Witam wszystkich forumowiczów.
Proszę o polecenie najlepszego neurochirurga w Warszawie 🙂.
Z góry dziękuję.
Lu
gość 06-02-2016, 15:45:02kamiladrzewiecka 2016-02-05 20:19:38
Dla tych którzy mają problem z piersiowym. Kiedy mnie rehabilitowano na ten odcinek to zalecono mi między innymi ćwiczenia oddechowe. Brzmi dziwnie ale prawidłowo wykonywane napinają kręgosłup piersiowy . Ja robiłam je na leżąco - uczył mnie fizjoterapeuta , żeby efekt był. Myślę, że warto spróbować bo są bezpieczne nawet świeżo po operacji szyjki. Warto spróbować.
Pozdrawiam, Kamila
Witam, też miałam problem z piersiowym, oczywiście było to następstwem szyjnego. Były duszności, bóle w okolicach mostka, i takie nieprzyjemne bóle opasujące, jakby ktoś zaciskał w koło mnie jakąś obręcz. Zaczęłam z tym walczyć oddychaniem i ćwiczeniami. Masz rację, odpowiednie oddychanie działa cuda. Dodam, że nic innego nie ma na ten odcinek, jego się nie operuje !!! Dla przypomnienia, walczę już cztery lata z dwiema przepuklinami w szyjnym, ćwiczę, zabiegi profilaktycznie, i jest dobrze! A nawet bardzo ! A był ucisk na rdzeń i propozycja operacji :D
Piersiowy ustąpił, ucisk się zmniejszył, nie grozi już paraliżem.
Tylko higieniczny tryb życia, samodyscyplina, gimnastyka i jest ok. Tak mało, a dało mi tak dużo.
Pozdrawiam :)
Alina74 16-05-2024, 18:52:19
Ja nie miałam problemu żeby przeciągać przez głowę , miałam normalne koszulki i chodziłam w getrach . Na noc normalna piżama . Ja jeszcze przez głowę miałam staniki . Wolałam takie niż zapinane z tyłu . Ja szybko wstałam i poszłam odświeżyć się pod prysznic i umyć głowę . Zobaczysz nie ma tragicznie po operacji a poprawa duża . Będzie dobrze 😊
Halina1967 15-05-2024, 20:17:54. Pizamke zapinaną sobie wes bo zakładana przez głowę to kołnierz przeszkadza, ja pisałam w poniedziałek w środę do domu, będzie dobrze nic się nie martwgość 14-05-2024, 02:10:42
Dziękuję za cenne rady. To forum to naprawdę skarbnica wiedzy... już zapisałam kubek ze słomką oraz słuchawki :)
Cześć i jak poszło? ☺️ Pytam bo ja idę we wtorek 😉
Mam jeszcze pytanko jak długo byliscie jeszcze w szpitalu po operacji... wiadomo ,że każdy przypadek inny...
A druga rzecz .... po jakim czasie czuliście że wróciliście do w miarę OK funkcjonowania?
Mam operację zaplanowaną na 23 maja ... a 15 czerwca Mam wstawę (taki ala bazarek) swoich ilustacji... wszystko już przygotowane I tylko się zastanawiam czy po 3 tygodniach po operacji dam radę sie pojawić... może to takie śmieszne pytanie ale z mojej perspektywy ważne.
Dziękuje!
Alina74 22-08-2024, 06:47:41
Magdalenka jak tam po operacji ?
Ktoś pytał się czy operacje miałam w Krakowie . Nie w Jastrzębiu Zdroju.
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.