Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
11-03-2023, 09:45:48

Mam nadzieję, że mi nie przesuną, bo plecy bolą mnie codziennie jakby mi śrubokręt ktoś wkręcał i już nawet kanapkę mi ciężko zrobić ze względu na drętwienie.
Spakowałam się już i wodę z dziubkiem dołożyłam. Myślę, że wszystko mam co pisaliście.
Najgorsze teraz to nerwy, nie mogę przestać myśleć. Jeszcze tydzień w pracy muszę dać radę a od poniedziałku mam wolne.
Wtorek 21.03 10:00 WAM 😍
Początkująca
11-03-2023, 10:31:40

Hej mój termin też się powoli zbliża 27.03 i mam pytanko do tych co już przeszli. W czym się jedzie na operacje w swojej piżamie czy dają coś? I czy jak w od nich to kiedy można się ubrać w swoją, da się radę po wybudzeniu?
Początkująca
11-03-2023, 10:49:11

Kika05 2023-03-11 11:31:40
Hej mój termin też się powoli zbliża 27.03 i mam pytanko do tych co już przeszli. W czym się jedzie na operacje w swojej piżamie czy dają coś? I czy jak w od nich to kiedy można się ubrać w swoją, da się radę po wybudzeniu?
Na blok operacyjny jedziesz w ich ubranku spodenki i koszulka w swoją piżamkę przebierzesz się po powrocie na oddział mi pomagała pielęgniarka się przebrać samemu ciężko
Forumowiczka
11-03-2023, 14:54:22

Halina1967 2023-03-11 06:54:22
Tak, tak neurochirurg ja będę miała operacje w Bytomiu ☺️
To dobrze ponieważ z moich pozyskanych informacji powinien operować neurochirurg ale nie ortopeda ponieważ wiem osób ma potem problemy.Nie ujmuje wiedzy im ale neurochirurg ma inny zakres wyuczonej precyji. 9
Mojra
Forumowiczka
11-03-2023, 15:28:21

Gość 2023-03-10 21:10:07
Mojra a możesz kogoś polecić z tych Polisów 😁❤️?
Mnie operowała Małgorzata Polis
Ja 22.02 miałam operację-trwała 4,5 godz. ponieważ miałam jak to Pani doktor określiła " dużą degadacje i spustoszenie w odcinku szyjnym" .Miałam mieć 3 implanty ale przy moich chorobach autoimmunologicznych to było za duże obciążenie i musi to być rozłożone w czasie na dwa zabiegi. Ale w kolejce czeka najpierw jeszcze ledzwiowy a potem powrót do szyjnego.
Ja bym też pomyślała o ewentualnej wizycie prywatnej u prof. Macieja Radka i wtedy macie łatwiejszy start w dostniu się na oddział i on wtedy zazwyczaj operuje swoich pacjentów prywatnych. Ja bym przy reoperacji zdecydowanie trzymała się prof.Radka
Przyjmuje chyba w Radmedzie na Struga ale to możesz sprawdzić w intern.
Cena wizyty 450 zł
Mam prośbę zaloguj się na forum bo wygodniej kojarzyć osoby.
Mam pytanie z jakiego powodu nastąpiło przemieszcze implantu?
Mojra
Forumowiczka
11-03-2023, 16:51:49

Ja dostałam strój składający się z niebieskich spodni i góry z krótkim rękawem, pampers i rajtuzy uciskowe ale ja mam żylaki i takie rajtuzy były niezbędne. Jechałam w tym stroju sama z pielęgniarką na blok operacyjny. Nic nie było widać i nie prześwitywało
Po wybudzeniu nie wychodzisz z łóżka bo jesteś po nakozie dopiero na następny dzień jak dostaniesz pozwolenie na wstanę albo przyjdzie fizjoterapeuta i z nim się wypionizujesz i zaczniesz pewniej chodzić to wtedy bezpieczna jest możliwość przebrania się. Ale na Twój strój pamiętaj nikt nie będzie zwracał uwagę bo szczerze większość innych chorych ma to w czterech literach i podejrzewam, że Ty też po operacji będziesz to miała w tym samym poważaniu😁
Załączam fotkę z ubrankiem z WAM z Łodzi Oddział neurochirurgii
Mojra
Początkująca
11-03-2023, 18:40:33

Dzięki za info. Pozdrawiam
Forumowiczka
12-03-2023, 19:11:42

Wklejenia swój ledzwiowy z zapytaniem:

- czy to co zaznaczyłam na zdjeciu w kolorze niebieskim to przepukliny już z odcinka piersiowego czy jeszcze obejmuje lędźwiowy?
To co zaznaczyłam na czerwono z wykrzyknikiem dale mi czadu i ciagnie się ból z drętwienie w miejscu pod krzyżem poprzez całą lewą nogę do palca dużego
Można ocipieć z tego wszystkiego
Mojra
Wtajemniczona
12-03-2023, 21:15:10

Hej🙂
Musisz poczytać wcześniej, są rozpisane całe "torby" co zabrać, a co niepotrzebne.
Ja jestem spakowana i napiszę Ci co mam:
- 3 piżamki zapinane z przodu
- powerbank
- ładowarka do telefonu
- mokre chusteczki
- żel pod prysznic, mydełko, pasta do zębów, antyperspirant
- wkładki higieniczne
- majteczki
- skarpetki
- 3 biustonosze zapinane z przodu
- poduszkę ortopedyczną
- słuchawki bezprzewodowe
- leki, które biorę
- szlafrok
....i chyba wszystko 😁
A na operację zabierają Cię w ich "mundurku"
Wtajemniczona
12-03-2023, 21:17:12

Mojra44 2023-03-12 20:11:42
Wklejenia swój ledzwiowy z zapytaniem:

- czy to co zaznaczyłam na zdjeciu w kolorze niebieskim to przepukliny już z odcinka piersiowego czy jeszcze obejmuje lędźwiowy?
To co zaznaczyłam na czerwono z wykrzyknikiem dale mi czadu i ciagnie się ból z drętwienie w miejscu pod krzyżem poprzez całą lewą nogę do palca dużego
Można ocipieć z tego wszystkiego
Mojra,
To co zaznaczyłaś to jakiś "ciężki temat" chyba 😱 nie dziwię się, że Ci drętwieje 😱

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: