Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
31-12-2020, 22:11:24

Hej. Czytam wasze wpisy i mam pytanie. Czy was przy przepuklinie dysku C5C6 boli czasami gardło? Ja szczególnie odczuwam jakby ucisk ,gdy leżę.
Ps: Szczęśliwego Nowego Roku:)
gość
01-01-2021, 08:47:13

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Zdrówka wszystkim!!
🎉🎇
Wtajemniczona
01-01-2021, 08:48:11

Byłam zalogowana a wyszło jako gość.
Kasia
10.11.2020 Stabilizacja międzytrzonowa cage peek lfc na poziomie c4/c5 i c5/c6
Forumowiczka
01-01-2021, 16:29:51

Jak tam szyjki po wieczorze sylwestrowym?
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
gość
01-01-2021, 18:08:16

Szczęśliwego Nowego Roku 🥂
Dużo zdróweczka😘 bo to najważniejsze 😘
Wtajemniczona
01-01-2021, 22:41:32

Wszystkiego co najlepsze w 2021 roku.
Oczywiście zdrówka przede wszystkim, żeby zmartwień nie było, żeby nic nie bolało a jak kogoś boli, to żeby przestało:
Discektomia C5/C6 i C6/C7 ACIF ze stabilizacją PEEK LFC 07-05-2019r.
Forumowicz
02-01-2021, 20:20:14

Lucy0402 2021-01-01 23:41:32
....... a jak kogoś boli, to żeby przestało
Amen.
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
gość
03-01-2021, 00:04:14

kawo 2020-01-22 15:07:06
Poszukuję osób z kręgozmykiem. Obecnie mają, są przed zabiegiem lub już po. Interesuje mnie czy warto, czy trzeba.
Może tutaj - może gdzieś w innym miejscu.
Witaj. Ja mam kregozmyk w szyji, 5 mm. Nie wiem, czy to operowac. Poza tym przepuklina C5/C6. Boli mnie juz 5 miesiecy i zadne fizjo nie pomagaja. Nie wiem co robic.
gość
03-01-2021, 00:13:35

Witajcie! Mam kregozmyk 5 mm w szyji i wielopoziomowa dyskopatie. Najgorzej jest C5C6, przepuklina. Boli mnie od sierpnia. Rece, barki, lopatki. Jakies niedowlady. I przeczulica. Odmowiono mi wiele razy operacji i kazano rehabilitowac, ale to nic nie daje. A teraz przez covid nie wiem, czy gdzies mnie zoperuja. Jestem z Wroclawia. Kogo polecacie jesli chodzi o neurochirurga od szyji? Myslalam o szpitalu na Marciniaka, bo tam maja dobry sprzet. Nie znosze szpitala na Borowskiej, bo wszyscy sa tam mega nieuprzejmi. Aha, ja mam niski prog bolu i boje sie operacji i komplikacji. Ale boli mnie tak czy inaczej. Pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego w nowym Roku!
gość
03-01-2021, 00:17:39

Gość 2020-12-31 23:11:24
Hej. Czytam wasze wpisy i mam pytanie. Czy was przy przepuklinie dysku C5C6 boli czasami gardło? Ja szczególnie odczuwam jakby ucisk ,gdy leżę.
Ps: Szczęśliwego Nowego Roku:)
Tak, mnie boli i jeszcze czasem przy oddychaniem.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
Reklama: