Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
11-01-2023, 21:13:17

Witaj gościu
Zgadzam się z przedmówcą, ja też BARDZO BARDZO się bałam .głównie dlatego postanowiłam zalogować się na forum aby powiedzieć że operacja i okres po operacji owszem nie jest łatwy ale na pewno do zniesienia , ja jestem dwa miesiące po operacji I naprawdę uważam że decyzja którą podjęłam była słuszna też mam zrobione 3 poziomy , stabilizacja, odbarczenie .
W porównaniu do okresu z przed operacji czuję się bardzo dobrze I modlę się aby tak zostało.
Podobnie jak przedmówca odradzam czytania mocno podkoloryzowanych wpisów Każdy z nas jest inny, każdy z nas inaczej odczuwa ból i każdy z nas inaczej znosi niedogodności, ale naprawdę głowa do góry wszystko będzie dobrze I w ten sposób trzeba myśleć pamiętaj pozytywne myśli przyciągają pozytywne zdarzenia😊
Forumowiczka
12-01-2023, 10:13:23

Gość 2023-01-11 21:16:47
Zumba123 2023-01-11 19:07:47
Witaj anomalio
Widzę że bardzo podobne miałyśmy odczucia bólowe i instrukcje rehabilitantów.
Mam nadzieję że czujesz się dobrze czego bardzo tobie życzę.
Dbaj o siebie i dochodz do zdrowia .
Czekamy na Twoje wpisy i postępy w zdrowieniu.
Staramy się wspierać i wymieniać informacjami więc jeśli będzie cię coś nurtować to pisz 😉
Witam Wszystkich 🥰
Piszę z prośbą o wsparcie psychiczne 21.03.2023 mam operację kręgosłupa szyjnego (3 kręgi do wymiany + stabilizator).
Mam 41 lat i bardzo się boję a gdzie tu jeszcze do 21.03 😔
Witam Gościa(mam prośbę wszystkich forumowiczów aby logowali się ponieważ później łatwiej jest z kojarzeniem osoby do której kieruje się odpowiedź) 😉
Ja tutaj dlatego się zalogowałam aby poczytać co piszą osoby, które są już po ale również przed jak my. To forum również pozwala wspierać się nawzajem co w pewnym sensie przynosi trochę ulgi psychicznej.
Ja mam 48 lat i tak samo boje się jak Ty ale jak prześledzisz moje wpisy wcześniejsze włącznie z umieszczeniem moich pięknych fotek z RM i opisu to zrozumiesz, że ja nie mam już wyboru innych form leczenia bo je poprostu wykorzystałam i nic nie wniosły. Mam uciśnięty rdzeń i tylko operacja mam nadzieję mi pomorze. Nie wiem jak w Twoim przypadku jaka jest historia leczenia- czy to neurochirurg zlecił operację, czy byłaś u kolejnego neurochirurga aby potwierdzić konieczność operacji. Ja zanim zdecydowałam się ostatecznie byłam u trzech neurochirurgów, którzy potwierdzili słuszność postępowania operacyjnego bo to jest ostateczna ostateczność! Operację mam zaplanowaną na 22.02 i teraz chodzę wszędzie w maseczce tylko dobrej jakości bo zwykła chirurgiczna nie zabezpieczy( chociaż mam świadomość, że żadna mnie nie zabezpieczy w 100%) aby nie załapać jakiegoś fąfla chorobotwórczego.😷
Mojra
Forumowiczka
12-01-2023, 11:00:37

Gość 2023-01-11 21:45:34
Jestem po 2 operacjach kręgosłupa lędźwiowego , na 20 marca mam wyznaczoną kolejną operację tym razem na kręgosłup szyjny na 3 poziomach mam mieć wstawiane implanty , nie przejmuj się kolego będzie dobrze , najgorsze co możesz zrobić to przez ten czas w którym musisz czekać na zabieg załamywać się i czytać innych historii osób które w bardzo kolorystycznie zabarwionych wręcz w niektórych przypadkach opowieściach dodają dużo od siebie . Pamiętaj każdy powtarzam każdy organizm jest inny nie patrz na innych co piszą wsłuchaj się w swoją duszę ona Ci podpowie że wszystko będzie dobrze , głowa do góry będzie dobrze[/CYTAT
Witaj Gościu - ja mam 22.02 mieć szyjny operowany - 3 dyski do wymiany o w późniejszym czasie lędźwiowy.
Napisz o tych lędźwiowych operacjach -dlatego już dwie były i dlaczego oczywiście jak masz chęć.Pozdrawiam🤗
Mojra
Początkująca
12-01-2023, 11:01:47

Mojra 44
Ja też mam 48 lat 🤣
Podobnie jak wy Bardzo się bałam zwlekałam z operacją i chodziłam po wszystkich możliwych specjalistach
Nie zawsze spotykałam się z empatią Może dlatego że chodziłam na wizyty NFZ .
Wychodząc z gabinetu bardzo często płakałam bo lekarz po obejrzeniu dokumentów i krótkim wywiadzie pytał po co pani tu przyszła ja Pani nie jestem w stanie pomóc tu konieczna jest operacja Dziękuję bardzo i proszę nie rejestrować się na kolejną wizytę w odpowiedzi do lekarza kierującego z reguły było napisane możliwości leczenia zostały wyczerpane a rehabilitacja zakazana.
Teraz uważam że lekarze mieli rację ponieważ naprawdę czuję się o niebo lepiej
Dlatego głowa do góry będzie dobrze 😊
Forumowiczka
12-01-2023, 11:04:55

Iza50 2023-01-08 09:57:59
Zumba123 2023-01-08 09:33:12
Cześć iza50
Czytam twój wpis i faktycznie masz powody do niepokoju ,drętwienie rąk ,nogi z betonu i ból potylicy to kurcze nie ciekawie bo może być od kręgosłupa szyjnego
Czy miałaś jakieś badania w tym kierunku i ile jesteś po operacji szyjnego .
Jak tak przeglądałam forum to u większości niestety wszystko wraca .
Ja jestem dwa miesiące po operacji I czuję się całkiem dobrze, jak nieraz przesadzę z jakimiś pracami to faktycznie mam dolegliwości ale tłumaczę sobie że to jeszcze krótko po operacji I ma prawo tak być ale u ciebie to inna bajka bo dolegliwości masz sporo więc lepiej to sprawdź.
Napisz ile minęło czasu od operacji czy pracujesz i co z rehabilitacją ???
We wrześniu minął rok od operacji szyjnego, mam wstawione dwa implanty na poziomie c4/c6. A miesiąc po była operacja lędźwiowego.Rezonans kontrolne nie są niestety zbyt dobre, mój operator zbytnio się tym nie przejmował. Zasięgnęłam porad dwóch innych neurochirurgów, niby operacja dobrze przeprowadzona. Rehabilitowalam się ale mam wrażenie,ze jeszcze pogorszyła. Tak pracuje, może nawet zbyt dużo , może tu jest przyczyna
Iza dlaczego miałaś w tak krótkim czasie po szyjnym operowany lędźwiowy i jak Ty to zniosłaś 😱
Mojra
Forumowiczka
12-01-2023, 11:12:12

Zumba123 2023-01-12 12:01:47
Mojra 44
Ja też mam 48 lat 🤣
Podobnie jak wy Bardzo się bałam zwlekałam z operacją i chodziłam po wszystkich możliwych specjalistach
Nie zawsze spotykałam się z empatią Może dlatego że chodziłam na wizyty NFZ .
Wychodząc z gabinetu bardzo często płakałam bo lekarz po obejrzeniu dokumentów i krótkim wywiadzie pytał po co pani tu przyszła ja Pani nie jestem w stanie pomóc tu konieczna jest operacja Dziękuję bardzo i proszę nie rejestrować się na kolejną wizytę w odpowiedzi do lekarza kierującego z reguły było napisane możliwości leczenia zostały saa ne rehabilitacja zakazana.
IDlatego głowa do góry będzie dobrze 😊
Patrz jaka zbierzność wiekowa 😃-bylo nam pisane spotkać się na tym forum.
Ja już teraz jestem na etapie zaakceptowania faktu, że ta operacja musi być i więcej się już nie będę zastanawiać.Cykora będę miała dzień przed operacją.Chyba w pampersie pójdę do szpitala aby nie narobić w gatki😂
Mojra
Początkująca
12-01-2023, 11:28:59

Dasz radę
moje motto życiowe Co mnie nie zabije to mnie wzmocni A co do Pampersa No cóż ja byłam w szoku jak przed operacją pampersa mi przynieśli że mam go ubrać🤣🤣🤣
W poniedziałek 16 idę na wizytę kontrolną i chcę żeby mi lekarz wypisał skierowanie do szpitala uzdrowiskowego bo czeka się za przyjęciem około trzy miesiące to myślę że już będę mogła rozpocząć rehabilitację bo ponoć to bardzo istotne po takiej operacji. Na dowód tego że operacja mi pomogła to mam Smartwatcha który liczy kroki i teraz chodząc na spacery robię po około 5-7 tysięcy kroków A przed operacją moja aktywność była na poziomie około 1500 kroków więc naprawdę nie warto zwlekać z decyzją bo to nic nie da może się tylko pogarszać a tego byśmy nie chciały.
Mam nadzieję że nigdy nie będę musiała na tym forum napisać że coś się spieprzyło tak bardzo liczę na to że będzie już tylko dobrze a też czytając niektóre wpisy mam mieszane uczucia🤗2
Wtajemniczona
12-01-2023, 13:26:12

Jejciu nawet nie wiedziałam, że czytając Was może tak się powoli "głowa" uspokajać"
(wczoraj pisałam jako GOŚĆ, że mam 21.03 operację).
Czy możecie opisać na czym to wszystko polega, tzn kiedy mogę wstać chociażby do ubikacji, czy mocno szyja boli......, w sumie czytałam Wasze wcześniejsze wypowiedzi ale boję się, że coś mi umknęło.
Operację mam w WAM-ie w Łodzi.
Byłam u 2 neurochirurgów. Też ma przygnieciony rdzeń i nic innego tu nie pomoże tylko operacja.
Jak poszłam do rehabilitanta, to stwierdził "po co pani do mnie przyszła, ja tu nic nie zrobię"
Początkująca
12-01-2023, 13:47:56

Cześć florentynko
Cieszę się że jesteś troszkę spokojniejsza
I to za naszą sprawą😉
Po paru godzinach już normalnie wstaniesz i pójdziesz do ubikacji ( ja szłam w asyście męża)
Szyja troszkę boli ale morfinka załatwi sprawę
P.bólowe masz na zawołanie🤣
Na następny dzień skoro świt pomaszerowałam zrobić sobie kawusie I jak na kogoś po operacji naprawdę nieźle funkcjonowałam.
Jak przywozili mnie na pokój z sali pooperacyjnej to czekała moja rodzinka i normalnie im machałam będąc zupełnie świadoma .
Nie wymiotowałam ani nic ,mam nadzieję że u ciebie będzie podobnie 😉
A Dodam jeszcze choć może nie powinnam że w ten sam dzień po operacji wieczorem poszłam sobie do ubikacji i zapaliłam hetsa
( to taka bezwonna alternatywa dla zwykłych papierosów bo niestety jestem palaczką i bez kawusi i papieroska to jakiś ten dzień byłby ponury)😉
gość
12-01-2023, 14:44:52

Zumba123 niemożliwa jesteś
aż mi się buźka uśmiechnęła
Ile dni spędziłaś w szpitalu?
A ten pampers to konieczny czy mogę odmówić?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Reklama: