Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
16-08-2020, 10:09:21

Tak wiem tylko ja się przerazliwie boje
Początkujący
16-08-2020, 14:35:13

Jeśli ja, typowy panikarz bojący się nawet pobrania krwi, zdecydowałem się, to Dagula, gdy lekarze mówią, że operacja jest konieczna, nie czekaj. Ja miałem iść na zabieg w marcu, lekarz po wizycie prywatnej, kazał zgłosić się następnego dnia do szpitala w celu ustalenia terminu, gdzie zapytali czy ktoś mi dowiezie torbę z rzeczami, bo następnego dnia operacja. Zrezygnowałem , musiałem się z tym oswoić i teraz żałuję. Miałbym to wszystko za sobą, a teraz, kilka dni po operacji, leżę co prawda obolały bardziej niż przed, ale ciśnienie psychiczne puściło, które w oczekiwaniu na zabieg mocno nadwyreżyłem.
Forumowicz
17-08-2020, 15:35:11

Dan1elo 2020-08-16 16:35:13
...a teraz, kilka dni po operacji, leżę co prawda obolały bardziej niż przed,
... a to ciekawe. Ja jak tylko się obudziłem po narkozie to od razu byłem "wniebowzięty". Dopiero, tak około 2 tygodni po zabiegu doszło do mnie, że powinno boleć i powinienem uważać.
Jak zauważam, każdy ma inny organizm, inaczej odczuwa.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
Początkujący
17-08-2020, 18:52:00

kawo 2020-08-17 17:35:11
Dan1elo 2020-08-16 16:35:13
...a teraz, kilka dni po operacji, leżę co prawda obolały bardziej niż przed,
... a to ciekawe. Ja jak tylko się obudziłem po narkozie to od razu byłem "wniebowzięty". Dopiero, tak około 2 tygodni po zabiegu doszło do mnie, że powinno boleć i powinienem uważać.
Jak zauważam, każdy ma inny organizm, inaczej odczuwa.
Mnie przed operacją nie bolało w ogóle, to dlatego teraz czuję się gorzej. Ale ten ból w porównaniu do tego podczas stanu ostrego to pikuś.
Forumowiczka
17-08-2020, 19:05:53

Danielo właśnie mnie też niewiele boli
, czasem kark czy ręka,czasem mrowienie w opuszkach palców, kiedyś było gorzej. A napiszcie mi jak się odnawiają szumy uszne? Od wczoraj w uchu słyszę pukanie chyba popadam w paranoje
Forumowiczka
17-08-2020, 19:06:40

Objawiają miało być :D
Forumowicz
18-08-2020, 07:00:15

Nie rozumiem stwierdzenia " mnie przed operacją niewiele bolało".
W takim razie po co operacja jak nie boli, nie ma dyskomfortu ? Ja chodziłem z mocnym dyskom***m ponad, na pewno 10 lat (trudno jednoznacznie określić). Natomiast z mocną "jazdą w dół" - prawie 5 lat.
Ta zwłoka, te złe diagnozy, to złe leczenie, ta powszechna opinia " nie operuj kręgosłupa szyjnego bo będziesz kaleką", ten mój paniczny strach przed skalpelem, - spowodowało duże zmiany. Jeden neurochirurg mówi, że część już nie powróci do stanu wyjściowego, inny, że trzeba czasu na poprawę i być dobrej myśli, że poprawa będzie.
Moim zdaniem, jeżeli ktoś ma zmiany które kwalifikują do zabiegu - musi go boleć, musi cierpieć.
Jak już jest diagnoza - operacja - nie zwlekać. Zwlekanie to bardzo zły doradca.
Daagula. Szumy uszne, dżwięki, piski, ..... to normalny objaw przy tej dolegliwości.
gość
18-08-2020, 10:07:43

kawo 2020-08-18 09:00:15
Nie rozumiem stwierdzenia " mnie przed operacją niewiele bolało".
W takim razie po co operacja jak nie boli, nie ma dyskomfortu ? Ja chodziłem z mocnym dyskom***m ponad, na pewno 10 lat (trudno jednoznacznie określić). Natomiast z mocną "jazdą w dół" - prawie 5 lat.
Ta zwłoka, te złe diagnozy, to złe leczenie, ta powszechna opinia " nie operuj kręgosłupa szyjnego bo będziesz kaleką", ten mój paniczny strach przed skalpelem, - spowodowało duże zmiany. Jeden neurochirurg mówi, że część już nie powróci do stanu wyjściowego, inny, że trzeba czasu na poprawę i być dobrej myśli, że poprawa będzie.
Moim zdaniem, jeżeli ktoś ma zmiany które kwalifikują do zabiegu - musi go boleć, musi cierpieć.
Jak już jest diagnoza - operacja - nie zwlekać. Zwlekanie to bardzo zły doradca.
Daagula. Szumy uszne, dżwięki, piski, ..... to normalny objaw przy tej dolegliwości.
Mnie bolało przez 2 miesiace tak, że nie mogłem wytrzymać, ale wy pewnie ten ból doskonale znacie. Po rehabilitacji nie bolało mnie praktycznie w ogóle, chyba, że dałem za mocno w palnik w pracy. Lekarz skierował mnie na zabieg z uwagi na ubytek mięśniowy i mocny ucisk na rdzeń, także nie tylko ból przemawia za operacją.
Ps. Kawo, jak się teraz czujesz i kiedy miałeś zabieg?
Danielo
Forumowiczka
18-08-2020, 10:19:04

No właśnie też się zastanawiam nad tym. Ja bóle mam rzadko i są one do wytrzymania, czasami mrowieją mi opuszki palców. Jednak ten ucisk na rdzeń jest i mimo tego mówią mi, że na operacje jest czas bo objawy nie wskazują na konieczną (leczy się pacjenta nie wyniki) Kawo sugerujesz, że przy wielkich zmianach nie ma co czekać?
Forumowicz
18-08-2020, 15:16:05

Daagula 2020-08-18 12:19:04
.. Kawo sugerujesz, że przy wielkich zmianach nie ma co czekać?
Jeżeli neurochirurg powie, że operacja konieczna - nie czekać ani chwili. !
Już pisałem, ja czekałem w cierpieniu (raz gorzej, raz lepiej) ponad 10 lat.
Teraz mam "blachę i 8 śrub" - średnio mi się to podoba ale cóż zrobić.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: