Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
03-10-2009, 14:51:59

Ponieważ dawno listy nie było jest prośba do WSZYSTKICH. Proszę sprawdzić swoje dane, jeżeli ktoś został pominięty - proszę głośno krzyczeć !!! Najlepiej DRUKOWANYMI LITERAMI TAKIMI JAK TE.

Druga prośba jest taka - nowe osoby, które chcą figurować na liście proszone są o podanie swoich "namiarów". Się dopisze .

Spineczko, zgodnie z powyższym krzyczę drukowanymi literami.
Moje namiary

OSIA (MAŁGORZATA) – WARSZAWA – 1431wima@gmail.com

Dla mnie spotkanie było bardzo pouczające. Nie spodziewałam się, że tak dobrze funkcjonujecie po operacji. Dodałyście mi odwagi i podbudowałyście psychicznie.
Kończę, ponieważ muszę trochę poleżakować. Poprosiłam syna żeby sprawdził dla mnie co muszę zrobić żebym mogła porozmawiać z Wami na Skype. Pozdrawiam Osia
Pozdrawiam Osia
Forumowiczka
03-10-2009, 16:04:44

Zrzut zdjęć ze zlotu będzie możliwy chyba dopiero jutro -piszę z komutera gościnnego .
Małgosiu , miałaś okazję przekonaćsię że sila tkwi w każdej z nas -dasz radę i Ty .Życze Ci samych pozytywnych myśli :)
Spotkanie super i oby cześciej .Nie chorujemy na smutek , nie chorujemy na marudzenie -MY NA NIC NIE CHORUJEMY :):):)
Kasiu , jedna z metod ,która przynosi mi doraźną ulgę jest bardzo ciepły, masujący prysznic okolic karku i szyi .
Podobny efekt szczególnie wtedy kiedy ból nie pozwala zasnąć jest okład żelowy HOT/COLD PACK -można go podgrzeważ w goracej wodzie lub mikrofali .Dosyć długo utrzymuje ciepło i miękko uklada się do ciala , mozna podłozyc pod kark lub bolący bark .Sa róznej wielkości do nabycia w aptekach.
Tyle na biegu .
Pozdrawiam
Początkująca
03-10-2009, 17:44:11

Kasiu,
co leków i kołnierza to lepiej zdać sie na lekarza i jego zalecenia. Ja jako laik doświadczony nieco moge jedynie powiedzieć, że leki to jak już sie nie da bez nich, a kołnierz - no cóż - nie jest to najlepsze rozwiązanie bo osłabia mięśnie. Ale czasem pare dni noszenia pomaga. Może nie non stop, z przerwami. Co do naszych wroclawskich dróg, to tutaj żaden kołnierz nie pomoże tylko dobra amortyzacja tułowiem, nogami (zależy czy korzystasz z komunikacji miejskiej czy samochodou).

Co do rezonansu, to ja myslę, że nie ma sensu sie naswietlac niepotrzebnie i szkoda kasy (rezonans kosztuje więcej niż wizyta u neurochirurga). Idź z tym co masz do neurochirurga. Jesli będzie miał jakies wątpliwości to Ci o nich powie i wtedy ew. rozważycie powtórkę. Ale może nie byc potrzebna. To była tylko taka moja sugestia na wszelki wypadek gdybys w przyszlości chciala zrobić rezonans.

Pozdrawiam
Emila
Początkująca
03-10-2009, 17:55:49

Hej dziewczyny a gdzie sa obiecane zdjęcia ze spotkania

Co ustaliłyście odnosnie ogólnopolskiego spotkania????

Mam nadzieje ze do pólnocy doczekam sie zdjęć

Miłego wieczoru szyjki kochane Gosieńka
Forumowiczka
03-10-2009, 18:02:21

1. PIRANIA1 - Olsztyn
2. JANUSZ - Toruń - janusz-kur2@wp.pl - Skype: skromniak2 - gg: 7435779
3. ZOSIA - Warszawa - zocha_59@o2.pl
4. GOSIEŃKA - Szczecin - gosienka44@op.pl - Skype: gosienka4444 - gg11465861
5. SPINKA - Ożarw Mazowiecki / Warszawa - myspine@gazeta.pl
6. ANNA - Goleniw - aniasz14@vp.pl - gg: 9324368
7. JANO (Janeczek) - Krakw
8. RENBAZ (Renata) - Warszawa renbaz@tlen.pl - gg: 12835246
9. ELŻBIETA - Legionowo - elaka0@wp.pl
10. MARTTKA - Białystok
11. AIRWOMAN (Agnieszka) - Warszawa
12. BOŻENA - Wrocław - ixodida@neostrada.pl
13. FURION30 (Marcin) - Zabrze m_semenowicz@onet.eu Skype:grekoo30 - gg:10867934
14. DOROTA - Ostrołęka e.d.g@wp.pl - Skype: dorka1130 gg: 10208155
15. Ania - Białystok - andrzej97@autograf.pl
16. Amadobo (Ania) - Wrocław - gg: 3348670
17. Piesmaxik (Ewa) - Ostrda - eb125@wp.pl
18. Tamara - Białystok
19. Emila -Wrocław - emila1967@wp.pl
20.ADA(Dorota) - Wyszków -dorakami@op.pl - gg 3996241
21. krak62 (Irek) - Kraków - ir62@o2.pl
22. Staszek - Poznań - Staszekwol@poczta.onet.pl
23. Bartuzi - Konstancin-Jeziorna - mail: bartosz_olszewski@o2.pl
24. Osia (Małgorzata) – Warszawa – 1431wima@gmail.com

----

Acha. WIELEBNY obiecał, że przygotuje konfesjonał i będzie spowiadał uczestniczki dzisiejszego spotkania...
Wtajemniczona
03-10-2009, 19:31:50

Moje drogie
Zosiu,Małgosiu,Renatko,Dorotko i Spinko....spotkanie było bardzo udane,rzeczowe i przyniosło owoc w postaci decyzji o spotkaniu krajowym.
Dziewczyny są rewelacyjne....pogodne,pozytywnie nastawione do tego co się z nimi dzieje i może się dziać po takich operacjach jak miałyśmy.Takie spotkania to świetne grupy wsparcia, w realu, to co się pisze na forum inaczej dociera jest jakby pełniejsze i bardziej wiarygodnie.
To było dobry pomysł....
Jeżeli chodzi o zjazd krajowy szyjek pięknych i brzydkich
INFORMUJĘ
wstępne ustalenie to spotkanie w któryś weekend czerwca na Łysej Gorze w Górach Świętokrzyskich.
Uruchamiam ankietę,proszę o wypowiedzi tylko przemyślane, abyśmy wiedzieli co robić w tej materii.
Wielebny pozdrawiam i jutro mogę przystąpić do spowiedzi bo już wszystko powiedziałam.Szkoda ,że Cie z nami nie było. ADA
gość
03-10-2009, 20:02:15

Wielebny miota się od paru ładnych godzin zastanawia sie co by napisać przede wszystkim do Pań uczestniczących w Zlocie Szyjek i nie pozostawić w samotności Osób nie mogących uczestniczyć w tym wspaniałym zlocie .

Pozwolicie Drogie Panie że wypowiem się ogólnie do was wszystkich uczestniczek Zlotu a imiennie wypowiem się tylko w stosunku do jednej z pań i zostanie mi to wybaczone

Anioł nasz Anioł Zosia mam nadzieję że jeśli się obrazisz na słowa wypowiedziane publicznie to tylko pozytywnie .Tak Prawdziwy Anioł Kochany Przyjaciel i Doradca tylko Pan Bóg do skrzydeł zapomniał dołączyć karteczkę Szalony Anioł (reszta przy kont tele lub priv i tu proszę dla mnie o wyrozumiałość )

Szanowne Panie nie wiem jak mam Wam dziękować za słowa otuchy pełne ciepła i wsparcia żałuje że nie mogłem uczestniczyć w tym spotkaniu chociaż miałem ogromną przyjemność wymienić z każdą z was parę słów telefoniczne i były to słowa z waszej strony pełne ciepła i radości oczyma mojej wyobraźni widzę te uśmiechy na waszych twarzach i mimo że część z was spotkała i widziała się pierwszy raz to wasze zachowanie wyglądało jak byście się znały od dawna To miłe i wspaniałe mieć tylu ( ośmielę się powiedzieć ) Przyjaciół w bólu i potrzebie DZIĘKUJE JESTEŚCIE WSPANIAŁE ORAZ WY WSZYSCY PISZĄCY NA TYM FORUM

KONIEC KAZANIA KSIĄDZ Janusz

gość
03-10-2009, 20:07:39

piszecie o lezakowaniu, jak to u Was wyglada?
Mi rehabilitant zalecil , zeby lezec codziennie 15 minut na twardej podlodze, z recznikiem pod szyja...

ale mi jest za zimno na podlodze, mieszkam w domku lesnym, zimno kurde, nawet jak napalone do 30 stopni yo jakos mam wrazenie, ze mi po plecach ciaggnie chlodem.

Kupilam deske, klade ja na wersalke, dosc twarda ta wersalka, i dopiero w ten sposob lezakuje..

nie wiem czy to ma sens w takiej sytuacji???
gość
03-10-2009, 20:12:45

Tamaro ja myślę że wszystko co przynosi ulgę jest dobre jeśli nie sprawia to Tobie bólu każdy ma jakąś wypracowaną metodę mi przynosi ulgę leżenie z nogami na taborecie postawionym na wersalce i nogi w kolanach zgięte a wszystko po to by unikać jak najwięcej środków farmakologicznych Pozdrawiam Janusz
gość
03-10-2009, 20:20:44

hm, a ja myslalam, ze to lezenie to jest jakies do naprawiania kregoslupa, mnie tak bardzo szyja nie boli prawde mowiac, najbardziej dol kregoslupa, gdzie te zmiany sa niewielkie chyba!!!!!

Bardziej na dol kregoslupoa pomaga jazda konna na oklep i stepa, ewent, klus anglezowany.

KURDE, A JUZ MYSLALAM, ZE JAK BEDE NA TWARDYM TO MI SIE ZMIANY COFNA!!!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: