Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
11-02-2010, 16:44:39

Janusz, jako nr21 "oczko" (dzięki naszej wspaniałej koleżance) melduję swoją obecność.
U mnie nic nowego rehabilitacja w Swoszowicach trwa do końca lutego. Jak pisałem wcześniej okłady borowinowe, kąpiele siarkowe, masaże, gimnastyka, solux, dają wielką ulgę dla moich spiętych mięśni. Walczę do końca nie poddaję się.
==================================

Kapral zwołał swoją ekipę i pyta się:
Kto chce jechać na zbieranie ziemniaków?
zgłosił się jeden.
Dobra ty jedziesz , reszta idzie na piechotę.

Pozdrawiam
Irek
Początkująca
11-02-2010, 22:27:00

Witam,

Piotrze i Januszu ostatnio jeden z lekarzy powiedział mi , że najlepsza rehabilitacja dla osób z chorym kręgosłupem to ... taniec. Co Wy na to? Czy ktoś spotkał sie z podobnym stwierdzeniem?

Pozdrawiam wszystkie Szyjki Dorota
Początkujący
12-02-2010, 11:53:54

mój neurochirurg wymienil 3 rzeczy:
- taniec
- spacer
- seks
:]
Bartuzi
Początkująca
12-02-2010, 19:07:01

Witam

Viki
dlaczego aż tyle razy ?

Czy lekarz wpadł Ci w oko ;)

Do Pirani

Jestem z okolic Olsztyna czytałam Twoje wypowiedzi z pierwszych stron tego forum. Myślę że jesteś już po operacji u dr Niedźwiedzkiego, czy mogłabyś podzielić się Swoim doświadczeniem?
Jestem po kilku konsultacjach neurochirurgicznych od lutego 2009 . no i też chcą pobawić się w mojej szyjce. jestem już "chyba" gotowa poddać się ale nadal mam wątpliwości komu? i gdzie?

Pozdrawiam
Dorek
Początkująca
12-02-2010, 21:49:36

Do Doroty (Dorek)

Czy zauważyłaś, że identycznie podpisałaś swój profil jak ja? Nawet te dwie kropki.
Ciekawe czy Szyjki będą nas rozróżniać

Pozdrawiam Dorota
Forumowiczka
13-02-2010, 10:57:55

Witajcie !!!
Ja też się melduję, już z domu. Zmieniłam avatar ale tylko na chwilę bo nie podoba mi się na monitorze, jakiś taki blady. Zastanowię się nad czymś innym, Januszu dzięki, że dajesz się wykorzystywać .
W poniedziałek wizyta u neurologa bo nadszedł czas złożenia wniosku do ZUSu o dalsze świadczenie rehabilitacyjne... a od 24 lutego kolejna seria fizykoterapii na bark. No i czas wznowić bolesne spotkania z rehabilitantem...

Irek, czy te wszystkie zabiegi Ci pomagają?
gość
13-02-2010, 12:18:47

Witam.
Właśnie wróciłem z rehabilitacji. Spineczko jestem bardzo zadowolony z obecnych zabiegów. Od dwóch dni przestałem łykać prochy, naprawdę napięcie mięśni barkowych znacznie puściło. Od pewnego czasu moja prawa ręka nie odczuwa stałego "mrowienia". Również mój lędźwiowy mniej mi dokucza. Jak na razie pełna satysfakcja. Co prawda nie mam masażystki lecz masażystę, ale facet stara się bardzo.

==================================
Badania wykazały, że 40% mężczyzn miało pierwszy kontakt seksualny pod prysznicem.
Pozostałych 60% w wojsku nie służyło.

Miłego dnia
Irek
Początkująca
13-02-2010, 15:46:26

Dorotko !

Zrobiłam to niechcący ale żeby łatwiej było nas odróżnić postaram się coś zmienić. ;)

Pozdrawiam.
Dorek
Wtajemniczona
13-02-2010, 17:43:31

Witam Spinkę po górskich wojażach ..........Koleżanko moja napisz czy dostałaś coś z NFZ w sprawie sanatorium.Bo ja żadnej wiadomości nie mam
ADA
gość
13-02-2010, 17:58:51

Witaj Spinko czuje się wykorzystanyzgłoszę sprawę do sądu;) za wykorzystywanie małoletnich no cóż ja biedny miałem zrobić opierałem się ale mnie wykorzystano;)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: