Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
12-01-2023, 15:08:20

Wylogowało mnie
Początkująca
12-01-2023, 15:17:41

Florentynko w 8 dniu po operacji wychodziłam a co do Pampersa to każdy szpital ma chyba inny zwyczaje bo o pampersie przed operacją nie pisał nikt inny tylko ja więc tego ci nie powiem jeśli taka będzie procedura w szpitalu to raczej odmówić nie można ale co tam za dzieciaka byłyśmy w pieluchach tetrowych to teraz przynajmniej parę godzin byłam w pampersie Najbardziej to mi się śmiać chciało bo Pampers duży a ja raczej drobna jestem i tak chodziłam jak Ferdek Kiepski podnosząc tego pampersa bo mi spadał.
Ale już godzinę po operacji szybciutko przebrałam się w moją piżamkę więc naprawdę nie ma dramatu mnie to wręcz rozbawiło 🤣
Początkująca
12-01-2023, 15:26:02

A i jeszcze jedna bardzo ważna rzecz jeśli mogę wam doradzić to zakupcie sobie rozpinaną piżamę bardzo upraszcza sprawę bo podnoszenie rąk do góry mało że niewskazane to początkowo też trochę bolesne a rozpisana piżamka to tylko myk myk i po problemie😉
Forumowiczka
12-01-2023, 22:15:14

Zumba123 2023-01-12 16:26:02
A i jeszcze jedna bardzo ważna rzecz jeśli mogę wam doradzić to zakupcie sobie rozpinaną piżamę bardzo upraszcza sprawę bo podnoszenie rąk do góry mało że niewskazane to początkowo też trochę bolesne a rozpisana piżamka to tylko myk myk i po problemie😉
Ja już zakupiłam bo na tym forum na samym początku właśnie wspominała p.Zasia i na dodatek jak jeszcze Ty poruszasz ten temat to znaczy, że sprawdzone można powiedzieć na 200%👍
Mojra
Forumowiczka
12-01-2023, 22:33:43

Florentynka 2023-01-12 14:26:12
Jejciu nawet nie wiedziałam, że czytając Was może tak się powoli "głowa" uspokajać"
(wczoraj pisałam jako GOŚĆ, że mam 21.03 operację).
Czy możecie opisać na czym to wszystko polega, tzn kiedy mogę wstać chociażby do ubikacji, czy mocno szyja boli......, w sumie czytałam Wasze wcześniejsze wypowiedzi ale boję się, że coś mi umknęło.
Operację mam w WAM-ie w Łodzi.
Byłam u 2 neurochirurgów. Też ma przygnieciony rdzeń i nic innego tu nie pomoże tylko operacja.
Jak poszłam do rehabilitanta, to stwierdził "po co pani do mnie przyszła, ja tu nic nie zrobię"
Witaj Florentynko - ja mam 22.02 też w WAM-ie w Łodzi na neurochirurgii.Zostalam zakwalifikowana do natychmiastowego zabiegu przez kierownika kliniki Neurochirurgii-Doktora Radka. Zobacz jaki fart, że spotkałyśmy się na tym forum.😃
A wiesz kto będzie Twoim operatorem?🧑‍⚕️ i u kogo byłaś jeśli chodzi o neorochirurga- może będę znała?
Mojra
Forumowiczka
12-01-2023, 22:55:38

Zumba123 2023-01-12 16:17:41
Florentynko w 8 dniu po operacji wychodziłam a co do Pampersa to każdy szpital ma chyba inny zwyczaje bo o pampersie przed operacją nie pisał nikt inny tylko ja więc tego ci nie powiem jeśli taka będzie procedura w szpitalu to raczej odmówić nie można ale co tam za dzieciaka byłyśmy w pieluchach tetrowych to teraz przynajmniej parę godzin byłam w pampersie Najbardziej to mi się śmiać chciało bo Pampers duży a ja raczej drobna jestem i tak chodziłam jak Ferdek Kiepski podnosząc tego pampersa bo mi spadał.
Ale już godzinę po operacji szybciutko przebrałam się w moją piżamkę więc naprawdę nie ma dramatu mnie to wręcz rozbawiło 🤣
A może sobie wcześniej kupić w swojej rozmiarze - już widzę jak wchodzę do sklepu medycznego i podchodzę do osoby obsługującej prosząc o jedną bądź dwie sztuki (można poszaleć) w rozmiarze M lub L bo nie wiem w którego wleze i w którym lepiej będę się prezentować. A potem jeszcze zapytam czy mogę przymierzyć aby nie brać na wyrost 🤣.
Ja już sobie to wyobraziłam oczywiście siebie w tej roli mówiąc mężowi wcześniej, że idę poszaleć na zakupy.
Mojra
Wtajemniczona
13-01-2023, 07:01:45

Mojra44
Cieszę się, że będziemy w tym samym szpitalu, mąc różnicy ale psychicznie to dużo da. Ja byłam zakwalifikowana przez Ruslana Jakimova a poza tym nikogo tam nie znam, jedynie to wiem gdzie to jest
Zumba123
Dziękuję za podpowiedź dot. piżamki bo właśnie jestem na etapie jej szukania. Chcę kupić 2 piżamki typowo z myślą o szpitalu, chciałam koszule nocne krótkie bo takie lubię, ale co mówicie, że lepiej spodenki i góra rozpinana?
Ale mi tu fajnie z Wami, jak tylko mam chwilę wolną to nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć co tu piszecie :-***
Wtajemniczona
13-01-2023, 07:05:51

Dziewczynki jeszcze jedno pytanie, czy 7-8 dni to standard, żeby po operacji wyjść do domu?
Wtajemniczona
13-01-2023, 07:21:15

A kołnierz kupić przed?
Początkująca
13-01-2023, 08:17:25

Witam dziewczynki😉
Nie wiem jakie u was panują w szpitalu zasady może w ogóle nie będziecie miały pampersa a tylko ja z takim zaszczytem się spotkałam🤣
Jeśli chodzi o krótką koszulkę to kurcze raczej nie polecam.
I kołnierza też bym nie kupowała bo w sumie nawet nie wiesz czy będziesz miała zlecony ja na przykład zleconego nie miałam pan doktor w szpitalu mi powiedział że dla własnego bezpieczeństwa na samym początku do jazdy samochodem bądź chodzeniu po schodach mam ubrać i przy wychodzeniu ze szpitala jak już wspomniałam przyszedł pan ze sklepu medycznego i we wszystko mnie zaopatrzyli
(Poduszka ortopedyczną I kołnierz) ale nie musiałam w nim chodzić po domu ani spać więc myślę że chwilowo zbędny wydatek.
Jeśli chodzi o pobyt w szpitalu to też nie jest to standard Bo na forum niektórzy pisali że wychodzili W trzeciej dobie więc też się nie nastawiaj.
A dwie piżamki to świetny pomysł Ja miałam tylko jedną i siostra Musiała lecieć kupić następną i mi przywiozła Bo jak już wspomniałam byłam bardzo osłabiona strasznie się pociłam do tego stopnia że piżamy i włosy miałam po prostu mokre.
W nocy musiałam się przebierać kilka razy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
Reklama: