Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
22-03-2023, 12:13:51

Hej szyjki nie było mnie chwilę niestety grypa żołądkowa nad położyła cały czas trzymam za was kciuki wszystko się ułoży ja za tydzień zaczynam rehabilitację może coś pomoże
Początkująca
22-03-2023, 12:15:08

To ja nie zalogowałam się
gość
22-03-2023, 13:20:51

Ach ta wszechobecna grypa. Dobrze, ze juz wiosna idzie i ją pogoni Andziu bo nie czytalam Twoich wczesnieśzych postów. Będziesz miala rehabilitacje po operacji ?
Początkująca
22-03-2023, 13:23:57

Również się nie zalogowałam :(
gość
22-03-2023, 13:45:18

Witam jestem tu nowy jutro mam wstawiane implanty w odcinku szyjnym na 2 poziomach jak szybko wróciliście do funkcjonowania.pozdrawiam
Forumowiczka
22-03-2023, 14:24:23

Gościu od jutrzejszych implantów.
Na tak szeroko postawione pytanie trudno sprecyzować odpowiedź. Po operacji spędza się kilka godzin lub dobę na sali pooperacyjnej pod nadzorem i z pomocą personelu. Samodzielne funkcjonowanie zaczyna się po tych kilku/nastu godzinach. Pierwsze wstawanie zwykle pod nadzorem personelu, ale bywają takie zuchy, które wstają same. A dalej już samoobsługa
Dalsze etapy po wyjściu ze szpitala, zależne od aktualnego samopoczucia, ograniczeń narzuconych zaleceniami lekarskimi, w kołnierzu lub bez. Każdy kolejny dzień zwykle poszerza zakres wykonywanych czynności. Przyspieszanie czegokolwiek na siłę niewskazane, żeby nie zniweczyć delikatnej, zaimplantowanej konstrukcji. Od ok. szóstego tygodnia są początki zrostu. Przy dobrym samopoczuciu ok. 5-6 mc. od operacji życie wraca do normy, pamiętając, żeby unikać ekstremalnych odgięć i skrętów szyi, dźwigania, biegania czy jazdy konnej gdzie ważna jest dobra amortyzacja.
Tyle ogólników, bo u każdego proces zdrowienia, rehabilitacji i przełożenia zamiarów na możliwości przebiega odmiennie.
Spokojnego oczekiwania i dobrych myśli przed operacją:)
Początkująca
22-03-2023, 14:58:09

Mam putanie, czy po operacji mieliscie ogromne szumy w uszach. Wracam do zdrowia w dobrym tępie, wczoraj byłam na zdjeciu szwów, lekarz powiedzial, że bardzo dobrze to wygląda. A dziś dzwięczy mi jak na koncercie. Moze to wynik ucisku jakiegos od kołnierza ?
Początkująca
22-03-2023, 15:08:17

Tak rehabilitacja 2 miesiące po operacji odcinek szyjny implanty C4/5 C5/6
Monia17 szum w uszach do tej pory mi się utrzymuje jak kilka innych dolegliwości
Początkująca
22-03-2023, 16:08:13

Mnie po operacji wszystko minęlo, a dziś dopiero ten pisk w uszsch
Przed operacją nie mislam tego i tak mnie to delikatnie martwi
Początkująca
22-03-2023, 18:34:15

Florentynka jak się czujesz?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
Reklama: