PIRANIO (D......

tak cieplej ) mam ogromną nadzieję ,że uda Ci się uniknąć operacji i będziesz walczyła rehabiliatcją ile się da . A jeśli nie to wiesz że te operacje SIĘ UDAJĄ tylko pacjent nieraz numer wykręca
Najważniejsze to w żadnym momencie nie tracić wiary ,że może być lepiej , szukać , szukać i jeszcze raz szukać metod ,które mogą być pomocne .
FREYD zaplanowałm nocny wypad z 3/4 .09 do Szpitala Uzdrowiskowego Gwarek w Goczalkowicach i zamierzam tam pozostać do 24 września.
Od jakiegoś czasu z konieczności stałam się miłośniczką wyjazdów do ,,wód'' Bardzo odpowiada mi system 2 miesiące pracy 3 tygodnie relaksujacej rehabiliatcji
Pisząc o rozwadze miałam na myśli ,,ekstrmalne'' prace fizyczne w wymuszonej pozycji .Ja np. w euofrii dobrego samopoczucia z usztywnieniem na dwóch poziomach wskoczyłam na drabinę i posuwałam waleczkiem po suficie ,sam wałeczek bez znaczenia ale pozycja z odgiętą szyją swój udzial w następnej operacji zapewne miała . Do tego roboty remontowe w sam raz dla kobiety nie do dobicia.Praca zawodowa teoretycznie umysłowa praktycznie nie rzadko wymaga krzepy fizycznej .
Mam nadzieję ,ze rozumiesz moje sugestie.
Nie chodzi o to żeby robić sobie odgnioty na plecach od leżenia i dumać nad marnościa swojego losu tylko od czasu do czasu zapalić lampkę ostrzegwaczą czy aby nie przeginam ze swobodą zachowania. Swoją drogą zastanów się co mogło być przyczyną postępujacej
dyskopatii .Oprócz predyspozyji na które nie mamy wpływu wileogodzinna praca przy komputerze ten wpływ ma. Rób więc sobie w tej pracy przerwy ,wspieraj sie gimnastyka izometryczną czy co tam Ci zalecą innego . Nie podałeś szczegółów rozpoznania ale moogę się domyslać że dopadła że wielopoziomowa i po usztywnieniu operowanych poziomów reszta jest przeciążona więc dbaj o nią .
Tak się lubię nieraz pomądrzyć ,może uda się przestrzec
Teorię ma w jednym palcu a sama jak nie mam kopa bólowego to przeginam .
CREEPEK ja miałam rehabilitację metodą Mc Kenziego podczas pobytu w Busku i w połączeniu z masażem był to dla mnie chyba najskuteczniejszy zabieg ale nasza obecna sytuacja jest odmienna.
W przypadku zdiagnozowanej obrazowo przepukliny zwykle najpierw udajemy się do neurochirurga żeby usłyszeć oponię na ile bezpieczna jest rehabiliatcja w określonej sytuacji.
http://www.plw.pl/persons.php
Podałam Ci link do Przychodni Lekarzy Wojskowych . W dziale neurochirurugii przy wizytówkach lekarzy są podane kontakty @
Myślę ,że możesz podjąć próbę takiej wirtualnej konsultacji . Musisz jednak wiedzieć ,że to nie jest dla neurochirurga pełen obraz , zawsze MRI jest zestawiane z objawami neurologicznymi i to daje przesłanki do decyzji o sposobie leczenia .
Przed wysłaniem wyniku możesz zapytać na ile taka forma konsultacji jest możliwa przedstawaijąc swoją sytuację . Być może specjaliści uznają że dla pacjenta konsultacja bez badania w realu nie jest bezpieczna ,wtedy będziesz wiedziła na czym stoisz i czy wysyłać płytkę z wynikiem.W sprawach szyi proponuję kontakt z dr. A. Wilkiem (neurochirurg ,który mnie operował) i dr. S. Skrzyńskim .
Często istnieja nieuzasadnione antagonizmy między spacjalistami zachowawxzymi (neurolog, rehabiliatant) a zabiegowcami ale jesli chodzi o dyskopatię uciskiem to stawiałbym jednak na kometencje neurochirurga . Nieprawdą jest ,że operują bezzasadnie. Znam sytuacje pacjenteki,które po przyjeciu na oddział i badaniu neurologicznym zostały wypisne bo ich aktualny stan nie dawał wskazań do operacji mimo wcześniejszej kwalifikacji . To są bardzo wyważone decyzje a kwalifikacja przemyślana w oparciu o zagrożenie wynikające z zaniechania -patrz przypadek Freyda.Trzeba wziąć również pod uwagę fakt ,że zaawansowanie dyskopatii może się zmienić radykalnie w krótkim okresie .
EMILKO , przepraszam , zaniebałam priv ale myślę o Tobie z nadzieją że w końcu ktoś bardzo mądry i doświadczony przyniesie Ci ulgę i uwolni od obaw.
GRAZYNKO ,dobre wieści od Ciebie to radość i optymizm dla wszystkich
EWA i PIRANIA , mam pąsy po czubek głowy, zdaje się że przeceniacie . ja tylko taka literatka jestem
Pozdrawiam cieplutko starych i nowych Znajomych
Zosia