Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
14-03-2023, 09:22:00

Poduszki ortopedycznej nie miałam w szpitalu kupiłam dopiero po powrocie do domu nam na oddziale dawali takie płaskie jak jasiek powiedzieli ze na ten moment na innej spać nie można
Wtajemniczona
14-03-2023, 09:37:57

Mojra pytanko,
na sali pooperacyjnej cały czas spałaś, czy męczyłaś się tam z bólem, z tym że leżałaś cały czas w miejscu, że chciałaś do ubikacji, czy jakoś szybko przeszedł ten czas?
Początkująca
14-03-2023, 10:24:14

Florentynka co do mojej osoby na OIOM-ie bardzo mało spałam dla mnie była to męczarnia na plecach nie mogłam leżeć ciężko się oddychało kręciłam się z boku na bok a bolało tylko właśnie przy przekręcaniu
Początkująca
14-03-2023, 10:27:17

Mam do was pytanie czy, któraś z was miała te tzn osteofity? Szukam troszkę informacji na ten temat i ponoć kości mają pamięć i nawet jeżeli zostały usunięte to odrastają
Forumowiczka
14-03-2023, 10:46:43

Florentynka 2023-03-14 10:37:57
Mojra pytanko,
na sali pooperacyjnej cały czas spałaś, czy męczyłaś się tam z bólem, z tym że leżałaś cały czas w miejscu, że chciałaś do ubikacji, czy jakoś szybko przeszedł ten czas?
Ogólnie jak nie będziesz miała aż tak silnych kłopotów z gardłem po intubacji to będziesz raczej spać i tylko delikatnie możesz się przeturliwać z lewej na prawą. Do ubikacji tylko może zezwolić pielęgniarką -wszystko zależy od Twojego samopoczucia i czy nie będzie Ci się kręcić w głowie
Mojra
gość
14-03-2023, 10:56:08

Gość 2023-03-14 10:22:00
Poduszki ortopedycznej nie miałam w szpitalu kupiłam dopiero po powrocie do domu nam na oddziale dawali takie płaskie jak jasiek powiedzieli ze na ten moment na innej spać nie można
Dało radę spać na tych poduszkach? Po ilu dniach. godzinach wstałaś?
Forumowiczka
14-03-2023, 10:57:05

andzia1989andzia 2023-03-14 11:27:17
Mam do was pytanie czy, któraś z was miała te tzn osteofity? Szukam troszkę informacji na ten temat i ponoć kości mają pamięć i nawet jeżeli zostały usunięte to odrastają
Odrastają ale Najważniejsza jest po operacji dbanie o kręgosłup.
Mojra
Wtajemniczona
14-03-2023, 10:59:31

To ja coraz bardziej jestem przerażona
Został mi równo tydzień
Początkująca
14-03-2023, 12:17:30

Gość 2023-03-14 11:56:08
Gość 2023-03-14 10:22:00
Dało radę spać na tych poduszkach? Po ilu dniach. godzinach wstałaś?
Generalnie spanie na tych szpitalnych poduszkach to koszmar na następny dzień po operacji przywieźli mnie na oddział przyszedł rehabilitant i pionizowal Ok 12 godzin po operacji wstałam i chodziłam
Początkująca
14-03-2023, 12:21:31

Mojra44 2023-03-14 11:57:05
andzia1989andzia 2023-03-14 11:27:17
Odrastają ale Najważniejsza jest po operacji dbanie o kręgosłup.
Reasumując i tak będzie trzeba je usuwać ponownie moje były spore przed operacja konsultowałam się z neurochirurgiem i on zalecił korpektomie właśnie ze wzgledu na te osteofity (usunięcie trzonu wraz z przyległymi dyskami i wstawienie protezy trzonu blacha i śruby) ortopeda operujący usunął dyski przepukliny z kanału kręgowego i te osteofity

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
Reklama: