Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
03-01-2021, 00:28:29

Gość 2020-12-24 01:47:57
Hejka
Czy ktoś z was miał centralną przepuklinę dysku c5c6 z uciskiem na oba korzenie, ze stenoza kanału kręgowego 9mm? Mam mieć wstawiony implant sztywny,dodatkowo doktor powiedział,że zrobi mi korektę szyii,a ja z tego wszystkiego zapomniałam się spytać jak ta korekta ma wyglądać. Dosyć, że mnie ta stenoza przeraża to jeszcze bardziej operacja.
Ja mam nadal. Nie operowalam sie jeszcze.
gość
03-01-2021, 10:34:46

Gość 2021-01-03 01:13:35
Witajcie! Mam kregozmyk 5 mm w szyji i wielopoziomowa dyskopatie. Najgorzej jest C5C6, przepuklina. Boli mnie od sierpnia. Rece, barki, lopatki. Jakies niedowlady. I przeczulica. Odmowiono mi wiele razy operacji i kazano rehabilitowac, ale to nic nie daje. A teraz przez covid nie wiem, czy gdzies mnie zoperuja. Jestem z Wroclawia. Kogo polecacie jesli chodzi o neurochirurga od szyji? Myslalam o szpitalu na Marciniaka, bo tam maja dobry sprzet. Nie znosze szpitala na Borowskiej, bo wszyscy sa tam mega nieuprzejmi. Aha, ja mam niski prog bolu i boje sie operacji i komplikacji. Ale boli mnie tak czy inaczej. Pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego w nowym Roku!
gość
03-01-2021, 10:39:11

Witam. Ja jestem z Wrocławia. Mam przepukliny w kręgosłupie szyjnym. Z Wrocławia polecam neurochirurgów ze szpitala wojskowego. Ja byłam u dr Urbanowskiej, ale świetni są też Bojda oraz Tomasiewicz. Mnie też jeszcze nie chcą operować ja nie palę się do tego, chociaż boli.
Początkująca
03-01-2021, 13:58:04

Witam, wszystkiego najlepszego i dużo zdrowia życzę wszystkim w Nowym Roku.
Ja byłam operowana pod koniec czerwca w szpitalu na Borowskiej i jestem zadowolona. Operował mnie dr Tabakov i bardzo go polecam.Kasia
gość
03-01-2021, 14:32:02

Część Kasia. A jak się teraz czujesz ? Szybko doszłaś do siebie po operacji. Długo byłaś na zwolnieniu lekarskim i czy już wróciłaś do pracy . Pytam bo w przyszłości i to chyba niedalekiej czeka mnie to samo. Na razie chodzę do fizjoterapeutki ale skutki mizerne. Miałam drętwa rękę po działaniach fizjoterapeutki przeszła ale ból ramion i łopatek nadal pozostał. Nie wiem co dalej mam robić. Pozdrawiam wszystkie szyjki w Nowym Roku. Sonia.
gość
03-01-2021, 16:12:57

Jestem na zasiłku rehabilitacyjnym do marca, jest dużo lepiej ale cały czas się oszczędzam😀,tzn staram się nie dźwigać, rozkładam sobie pracę (np.przed świętami) na dłuższy czas,pierogi robię częściej ale mniej sztuk😀 i tak jakoś sobie radzę. Mam zrobione C5/6 i 6/7, a nie najlepiej wygląda też C3/4 więc muszę uważać 😀.
Kasia
Forumowicz
03-01-2021, 17:00:55

Ale się porobiło.
Cała strona same "Goście", ważniaki . Gdzie ci normalsi ?
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
Forumowiczka
03-01-2021, 17:15:52

Jak nie chcą operować, to nawet o tym nie myśleć. Ja rok czasu uciekałam przed operacją a miałam ucisk na rdzeń. Chociaż lekarz mi powiedział, że to jest do leczenia operacyjnego ale mogę próbować rehabilitacji. Więc próbowałam, aż wkońcu miałam dość....
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)
Początkująca
03-01-2021, 17:18:26

Kawo, sam wiesz, że nie zawsze się zauważy że zostaliśmy wylogowani 😀i wtedy GOŚĆ
gość
03-01-2021, 17:45:22

To ja AlusiA68, nie gość 😁
Ja też 3 lata się bujałam z uciskiem na rdzeń i może za późno poszłam na operację? Teraz pozostał ból, niedowłady, rwa. Jutro mam wizytę u lekarza. Im większa stenoza, tym łatwiej też o powikłania śródoperacyjne, tak jak u mnie.
Niby nie ma się co spieszyć z operacja, ale jak jest kicha, to nie ma się co łudzić, że przejdzie i lepiej iść szybciej i mieć z głowy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: