Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
01-10-2009, 05:30:24

,,Czy kto widziła Dziubdziuga , gdzi się podiział Dziubdizig'' Hej WIELBNY czyś wyjechał na misję do ciepłych krajów i zostawiłes swe owieczki bez opieki ????Sam grzejsz swe zbolałe kosci w ciepłych piaskach i ani myslisz podzielić się tym ,,ciepłem''
Paweł ( na forum nie bawimy się w ceregiele ofcjele) byłam w lekkim niedoczasie.dziś po powrocie z pracy odpisze na twoje na Twojego @ .
Pozdrawiam leniuszków i zmykam do pracy -zwykle nocno-postowa Zosia
Początkująca
01-10-2009, 07:38:22

witam wszystkich! i juz jestem po operacji, wczoraj mnie wypisali a w niedziele wstawiono mi na poziomie c5-6 signus rabea peek.na razie jestem na ketonalu, wiec można powiedzieć nie jest żle.noc po operacji to był koszmar, ale ogólnie wszystko jest do zniesienia.przypomnijcie mi proszę czego nie powinnam robić, bo rwę się do wszystkiego. marttka
Początkująca
01-10-2009, 09:32:47

Marttko
wspaniale, że już jesteś po operacji i że czujesz się względnie dobrze. Głowa do góry, teraz musi być lepiej. Czy możesz przypomnieć gdzie byłaś operowana?
Z jakiego powodu noc po operacji była koszmarem?
Do tej pory nikt nie pisał o czymś takim na forum.
Trzymam kciuki za Twoje szybkie i bezbolesne dojście do zdrowia. Osia
Pozdrawiam Osia
Początkująca
01-10-2009, 09:38:38

Marttko
przesyłam Ci elementarz dyskopaty po operacji:

1. Nie dźwigać, a ewenetualny ciężar nie przekraczający 2-3 kg. rozkładać równomiernie na obie ręce
2.Unikać czynności wymagających wysokiego unoszenia rąk (mycie okien , wieszanie prania , firan)
3.Spanie na profilowanej poduszce albo z bardzo dobrym podparciem szyi
4.Unikanie biegania , jazdy na rowerze po nierównym terenie -brak amortyzacji
5. jesli rower to z dobrze ustawiną kierownicą względem siodełka tak żeby nie trzeba było nadmiernie odchylać głowy
6. Zwróć uwagę czy praca z mikserem w ręku albo rozbijanie kotletów tłuczkiem nie powoduje pogorszenia samopoczucia -takie mikrowstrząsy też nie służą uszkodzonym dyskom.
7.Silne naciskanie na rączkę odkurzacza połączone z pochyloną pozycją, długie prasowanie z pochylona głową-rób przerwy
8. do pisania na komputerze zakładamy kołnierz-trochę
pomaga gdyż nie pozwala na pochyloną pozycję głowy podczas pisania
9. Przy oglądaniu tv, czytaniu unikaj pozycji leżącej z szyją ugiętą ku przodowi na małej poduszce, jeśli uniesiona głowa to razem z
podparciem tułowia
10.zakaz zmywania naczyń i gotowania. Osia
Pozdrawiam Osia
gość
01-10-2009, 09:41:24

I zesłał pan Anioła Anioł rzekł ,,Czy kto widziła Dziubdziuga , gdzi się podiział Dziubdizig'' Hej WIELBNY czyś wyjechał na misję do ciepłych krajów i zostawiłes swe owieczki bez opieki ????Sam grzejsz swe zbolałe kosci w ciepłych piaskach i ani myslisz podzielić się tym ,,ciepłem''

I co ja mam biedny sługa Boży z tą owczarnią zrobić? Nie do ciepłych krain jeszcze nie odleciałem kapitan statek opuszcza ostatni lub idzie z nim na dno . Przydało by się te stare kości wygrzać ale jak co piekarnik stoi nie daleko .

Marttka teraz to ty musisz być panią domu i radził bym wskazujący palec dobrze ubezpieczyć bo on będzie kierował pracami domowymi czyli pokazując nim będziesz mówiła ty zrobisz to a ty tamto teraz ładnie wypoczywaj do absolutnie żadnej pracy się nie garnij luz telewizorek cienka książka i odpoczynek jeść owoce i witaminki by wzmocnić organizm spacerek czuwanie nad raną zmienianie opatrunków teraz na prawdę błogi wypoczynek . Marttka i nie są to żarty pozwól implantowi zrosnąć się prawidłowo by nie było kłopotów Pozdrawiam Janusz
gość
01-10-2009, 09:47:24

Małgosia rower? na litość Boską absolutnie rower z głowy przynajmniej przez 8 miesięcy a i potem jest nie wskazany chyba że stacjonarny Marttka teraz absolutnie nic odpoczynek odpoczynek ewentualnie ćwiczenia które powinnaś dostać przy wypisie Janusz
Początkująca
01-10-2009, 09:55:25

Januszku masz rację, że w tej chwili Marttka ma być damą i tylko damą.
Przykazania, które wkleiłam rzeczywiście częściowo dotyczą okresu kilku miesięcy po operacji.Osia.
Pozdrawiam Osia
gość
01-10-2009, 10:05:43

Witam księdza spowiednika!!! Dzisiaj wieczorem mam wizytę u docenta który weźmie 150 centa. Okaże się wszystko albo nic . Mam podły humor, " kryzys" - to nie kryzys tylko WYZYSK.

Pozdro, Irek
gość
01-10-2009, 10:09:41

Pisaliśmy często z naszym Aniołkiem Zosią że okres pooperacyjny starać się nie wykonywać szybkich ruchów głową nagłych zwrotów o dźwiganiu zapomnieć przynajmniej na 3 miesiące nawet jeśli herbatę lub kawę będziesz sobie parzyła to do czajnika minimalna ilość wody by i tego nie dźwigać jest to naprawdę trudny okres pooperacyjny i tylko od Ciebie jak teraz zadbasz o siebie będzie zależało twoje samopoczucie później Pozdrawiam Janusz Wielebny
gość
01-10-2009, 10:13:17

Irek nie załamuj się wszystko sie ułoży teraz dla Ciebie jest zdrowie najważniejszym punktem życia wiem utrata pracy jest dramatem ale niema nic cenniejszego jak zdrowie Trzymam kciuki za Twoją wizytę proszę napisz nam co powiedział lekarz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: