Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
15-05-2024, 18:17:54

gość 14-05-2024, 02:10:42
Dziękuję za cenne rady. To forum to naprawdę skarbnica wiedzy... już zapisałam kubek ze słomką oraz słuchawki :)

Mam jeszcze pytanko jak długo byliscie jeszcze w szpitalu po operacji... wiadomo ,że każdy przypadek inny...

A druga rzecz .... po jakim czasie czuliście że wróciliście do w miarę OK funkcjonowania?

Mam operację zaplanowaną na 23 maja ... a 15 czerwca Mam wstawę (taki ala bazarek) swoich ilustacji... wszystko już przygotowane I tylko się zastanawiam czy po 3 tygodniach po operacji dam radę sie pojawić... może to takie śmieszne pytanie ale z mojej perspektywy ważne.

Dziękuje!
. Pizamke zapinaną sobie wes bo zakładana przez głowę to kołnierz przeszkadza, ja pisałam w poniedziałek w środę do domu, będzie dobrze nic się nie martw
gość
15-05-2024, 22:12:48

Dziękuję!

Piżamke już mam - dobrze właśnie ,że poczytałam forum ,że najlepiej zapinaną z przodu bo to faktycznie potem ciężko przez głowę będzie cokolwiek włożyć.
Weznę sobie też same koszulki/koszule zapinane z przodu ,żeby tez przy wypisie i w domu nie męczyć się z przebieraniem.

Zapisałam sobie też takie rzeczy jak:
- poduszka ortopedyczna (bo mam swoją),
- chusteczki higieniczne i nawilżane,
- szlafrok
- Ręcznik
- ładowarke do telefonu,
- kubek ze słomką do picia,
- dwie pary klapek (bo jedne do chodzenia a drugie do mycia)
- słuchawki
- kosmetyki wiadomo ...

No i na tym moja lista się kończy haha :D Jak jest coś co wam się przydało będą w szpitalu to będzie mi miło przeczytać co :)

Dziękuję za te wszystkei miłe odpowiedzi i słowa wsparcia. Chciałabym mieć to już za sobą a jednocześnie boję się co będzie po i jak będę funkcjonować ... ale chyba każda / każdy z was tak miał....
Początkująca
16-05-2024, 16:52:19

Ja nie miałam problemu żeby przeciągać przez głowę , miałam normalne koszulki i chodziłam w getrach . Na noc normalna piżama . Ja jeszcze przez głowę miałam staniki . Wolałam takie niż zapinane z tyłu . Ja szybko wstałam i poszłam odświeżyć się pod prysznic i umyć głowę . Zobaczysz nie ma tragicznie po operacji a poprawa duża . Będzie dobrze 😊
Początkujący
14-07-2024, 12:25:07

Dzień dobry,
Dostałam skierowanie na operację kręgosłupa szyjnego (dr Sławomir Skrzyński), w Suwałkach. Miałam się tam zgłosić przez sms, jeśli nie odpowiedzą- to ponownie. Sms dwa razy już wysłany i cisza ze strony Szpitala w Suwałkach ponad 1,5 miesiąca. Podobno też nie sposób się tam dodzwonić. Czy ktoś miał podobną sytuację? Czy to może oznaczać , że jest długi czas oczekiwania? Ile czasu przed operacją informują o terminie?

Pozdrawiam.
Forumowiczka
24-07-2024, 18:26:52

katarzyna.a. 14-07-2024, 14:25:07
Dzień dobry,
Dostałam skierowanie na operację kręgosłupa szyjnego (dr Sławomir Skrzyński), w Suwałkach. Miałam się tam zgłosić przez sms, jeśli nie odpowiedzą- to ponownie. Sms dwa razy już wysłany i cisza ze strony Szpitala w Suwałkach ponad 1,5 miesiąca. Podobno też nie sposób się tam dodzwonić. Czy ktoś miał podobną sytuację? Czy to może oznaczać , że jest długi czas oczekiwania? Ile czasu przed operacją informują o terminie?

Pozdrawiam.

może wyśli mail do sekretariatu szpitala
Początkująca
25-07-2024, 10:09:27

Mnie operował lekarz do którego chodziłam . Gdy się zdecydowałam na operację czekałam na telefon od niego .
Na twoim miejscu bym próbowała dodzwonić się do sekretariatu . Terminy mogą być odległe .
Alina74
gość
28-07-2024, 17:56:25

Dziękuję Halina1967, Alina74. Spróbuję ponownie skontaktować się ze szpitalem. Wspaniałe forum, można się tyle dowiedzieć, nie mogę przestać czytać... A ile przed operacją do Was dzwoniono? Miesiąc? Dwa tygodnie? Pozdrawiam.
Początkujący
28-07-2024, 18:08:45

Wylogowało mnie. Powyżej to ja. Pozdrawiam. Katarzyna.
Początkująca
31-07-2024, 18:49:59

Katarzyna . Ja gdy się zdecydowałam umówiłam się z lekarzem że zadzwoni z dwa tyg wcześniej i tak też dzwonił . Na operację czekałam ok 2 miesięcy .
Nie wiem jak to jest gdy załatwia się przez szpital .
Forumowiczka
01-08-2024, 05:28:43

gość 28-07-2024, 19:56:25
Dziękuję Halina1967, Alina74. Spróbuję ponownie skontaktować się ze szpitalem. Wspaniałe forum, można się tyle dowiedzieć, nie mogę przestać czytać... A ile przed operacją do Was dzwoniono? Miesiąc? Dwa tygodnie? Pozdrawiam.

do mnie dwa tygodnie wcześniej :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: