Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
09-08-2008, 22:57:00

Dzieki Zosiu za odpowiedz. Bede dzialal jak najkorzystniej sie bedzie dalo.
Pozdrawiam
Początkująca
11-08-2008, 10:31:00

Witam
Aby poprawić Wam choć trochę nastrój powiadamiam, że jak nic nie robię, dosłownie NIC. Tylko wstaję i się ubieram, ...no i myję się, ...no i jem, to jakoś powoli czuję się coraz lepiej. W końcu uwierzyłam ZUS-owi, że jestem zdrowa i zaczęłam szukać pracy. Na razie z mizernym skutkiem. Może później.
pozdrawiam serdecznie
Pirania
Początkująca
12-08-2008, 12:42:00

zus jest co najmniej dziwny , po pierwszej operacji stawu biodrowego w sierpniu 2007 skierował mnie na rente z powodu całkowitej niezdolności do pracy na rok. becnie, po operacji drugiego stawu /kolejna endoproteza /, po rozpoznaniu mielopatii szyjnej /RM/ . przepukliny na odcinku lężwiowym i skierowaniu na pilna konsultację neurochirurgiczną szpitalną -orzekł,że jestem częściowo zdolna do pracy na 6 m-cy? kto za tym trafi? [addsig]
giga
Początkująca
12-08-2008, 12:56:00

tzn 1 szą operację miałam 5 wrzesnia 2006 a drugą 20 września 2007. komisję w zus 30 sierpnia 2007 a obecnie -7 sierpnia 2008.
pozdrawiam wszystkich , wpisy czytuje od kilku miesięcy, ale mam kłopoty z pisaniem na komputerze .giga
giga
gość
12-08-2008, 19:53:00

Hej Piranio
Czyżby w końcu optymistycznie , cieszę się . Czy oczekujesz na MRI czy też sprawa ,że nie będzie operacji wobec dobrego samopoczucia jest juz przesądzona?
Jeśli kondycja Ci pozwoli to życzę aby udało Ci się znaleźć takie miejsce do pracy ,kotre oprócz kasy da Ci równiez satysfakcję.
Ja widzę po sobie jak ożyłam psychicznie po powrocie .
Od kilku dni czuję się znacznie lepiej, przypisuję to opóźnionej i nietypowej w początkowym okresie reakcji na blokadę .
Od wczoraj rehabiliatcja ambulatoryjna jakąś nowatorską dla mnie metodą pobudzajacą ,od 4 września kolejny turnus w szp. uzdr.
Piranio , trzymaj się dobrych myśli

Giga,życzę Ci dobrych decyzji i najlepszych rąk neurochirurga .

Pozdrawiam
Zosia
Początkująca
13-08-2008, 08:07:00

Witam wszystkich a Zosie w szczególności.Dzięki Zosi nie bałam się pierwszej operacji a i na drugą którą miałam w lipcu tego roku szłam bez obaw.
Ewa
ewcia65
Początkująca
13-08-2008, 10:07:00

Zosiu!
we wrześniu mam kontrolne MR i wtedy zapadnie decyzja
do pracy pójdę, bo muszę. Księgowość daje "satysfakcję". Najbardziej boję się czy w ogóle znajdę pracę i czy wysiedzę przy biurku tyle godzin. Zobaczymy. Najwyżej pójdę na zwolnienie.

Dziewczyny!
Dobrze, że mamy Zosię na tym forum. Nieprawdaż?
Pirania
gość
13-08-2008, 13:20:00

Witam. Zosia to nasze oparcie i wsparcie psychiczne, lepsza od najlepszego lekarza.Szkoda tylko,że sama cierpi tak jak my .Jestem ciekawa po jakim czasie Ewo miałaś drugą operację.Przeraża mnie myśl o następnej .Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie Grażyna
Początkująca
13-08-2008, 15:00:00

Grażynko pierwszą operację miałam 14.09.2007r a drugą operację miałam 17.07.2008r, jak widzisz nie minął jeszcze rok. Drugą operację zniosłam lepiej niż pierwszą. Niestety odczuwam silne bóle i muszę brać tabletki. We wrześniu mam się spotkać na wizytę kontrolną u operatora i zaczynam zabiegi na które mnie wysłał. Zobaczę co mi operator powie. Wysłałam też skierowanie na rehabilitacje do szpitala w Busku i czekam na odpowiedź kiedy zostanę tam przyjęta. Mam nadzieję że długo nie będę czekała. Dobrze że Zus przyznał mi rentę na 6 miesięcy ,chociaż ten problem mam z głowy.
ewcia65
gość
13-08-2008, 21:22:00

proszę daj mi namiary na tego lekarza-ja cierpię 3 miesiące ani tramale ani leki na zwiotczenie mi nie pomagaja .tez mam zrobiony rezonans i w sumie nic nie wiem-kupa leków a bol okropny aż mi rękę odbiera

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
Reklama: