Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
09-03-2023, 21:36:08

Zosiu zostawiłam Ci wiadomość odnośnie gościa na profilu
Mojra
gość
10-03-2023, 10:33:53

Florentynka 2023-03-09 22:30:02
Mojra44 2023-03-09 21:11:37
Florentynka 2023-03-08 21:58:13
Mojra, daj znać co jeszcze mogę wziąć do szpitala, żeby umiliło mi życie 🤣
Mam powerbank, Tantum Verde, 3 piżamki zapinane z przodu, ręczniczki, bieliznę, kosmetyki...., Co jeszcze, żebym czegoś nie pominęła, bo to 13 dni zostało 😊
Najważniejsza dla mnie była poduszka ortopedyczna + stopery (ale z nich akurat nie musiałam korzystać-ale różnie jest najlepiej tza pływackie bo nie uwieraja) pamiętaj o lekach i spisaniu dawek na zasadzie np. 1-0-1. Jak coś przypomni mi się to napiszę🤔[/CYTAT
A co z pampersem, jest taki w WAMie?
Wydaje mi się że pampers nie będzie Ci potrzebny po pionizacji będziesz mogła udać się do toalety a co do oddawania moczu mój lekarz nie zakładał cewnika ja nawet go nie chciałam po wybudzeniu pielęgniarz poinformował mnie ze będę musiała oddać mocz nie pamiętam dokładnie w jakim przedziale czasowym jeżeli bym tego nie zrobiła to musieli by założyć cewnik później poprosiłam o basen i z głowy przy odcinku szyjnym nie miałam problemu ale to mój przypadek każdy jest inny
Początkująca
10-03-2023, 10:35:27

Gość 2023-03-10 11:33:53
Mam powerbank, Tantum Verde, 3 piżamki zapinane z przodu, ręczniczki, bieliznę, kosmetyki...., Co jeszcze, żebym czegoś nie pominęła, bo to 13 dni zostało 😊
Najważniejsza dla mnie była poduszka ortopedyczna + stopery (ale z nich akurat nie musiałam korzystać-ale różnie jest najlepiej tza pływackie bo nie uwieraja) pamiętaj o lekach i spisaniu dawek na zasadzie np. 1-0-1. Jak coś przypomni mi się to napiszę🤔[/CYTAT
Wydaje mi się że pampers nie będzie Ci potrzebny po pionizacji będziesz mogła udać się do toalety a co do oddawania moczu mój lekarz nie zakładał cewnika ja nawet go nie chciałam po wybudzeniu pielęgniarz poinformował mnie ze będę musiała oddać mocz nie pamiętam dokładnie w jakim przedziale czasowym jeżeli bym tego nie zrobiła to musieli by założyć cewnik później poprosiłam o basen i z głowy przy odcinku szyjnym nie miałam problemu ale to mój przypadek każdy jest inny
To ja nie zalogowałam się
Forumowiczka
10-03-2023, 11:18:11

:( Jestem załamana, zadzwonili właśnie, że lekarz, który mnie miał operować niestety musi brać udział w operacjach ratujących życie i albo się zgodzę na inny zespół albo zmiana terminu :( tydzień lub dwa więc FLORENTYNKA może być tak, że będziesz przede mną a tak jestem nastawiona na ten poniedziałek :(
Początkująca
10-03-2023, 11:33:56

Dzień dobry, jestem nową osobą na forum. Halinko mam podobnie. Miałam mieć dzisiaj operację ale dużo nagłych przypadków i przełozyli na poniedziałek. Czyli 3 dni wiecej strachu i nie przespanych nocy.
gość
10-03-2023, 12:01:50

Mojra Bardzo dziękuje , w Łodzi mieliśmy cudownego prof Polisa niestety wiek nie pozwala mu już na operowanie .
Czyli polecasz prof Radka ?
Przejmuje się samym faktem reooperacji możliwością powikłań …..
Dziewczyny jeśli chodzi o samopoczucie po operacji szyjnego jest znacznie lepiej niż po lędźwiowym . Mąż miał dwie , bliski przyjaciel tez a teść na lędźwiowy . Po szyjnym kondycja szybko wraca Praktycznie zaraz się chodzi Po drugiej operacji mąż miał problemy z mówieniem ale przeszło 😉
Polecam musy, jogurty płynne i wodę z butelka z dzióbkiem.
Jeśli chodzi o decyzje czekania na lekarza Poczekałbym te dwa tygodnie -operator jest tu najważniejszy . Widzimy ogromną różnice pomiędzy lekarzami operującymi . Wiem ze czekanie jest trudne , ale szala po drugiej stronie jest wysoka 💪
Forumowiczka
10-03-2023, 13:29:18

Gość 2023-03-10 11:33:53
Florentynka przy operacja dają strój niebieski -spodnie i góra z krótkim rękawem, mogą dać rajtuzy uciskowe jeśli masz żylaki ale nawet jeśli nie masz to bież i zakładaj tylko bardzo ciężko je założyć ale dasz radę, i jest pampers.
Mojra
Forumowiczka
10-03-2023, 13:32:55

Gość 2023-03-10 13:01:50
Mojra Bardzo dziękuje , w Łodzi mieliśmy cudownego prof Polisa niestety wiek nie pozwala mu już na operowanie .
Czyli polecasz prof Radka ?
Przejmuje się samym faktem reooperacji możliwością powikłań …..
Dziewczyny jeśli chodzi o samopoczucie po operacji szyjnego jest znacznie lepiej niż po lędźwiowym . Mąż miał dwie , bliski przyjaciel tez a teść na lędźwiowy . Po szyjnym kondycja szybko wraca Praktycznie zaraz się chodzi Po drugiej operacji mąż miał problemy z mówieniem ale przeszło 😉
Polecam musy, jogurty płynne i wodę z butelka z dzióbkiem.
Jeśli chodzi o decyzje czekania na lekarza Poczekałbym te dwa tygodnie -operator jest tu najważniejszy . Widzimy ogromną różnice pomiędzy lekarzami operującymi . Wiem ze czekanie jest trudne , ale szala po drugiej stronie jest wysoka 💪
Mnie operowała pani doktor neurochirurg z tych Polisów o których piszesz w Wam-ie
Mojra
Forumowiczka
10-03-2023, 13:38:04

Halina1967 2023-03-10 12:18:11
:( Jestem załamana, zadzwonili właśnie, że lekarz, który mnie miał operować niestety musi brać udział w operacjach ratujących życie i albo się zgodzę na inny zespół albo zmiana terminu :( tydzień lub dwa więc FLORENTYNKA może być tak, że będziesz przede mną a tak jestem nastawiona na ten poniedziałek :(
Halinka tyle przeżyjesz-najważniejszy sprawdzony operator(rozumiem, że jest to neurochirurg a nie ortopeda)
Mojra
Początkująca
10-03-2023, 14:49:13

Halinko ja też bym na Twoim miejscu poczekała operator najważniejszy mnie operował ortopeda-traumatolog

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
Reklama: