Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
13-01-2023, 21:43:12

Florentynka 2023-01-13 20:49:36
Ojejciu jak się czujesz? 😱
Leżysz, chodzisz, czy śpisz cały czas? Opowiadaj jak się czujesz, bo my tu "głodne" każdych doświadczeń.
Śpię na razie z 2-3 razy dziennie, na zmianę z siedzeniem i lekkimi ćwiczeniami izometrycznymi. Chodzić dłużej to nie chodziłam, choć w środę zrobiłam z 3 km na korytarzach szpitalnych. Teraz jak już jestem w domu to na razie się jeszcze nie ruszyłam na żaden spacer.
Jestem obolała, są problemy z przełykaniem, uczucie guli w gardle, dziwnym uciskiem w gardle, nie przeszkadzają mi one jakoś szczególnie - one powoli mijają - nawet jeśli coś z tego zostanie to dramatu nie będzie (obawiałam się tego przed zabiegiem). objawy przed zabiegiem trochę się pogorszyły, ale zobaczymy później co z tego zostanie.
Na pewno samopoczucie po zabiegowe o wiele lepsze niż przy dużej stabilizacji lędźwiowego - gdzie dochodziłam do siebie z ponad 3-5 mce i prawie przez miesiąc ciągle leżałam, bo nie dało się wysiedzieć, ani za wiele pochodzić
// 09.01.2022 - dyscektomia c5-c6 ze stabilizacją Zero-P //10.2014 - stabilizacja Th12-L3
Forumowiczka
13-01-2023, 22:38:49

Florentynka 2023-01-13 08:01:45
Mojra44
Cieszę się, że będziemy w tym samym szpitalu, mąc różnicy ale psychicznie to dużo da. Ja byłam zakwalifikowana przez Ruslana Jakimova a poza tym nikogo tam nie znam, jedynie to wiem gdzie to jest
Zumba123
Dziękuję za podpowiedź dot. piżamki bo właśnie jestem na etapie jej szukania. Chcę kupić 2 piżamki typowo z myślą o szpitalu, chciałam koszule nocne krótkie bo takie lubię, ale co mówicie, że lepiej spodenki i góra rozpinana?
Ale mi tu fajnie z Wami, jak tylko mam chwilę wolną to nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć co tu piszecie :-***
Znasz opinie na temat tego neurochirurga bo on ma mnie operować?
Mojra
Forumowiczka
13-01-2023, 22:51:00

Florentynka 2023-01-13 08:05:51
Dziewczynki jeszcze jedno pytanie, czy 7-8 dni to standard, żeby po operacji wyjść do domu?
W WAM-ie jest tak duży przemiał a na neurochirurgii są operowane również głowy i przeciętnie pobyt trwa około 4 dni. Ja w 2021 w grudniu leżałam na 3 piętrze w nowym budynku na oddziale chirurgii ręki bo miałam operowany łokieć a w tym roku odwiedzę 2 piętro czyli neurochirurgię .
Mojra
Wtajemniczona
14-01-2023, 07:57:34

Mojra44 2023-01-13 23:38:49
Mojra44
Cieszę się, że będziemy w tym samym szpitalu, mąc różnicy ale psychicznie to dużo da. Ja byłam zakwalifikowana przez Ruslana Jakimova a poza tym nikogo tam nie znam, jedynie to wiem gdzie to jest
Zumba123
Dziękuję za podpowiedź dot. piżamki bo właśnie jestem na etapie jej szukania. Chcę kupić 2 piżamki typowo z myślą o szpitalu, chciałam koszule nocne krótkie bo takie lubię, ale co mówicie, że lepiej spodenki i góra rozpinana?
Ale mi tu fajnie z Wami, jak tylko mam chwilę wolną to nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć co tu piszecie :-***
Tylko czytałam opinie, że jest rewelacyjny. Dlatego Go wybrałam szukając neurochirurga. Nic się nie martw, na pewno trafiłaś na jednego z najlepszych 😍
A skąd wiesz kto Cię będzie operował, można się tego gdzieś dowiedzieć?
Wtajemniczona
14-01-2023, 08:01:01

Mojra44 2023-01-13 23:51:00
W WAM-ie jest tak duży przemiał a na neurochirurgii są operowane również głowy i przeciętnie pobyt trwa około 4 dni. Ja w 2021 w grudniu leżałam na 3 piętrze w nowym budynku na oddziale chirurgii ręki bo miałam operowany łokieć a w tym roku odwiedzę 2 piętro czyli neurochirurgię .
Dlatego się bardzo boję, bo jest tam taki przemiał 😔
Czasami się zastanawiam czy naprawdę muszę to zrobić, przecież normalnie chodzę, pracuję, żyję...., tylko to drętwienie tak naprawdę mnie męczy 😏
Mojra44 Ty to już "weteranka" widzę..., nie boisz się?
Początkująca
14-01-2023, 10:35:37

Florentynka 2023-01-14 09:01
Czasami się zastanawiam czy naprawdę muszę to zrobić, przecież normalnie chodzę, pracuję, żyję...., tylko to drętwienie tak naprawdę mnie męczy 😏
Próbowałaś różnych fizjoterapeutów? (Różnych form terapii, np igłowanie, powięziowo, osteopata?)
// 09.01.2022 - dyscektomia c5-c6 ze stabilizacją Zero-P //10.2014 - stabilizacja Th12-L3
Wtajemniczona
14-01-2023, 13:02:21

Anomalio 🌺
Tak, próbowałam, pierwszy raz zaczęłam ze 2, 3 lata temu. Teraz fizjoterapeuta pyta po co przyszłam, bo on tu nic nie zrobi. Neurochirurg powiedział, że te przepukliny były do "wyrobienia" ale ok 7 lat temu, teraz to jest tylko do wymiany. Zbyt przewlekły stan się zrobił. Nieraz mnie boli i to bardzo ale stan zapalny wchodzi, z mąc się przemęczę i później jest ok. Niestety nie mogę wykonywać podstawowych czynności, nie mam czucia w rękach tak mocno mi drętwieją. Zresztą lekarz powiedział, że jak będę z tym zwlekać to będzie jak "domino", zacznie coraz bardziej uciskać rdzeń aż w końcu dojdzie do tragedii, więc raczej nie mam wyjścia. Tak jak wszyscy, bądź wszystkie, które się tu znajdujemy (bo nie wiem czy jest tu jakiś mężczyzna) 🤣
Forumowiczka
14-01-2023, 21:54:11

Florentynka 2023-01-14 08:57:34
Mojra44 2023-01-13 23:38:49
Mojra44
Zumba123
Tylko czytałam opinie, że jest rewelacyjny. Dlatego Go wybrałam szukając neurochirurga. Nic się nie martw, na pewno trafiłaś na jednego z najlepszych 😍
A skąd wiesz kto Cię będzie operował, można się tego gdzieś dowiedzieć?
Ja byłam na wizycie prywatnej SALVE na Szparagowej w Łodzi - koszt wizyty 250 zł i poprosiłam go aby on mnie operował ( tylko ja u niego byłam ogólnie kilka razy i również z synem i tak naprawdę on już mnie poprostu pamięta)
Mojra
Forumowiczka
14-01-2023, 22:02:26

Florentynka 2023-01-14 09:01:01
Mojra44 2023-01-13 23:51:00
Dlatego się bardzo boję, bo jest tam taki przemiał 😔
Mojra44 Ty to już "weteranka" widzę..., nie boisz się?
Ogólnie to będzie moja 6 operacja ale na kręgosłup pierwszym. Boje się jak każdy ale wiem, że ja już nie mam wyboru.Bylam u kilku neurochirurgów i wszyscy potwierdzili, że operacja jest niezbędna. Ostatnim neurochirurg iem, który to potwierdził jest kierownik neurochirurgii na II w WAM-ie.I jak wychodziłam od niego powiedział mi takie słowa na odchodne -' aby tylko Pani dotrwała do tej operacji l"- wówczas wtedy dotarli do mnie, że już nie mam innej alternatywy przy stwierdzonej przez Niego mielopatii.😭
Mojra
Forumowiczka
14-01-2023, 22:13:38

Florentynka 2023-01-13 09:21:07
Zumba123
O widzisz, dziękuję, czyli kołnierza nie kupuję, jeden wydatek mniej a piżamkę w takim razie rozpinaną i długie spodnie 😁
Dziękuję 😘
Odnośnie kołnierza to w WAM-ie jest taka praktyka:
-dopiero jak cię otworzą to zadecydują jaki implant, czy stabilizacja będzie dodatkowo czy też nie. I jeśli będziesz miała mieć kołnierz to oni dobierają właściwy i to zależy od rodzaju jaki masz mieć implant i co tam było w środku.
Potem dostajesz nr. konta na który wpłacasz pieniądze za kołnierz, który otrzymałaś w szpitalu.
Jeśli chodzi o poduszkę to ja biorę swoją bo tam są według mnie poduszki, które nie nadają się po operacji.
Jeśli chodzi o łóżko to praktyka jest taka :
- osoby po operacji lędźwiowego mają na pilota a szyjny mają zwykle, które niestety nie zaciekawie podnosi się bo musisz użyć dużo siły ręcznej.
Mojra

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: