Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
30-08-2008, 18:17:00

Dziękuję ZOsiu za informację. Spróbuję nawiązać kontakt z którymś ztych lekarzy ale nie ma sie co łudzić pewnie będę musiała przyleciec do Warszawy aby się z nimi spotkać. Ciekawe ile się czeka na taką wizytę. No nic muszę sprółbować.
creepek
Początkujący
01-09-2008, 11:36:00

Witam w piękny słoneczny dzień! Byłem dzisiaj z kotem u weterynarza, bo się zepsuł, ale niewielka usterka i za parę dni będzie dobrze. Dzwoniłem do Konstancina, rozmawiałem z b. miłą panią w sekretariacie, która poinformowała mnie, że już chciała mi dać konkretny termin operacji, ale w ciągu tygodnia otwierają nowy oddział i już mnie tam umieści. Operacja ok. 10-15 Września. Widziałem ten nowy oddział jak byłem na konsultacji i przez chwilę nawet pomarzyłem, że wspaniale by było leżeć w takich warunkach, ale szybko wróciłem do rzeczywistości, że to pewnie dla prominentów, znanych ludzi, bądź z dużą kasą. I co życie jest piękne! Ładne nowe sale trzyosobowe z łazienka, balkon itp. A i co najważniejsze pielęgniarki tylko w mini
Creepek jak będziesz w Warszawie, a ja będę na chodzie może będę mógł Ci w czymś pomóc? Daj znać.
Pozdrawiam.
Paweł
gość
01-09-2008, 12:29:00

Dzieki Frouyd(nie wiem czy to dobrze napisalam). Bede trzymac kciuki. Jeszcze tam nie zadzwoniłam. Jeszcze sie łudze. Bądzmy w kontakcie.Dasz znac jak jak bedzie po wszystkim żeby w razie czego wiedziec gdzie uderzac w sprawie operacji.
creepek
gość
02-09-2008, 13:54:00

Początkująca
02-09-2008, 19:19:00

Witajcie.
Śledzę od kilkunastu dni to forum i nigdy nie mam jak do was napisać,teraz mój szkrab śpi i mam chwilkę relaksu po lekach.
Kochani,jestem z małej miejscowości koło Olsztyna,mam 38 lat,od 4 miesięcy mam okropne bóle szyi promieniujące na prawy bark oraz rękę.
Pomiesiącu brania Olfenu-tab. i zastrzyki skierowała mnie na prześwietlenie,które wykazało kifozę oraz zwęzenie międzykręgowe -C6-C7.Dostałam w końcu skierowanie do neurologa,który położył mnie do szpitala.Tam dostawałam Ketonal,Mydocalm,Codipar,Diphergan,Gasec,Tramal no i fizykoterapia.Zrobili mi też rezonans w Elblągu,który wykazal-cytuję
zNIESIONA JEST LORDOZA SZYJNA.dYSKRETNA CENTRALANA WYPUKLINA KRĄŻKA -C4-C5.Na poziomie C5-C6 widoczna jest centralna podwięzadłowa wypuklina krążka do kanału kręgowego.Na poziomie C6-C7 niewielka wypuklina do kanału.Rdzeń kręgowy bez zmian ogniskowych.
Zostałam wypisana z odpowiedzią swego lekarza-cytuję,,nie bardzo wiemy co z panią robić.
Przepisali mi-Dicloratio uno 150mg
Zaldiar
Pantoprazol
poltram retaed 100 mg
Tetraratio 50 mg
biorę do dziś i szaleję z bólu.Pewnej nocy odebrało mi na kilka minut prawą rękę.Dodam iż szukałam pomocy u ortopedy,który skierował mnie do neurochirurga-mam w czwartek wizytę,bo prywatnie przyjeżdza do nas.
Ćwiczę,chodzę-iłam na laser,tensa,pole,masaże wodne,i ultradźwięki-NIC mi nie pomaga.
Kochani oszalję z bólu-4 miesiące a mi nic nie odpuszcza i nie wiem tak do końca na ile to jest poważne-co mnie czeka-jak sobie pomóc-pomóżcie [addsig]
irena
gość
03-09-2008, 13:21:00

Witam
Irenko , nie pozostaje Ci w tej chwili nic innego jak opinia neurochirurga. Bywa ,ze neurochirurg dostrzeże to co umknęło opisujacemu radiologowi.
Nie ma w opisie wzmanki o ucisku struktr nerwowych ale objawy na takie wskazują . Szczególnie niepokojący jest niedowład ,który się pojawił.
Jesli neurochirurg uzna ,ze Twój stan w chwili obecnej nie kwalifikuje się do operacji i dalsza rehabiliatcja jest mozliwa i bezpieczna to radziłabym w porozumieniu z neurochirurgiem zorientowac się w mozliwościach terapii manulanej
http://www.rehabilitacjaorto.pl/index,strona,kontakt.html#
Wejdź na tej stronie w ,, metody'' są tam dokładne iformacje
Podąłam link nie dla rekalmy ośrodka tylko żebyś mogła się zorientowac w sposobach terapii.
Wykorzystałas wiekszość metod zachowawczych opartych na dziłaniu p. bólowym i p. zpalnym rehabiliatcji oraz faramakoterapię .Są to dziłania objawowe . Skoro nie przynoszą efektu przez tak długi okres to jest jeszcze nadzieja w tego typu zabiegach prowadzonych przez doświadczonego profesjonalistę.
Musisz się jednak dowiedzieć na ile bezpieczna jest któraś z tych form w Twoim wypadku.
Nic bardziej odkrywczego nie przychodzi mi do głowy . W dyskopatii jedyną drogą do w miarę trwałej poprawy jest leczenie przyczyn. Leki tylko na jakiś czas maskują objawy.

Pozdrawiam przedwyjazdowo wsztystkich forumowych literatów
Jedną noga jestem już na dworcu.
Szczególnie ciepłe myśli na najbliższy czas dla Freyda -będzie dobrze byle szybko żebyś mógł już spać spokojnie .
Zosia

Początkująca
03-09-2008, 17:30:00

irenagodz!
Ja też jestem z Olsztyna.
Spróbuj dostać się na wizytę do ortopedy dr Niedźwiedzkiego. Prywatnie lub państwowo. Mam także namiary na super masażystę, który wykonuje terapię manualną. Mi obaj pomogli.
Jak chcesz to dam namiary. Mój e-mail wegen@tlen.pl
Możemy też się zdzwonić, ale to już nie na forum.

pozdrawiam

Pirania
Początkująca
03-09-2008, 19:25:00

Dzięki kochane
Piranio-odezwę się jutro-zobaczymy co neurochirurg mi odpowie[addsig]
irena
Początkujący
03-09-2008, 22:16:00

Heloł! to znowu ja freyd czyli Paweł. Zosiu życzę Ci wszystkiego...
Bardzo mi miło, że myślisz o mnie cieplo, taki mnie dzisiaj przeszedł ciepły dreszcz, teraz wiem o co chodziło. Jak będziesz mogła napisz co tam słychać w eleganckim świecie w kurortach, mam nadzieję, że też niedługo dołączę do elity.
Irena napisz co Ci powie neurochirurg. Nie zazdroszczę Ci jak piszesz o tych bólach, ja co prawda bóli nie mam. Natomiast jak był okres jak drętwiały mi ręce to też budziłem się w nocy, coś między bólem, zdrętwieniem, bezwładnościa. Musisz działać szybko i energicznie szkoda się tak męczyć. Koniecznie jutro zdaj relację.
Paweł
gość
04-09-2008, 06:09:00

Witam ja też tak cierpiałam jak irena przez 8 miesięcy oprócz tych zestawów leków były blokady w nerw podłopatkowy X 2 z Diprofosu,aż zdrętwiały 3 palce i mrowienie do łokcia dopiero dostałam skierowanie na RTG kr. szyjnego a potem na cito rezonans mag.Trafiłam do szpitala ,zrobili operację C5/C6 ręka od razu przestała boleć ,czułam ogromną ulgę ale powiedziano mi ,że po miesiącu mam robić i zachowywać się tak jak przed zabiegiem.A w marcu święta były więc poszalałam,okna ,firany,sprzątanie jak zaczęlo znów boleć to Zosia sprowadziła mnie na ziemię życie normalnie nie takie samo jak przed zabiegiem.Na forum panie utworzyły listę czego nie wolno robić i teraz czuję się dobrze.Czasami jak napracuję się a boli to znam przyczynę ale naprawdę ciężko jest nic nie robić.Jeśli lekarz skieruję na zabieg bo nie ma innego wyjścia to trzeba iśc.Każdy się boi nie słyszałam żeby ktoś był z tego powodu zadowolony ale nie warto truć całego organizmu tak mocnymi lekami jakie dają przy rwie barkowej.Dzięki temu forum a szczególne Zosi, Pirani Emilce i Ewie można dowiedzieć wszystkiego.Pozdrawiam wszystich serdecznie Grażyna.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: