod pełną narkozą a teraz piąty raz czyli kolejny poziom plus stabilizacja płytkami.

A, zrobiłyśmy mały,na razie dwuosobowy zlot pomorskich szyjek- ja i Ewa z Gdyni. Zapraszamy resztę nad morze!

Wytłumaczcie mi jak wy tańczycie! dla mnie małe pląsy weselne zakończyły się tygodniowym leżakowaniem- co do dwóch pozostałych zaleceń to je popieram, zwłaszcza spacery.

pozdrawiam wszystkich
Ewo, podaję do siebie namiary vika45@wp.pl-jeśli będę mogła pomogę Vika
Wtajemniczony
15-02-2010, 09:30:23

krak62 2010-02-14 14:56:06 Witam.
Widzę piękne kwiaty na Twoim avatarze, dlaczego nie róże. Zapraszam na swój profil tam jest kilka fotek róż.
Januszu, to ty nic nie będziesz pamiętał z dnia zakochanych :]

Irek

Gratuluje zdjec w galerii, udane ujecia, ladna GO.
gość
15-02-2010, 10:20:13

WITAM. 23 GRUDNIA MIAŁAM OPERACJE ODCINKA C5 C6.OGÓLNIE CZUJE SIĘ DOBRZE ALE MARTWI MNIE JEDNO ŻE JESTEM BARDZO SŁABA JAK COŚ ROBIĘ TO AŻ SAPIE A W NOCY PRZEWRACAM SIĘ Z BOKU NA BOK BO SZYBKO CIERPNIE MI SZYJA.CZY TO TAK MA BYĆ CZY JA POWINNAM WIĘCEJ ODPOCZYWAĆ??????IWCIA
gość
15-02-2010, 12:04:27

Witam.
Mam 42 lata, pracuję przy komputerze.
Ze względu na przedłużające się bóle, pod koniec zeszłego roku postanowiłem zrobić sobie badania. No i po badaniu MR mam wskazanie na operację.
Oto ich opis:

Badanie wykonane w sekw. TSE i TFE w czasie T1 i T2 zależnm oraz T1 po dożylnym podaniu kontrastu.
Trzony kręgów szyjnych mają odpowienią wysokość i sygnał. Na wyskości spłaszczonego k.m.C5-C6 dwuboczna przepuklina tarczki m-kręgowej wraz ze zmianami zwyrodnieniowymi w stawach unkovertebralnych wywołuje ucisk worka oponowego, obu korzeni nerwowych w kanale kręgowym oraz lewego korzenia w zwężonym otworze m-kręgowym. Spłaszczony jest również krążek C6-C7. Na jego poziomie widoczna jest tylna przepuklina, która ze zmianami w stawach u-v uciska worek oponowy i delikatnie modeluje korzenie nerwowe w kanale kręgowym. Pozostałe zobrazowane przestrzenie m-kręgowe w normie. Rdzeń kręgowy w badanym obszarze bez zmian ogniskowych.

Opis RTG:
dyskopatia C5-6-7 i zmiany wytwórcze w trzonach kręgów

Chciałbym utwierdzenia czy operacja jest konieczna i czy można poczekać np. do września.

Mam być operowany w szpitalu w Pile, czy może myśleć o innym mieście (Poznań, Bydgoszcz).
Początkująca
15-02-2010, 15:38:19

Kochani,
Dziś wróciłam ze szpitala. Jestem już po operacji przepukliny szyjnej... Czuje sę super...już po strachu...
Szpital Jurasza jest rewelacyjny... pozdrawiem wszystkich
Taniś

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: