Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
21-03-2023, 22:20:51

Witajcie ,nie odzywałam się bo u mnie syn przytaszczył covida z uczelni i zarazili się nim wszyscy domownicy a teraz ja robię na etacie pielęgniarki.😷
Dziewczyny ściskam i trzymam kciuki aby wszystko się udało🙂 dajcie znać po operacji jak się czujecie.
Mojra
Forumowiczka
21-03-2023, 22:24:55

Ivonne75 2023-03-21 22:03:26
Witam wszystkich serdecznie 🤗
Długo mnie tu nie było...
Operację miałam w 2019, implant c5-c6.
Od ponad 3 lat bóle karku, rwa barkowa nieustająca, podejrzenie stanu zapalnego na scyntygrafii, osteofity modelujące worek oponowy /po tomografii/ i rezonans w miarę ok, bez stenozy, jedynie lekko skośnie implant siedzi.
Chodzi mi głównie o odpowiedź, czy komuś z Was usuwali osteofity czy próbowaliście ogarnąć to tylko rehabilitacjami?
Mnie usuwali osteofity przy wkładaniu implantów
Mojra
Forumowiczka
21-03-2023, 22:33:29

Kika05 2023-03-21 22:26:36
Dziewczyny, a jeszcze takie głupie pytanie czy któraś z was musiała ściągnąć paznokcie hybrydę czy żele!?
Wydaje mi się, że tak bo nie widziałam kobitki z pazurkami ale pewna do końca nie jestem?
Mojra
Forumowiczka
21-03-2023, 22:39:37

Florentynka 2023-03-21 14:44:03
Kika05 2023-03-21 13:00:11
Będzie dobrze Florentynko, a ja siedze na oddziale już i czekam na anastezjologa. Rnao badania teraz rozmowa i wyniki. Buziak
Tutaj anestezjolog był przed chwilą, badania od razu po przyjęciu czyli po 10:00. Sala, ogólnie cały oddział naprawdę przyjemny.
Rano nie wiem która jestem w kolejce, trzymajcie kciuki 😘
Powodzenia, trzymam kciuki będzie wszystko ok🙂👍
Mojra
Forumowiczka
22-03-2023, 06:27:17

Mojra44 2023-03-21 23:33:29
Kika05 2023-03-21 22:26:36
Dziewczyny, a jeszcze takie głupie pytanie czy któraś z was musiała ściągnąć paznokcie hybrydę czy żele!?
Wydaje mi się, że tak bo nie widziałam kobitki z pazurkami ale pewna do końca nie jestem?
Forumowiczka
22-03-2023, 06:32:55

Tak ja zdęłam hybrydy, anestezjolog mi powiedział jak pulsoksymetr odczytuje to nie koniecznie, jednak zdjęłam bo wiem z doświadczenia, że przy operacjach obserwują paznokcie czy się coś nie dzieje (sinieją itp) a poza tym nie wiem czy bede tak szybko mogła iść je uzupełniać bo sama nie potrafię:)
Początkująca
22-03-2023, 06:36:07

Florentyna trzymam kciuki jestem myślami z Tobą. Dasz radę. Buziaki
Forumowiczka
22-03-2023, 06:37:03

Ivonne75 2023-03-21 22:03:26
Witam wszystkich serdecznie 🤗
Długo mnie tu nie było...
Operację miałam w 2019, implant c5-c6.
Od ponad 3 lat bóle karku, rwa barkowa nieustająca, podejrzenie stanu zapalnego na scyntygrafii, osteofity modelujące worek oponowy /po tomografii/ i rezonans w miarę ok, bez stenozy, jedynie lekko skośnie implant siedzi.
Chodzi mi głównie o odpowiedź, czy komuś z Was usuwali osteofity czy próbowaliście ogarnąć to tylko rehabilitacjami?
Początkująca
22-03-2023, 06:37:31

Ok czyli paznokcie do ściągnięcia. Zresztą bezpieczeństwo ponad wszystko!
Forumowiczka
22-03-2023, 06:38:38

Serio, to wszystko po operacji ? wyszło coś nie tak ? przybliż temat

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Reklama: