Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
01-10-2009, 10:17:16

A ja tak na siebie uważałam, a wróciła cholernarwa barkowa...oszczędzając szyję naraziłam dodatkowo na "stres" moje lędźwie i ...mam rwę kulszową..więc przeprosiłam się z EFFERALGANEM z kodeiną i Myolastanem....bosko Proszę Księdza !!!

Osia pisała o rowerku...Janusz powiedział, że za wcześnie...a wiecie co powiedział mi mój Pan dr. na kontroli po 6 tyg. od operacji???
PROSZĘ KUPIĆ SOBIE ROWER TRENINGOWY, A NAJLEPIEJ ORBITREKA I już zacząć ćwiczyć, bo wszystko jest OK (przypominam, że nie miałam nawet rtg kontrolnego)

Marttka trzymam kciuki, bo jestem stosunkowo świeżo po krojeniu!!!Wiem, że Cię ponosi, podobnie jak mnie, ale pokazywanie paluszkiem rodzinie tego, co ma zrobić jest naprawdę FAJNE!!!
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
gość
01-10-2009, 10:18:47

dzięki, byłam operowana w Łomży przez dra Skrzyńskiego z Szaserów, asystował ordynator Iwanowski- oceniam na 6. Operacje miałam w niedzielę ok 14 a potem do 6.30 w poniedziałek leżałam na sali pooperacyjnej.miałam nudności po narkozie.w jednej ręce kroplówka,w drugiej opaska od ciśnieniomierza i kabelki do monitorowania- nie da się ruszyć na boki z tym osprzętem:)Na szczęście pielęgniarki w Łomży to anioły, chylę czoła, i pozwoliły mi to jakoś przetrzymać.a teraz naprawdę nic nie mogę robić???niewiele mnie boli jak działa tabletka więc da się zmywać:)
gość
01-10-2009, 10:27:25

Renata daj mi tego lekarza i jego namiar to napiszę do niego że ma wszy na pępku i grają mu w hokeja o takich rzeczach powinien decydować naprawdę dobry i znający sie na stanach pooperacyjnych rehabilitant.

Taki dobry znajduje się w Raciborzu i w Szczawnicy w sanatorium Hutnik tam dowiedziałem sie bardzo dużo na ten temat .

Renato coś wywinęła z tymi rwami mnie mówiąc po chłopsku też ostro je...e ale chodzę na masaże zobaczymy czy przyniosą ulgę czy może spełnią się słowa mojego lekarza że przybiegnę na kolanach błagać o operację Pozdrawiam Janusz
gość
01-10-2009, 10:30:39

Dzięki Janusz za wsparcie. Tylko jedno jest dla mnie nie zrozumiałe w tej całej dyskopatii szyjki. Są okresy bez bólu karku barku tak jak teraz(rehabilitacja?). Ale cały czas mam kłopot z prawą ręką jest- inna. I jeszcze ten lędźwiowy( niby jest ok. ale też daje w pupkę ). Na pewno po wizycie u mądrego coś skrobnę na forum.
A cha i to lotto 40mil podzielili na osiem osób? Mnie to nie interesuje ja zgarniam całą kasę

Irek
gość
01-10-2009, 10:34:26

Zmywać tylko lakier z paznokci właśnie tak jest z nami już nie boli hulaj dusza piekła niema Marttka siadaj z dupskiem wygodnie i patrz w pudło chociaż tam wiele nie ma tylko jakaś nowa afera jek chcesz a masz wygodne miejsce przed komp to na streścisz co wymyślili może znowu jakaś komisja by panom posłom kasy napchać w kieszenie
gość
01-10-2009, 10:45:38

Irku ja mam kłopoty z lewą ręką jest sprawna manualnie ale jak piszesz jest nie z tej parafii tak jak bym jej nie miał ja muszę bardzo uważać bo czasami robiąc coś skaleczę się i po czasie widzę że cała podłoga zaplamiona krwią Irku trzymaj się i nie daj się
gość
01-10-2009, 10:48:43

jejku, az tylu rzaczy nie mozna robic po operacji????!!!!
Ludzie kochani, ja bym nie mogla sobie na to pozwolic, ja teraz dzwigam ciezary, nawet jak mam gorączke i grypke to biore pyralginy i zapier..lam!

nie mam zadnej rodziny, takiej do pomocy wiekszej moj syn nie ma jeszcze prawo jazdy.

W tamtym roku zima jak zachorowalam na za[palenie pluc i ani pyralgina ani ketonal nie pomogly to lezalam bez picia dwa dni!!! Bylo zima, do najblizszego skelpu 10 km, zawiane.

Telefon siadl. zasiegu 0 takla byla pogoda....no i dopiero jak zadzialal antybiotyk wstalam i z goraczka , ale juz znosna i jeszcze chora, gdy tylko odsniezyli zaczelam jezdzic i wszystko prawie robic.

Do tego musialam wysluchac krzykow pani socjalnej z miasta, ze nie odwiedzilam mojej mamy, ktora troche zle sie poczula. I ze celowo wylaczylam telefon /to sie potem dalo wyjasnic/

U mnie w rodzinie bylo zawsze tak: wszyscy mogli chorowac i byli biedni. Ja jak zachorowalam dostawalam ochrzan, ze jakim prawem, i ze to moja wina a bo...cos tam.
Na zadna pomoc liczyc nie moge /mam tylko 82 letnia mame/ , no czekam , az syn bedzie jezdzil autkiem, ale i on kiedys wyfrunie z gniazdka.

Po prostu chorowac nie ma jak, leczyc sie tym bardziej.

Moja znajoma, ktora jest rolnikiem od kilku lat co pewnien czas pada z bolu z powodu kregoslupa ledzwiowego, ale jak tylko zaczna dzialac zastrzyki to od razu do -roboty. Bo nie ma innego wyjscia...takie zycie!!!!

Take sie zastanawiam co by bylo gdyby....bo mialam probke z tym zapaleniem pluc w tamtym roku.
A, NIE MYSLEC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ale zawsze mam pudelko z lekami w domu, w tym antybiotyki i przeciwgoraczkowe i przeciwbolowe....
gość
01-10-2009, 10:54:41

Januszu teraz to ja mam dwie lewe ręce a ta lewa przy pracach kuchennych jest troszkę pocięta przez tą prawą a właściwie lewą. Dłuższy wysiłek dla tej prawej właściwie lewej bardzo ją osłabia.
Poczekam na dzisiejszy werdykt jednoosobowego jury

Irek
Początkująca
01-10-2009, 11:26:48

Drogie Szyjki:
Zosiu, Spinko, Renato, Doroto, Doroto (ADO) dopisuję się do grupy na 3 października. Dziękuję za zaproszenie. Rzeczywiście w obliczu czekającej mnie operacji chciałabym poznać ,,szyjki '' , na pewno łatwiej będzie mi znieść czas oczekiwania. A poza tym któż nie chciałby skonsultować własnych wątpliwości z Waszym doświadczeniem.
Z tego co przeczyłam spotkanie jest 3 października 2009 o 10,30. Tylko nie wiem czy

przy wejściu do Muzeum Powstania Warszawskiego, czy też
w kawiarni „Półczarnej”

Proszę o informację. Osia
Pozdrawiam Osia
gość
01-10-2009, 11:29:02

Tamaro w którymś wpisie napisałaś ze sie obraziłem na Ciebie nie prawda ale czasami i wielebny nic nie wskóra ani lekarz potencjalnemu pacjentowi nie pomoże jeśli pacjent o siebie nie zadba w a wiesz że niedbanie o własne zdrowie jest grzechem słuchaj Tamaro kiedy trzeba to trzeba zorganizować sobie pomoc i nic się na to nie poradzi a operacja kręgosłupa jest jedną z poważniejszych operacji i rygory są dosyć ostre jeśli chodzi o okres pooperacyjny owszem jak wszyscy kiedy czujemy się lepiej najchętniej tatry nad morze byśmy przenieśli myślę że jest to prawidłowy objaw lecz trzeba przetrwać i to jeśli jest taka potrzeba pamiętaj nie ma ludzi nie zastąpionych tylko póżniej przez jakiś jeszcze czas pozostajemy w pamięci która z czasem się zatrze zawsze gdzieś dobrą rękę znajdziesz która Tobie pomoże bo nie żyjemy tylko dla siebie Przerażają mnie tylko ilości antybiotyków które zjadasz bo żołądek w końcu odmówi posłuszeństwa WIELEBNY

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: