Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczony
28-02-2020, 19:57:44

EwelaSS, to diabelstwo jest zdradliwe. Ja po tej całej chemii, którą w siebie wsmarowalem, zjadłem i wstrzyknąłem czuje się niby super. Ale o tym jak jest naprawdę przypomina mi palec wskazujący prawej ręki, który jest ciągle zdrętwiały a czasem tak boli jakbym go sobie młotkiem tłukł. Oczywiście dochodzi lekki ból barku - co już mi mówi, że jeszcze trochę przegnę a będzie powtórka z rozrywki. Nie rób niczego co prowokuje ból.
Forumowicz
28-02-2020, 20:36:48

Bidusia81 2020-02-28 18:53:41
... a Kawo to jest Tytanem ogólnie i mimo sztywności na trzech poziomach bardzo sobie chwali efekty operacji i funkcjonuje na tyle normalnie na ile może
Potwierdzam, oprócz tytana. Chciałbym nim być ale chyba jeszcze mi daleko.
Ja nie narzekam a jakieś. mini niedogodności po prostu lekceważę.
Zlekceważę raz, drugi, trzeci - i mam spokój. Ponadto uważam, że na ten dyskomfort sami pracujemy. On jest ale w sytuacji "szczególnej" znika w mig. W Youtube jest filmik gdzie dziadek, o dwóch laskach na dźwięki skocznej muzyki, laski odrzuca i podryguje. Podobnie jest u mnie. Jak mam zajęcie - to np. strzyknięcie w kręgosłupie jest ale go nie ma. Mam ważniejsze sprawy niż myślenie czy jest, czy nie ma. .
Zaprawdę powiadam Wam ....... nie stawiajcie swojej szyi jakby jutro był koniec świata. Kręgosłup szyjny operuje się jak każdą inną część ciała.
Znam osobę która ma tętniaka na szyi i nikt nie chce podjąć się operacji., tzn. była próba ale operatorzy nacięli skórę, zobaczyli tego tętniaka i ponownie zaszyli. Ponoć jest w takim ułożeniu, że jest nie operowalny.
Ten to ma gehennę. Dla niego nasze sprawy to zabawa.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
Początkująca
28-02-2020, 20:42:29

Musze jakis patent wymyslec, wlosow nie obetne przeciez bo szkoda
Tltester, co do tych palcow co dretwieja, to mi nie odpuszczaja dwa palce: tez wskazujacy ale i jeszcze srodkowy, ale same koncowki tak po 1,5cm. Z barkiem juz nie mam problemu. Mnie na poczatku rwal tez nadgarstek i przedramie, ale pomoglo mi cieplo. W nocy do tej pory leze z reka na termoforze. Duza ulga, polecam
Początkująca
28-02-2020, 20:52:01

Kawo podziwiam Cie za takie podejscie. Moze w koncu zaraze sie od Ciebie tym optymizmem
Narazie trzeba przejsc swoje. A ktos kto ma cos takiego pierwszy raz to nie wie jak sie zachowac. "Toc to szok!!!" Powiedzialby Pawlak
A jak juz mniej boli to i czlowiek jest spokojniejszy
Wtajemniczony
28-02-2020, 20:59:26

EwelaSS, wskazujący mi dokazuje w całości. Czasem również i kciuk potrafi dać objaw mrowienie. Co do ręki to chciałem ją sobie odrąbać a w bark wbić widelec aby nerwy odbarczyć na CITO przed neurochirurgiem. Przeżyłem rwę kilka razy. Miałem tak, że ponad 6 miesięcy rwa mnie w sumie trzymała z małą przerwą na odpoczynek, ale mogłem pracować, jeździć samochodem, jakoś funkcjonować. Ostatnia, po której skierowano mnie na zabieg już mnie wyłączyła z życia - próba wstania z łóżka kończyła się hektolitrami potu i niemiłosiernego bólu. Owszem ogromny ból już minął ale pozostało dretwienie i inne objawy, które podpowiadają, że chyba neurochirurg nie blefuje.
Wtajemniczony
29-02-2020, 08:57:22

Tak czytam forum wstecz i widzę, że Szyjka74 ma stabilizację miedzytrzonową zamiast klasycznego implantu. Ciekawi mnie to Czu u mnie też by to się dało zrobić. Mniej krojenia a zasada działania podobne. Niestety nie mam pojęcia czy jak ma się rozległą przepuklinę to da się to zastosować.
Forumowiczka
29-02-2020, 09:01:29

tltester 2020-02-29 09:57:22
Tak czytam forum wstecz i widzę, że Szyjka74 ma stabilizację miedzytrzonową zamiast klasycznego implantu. Ciekawi mnie to Czu u mnie też by to się dało zrobić. Mniej krojenia a zasada działania podobne. Niestety nie mam pojęcia czy jak ma się rozległą przepuklinę to da się to zastosować.
Eeeee....a to nie jedno i to samo ??? Ja mam na wypisie "z dojścia przedniego usunięcie wypukliny jądra miażdżystego C5-C6. Stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek" - a to ostatnie to po prostu nazwa implantu
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
Forumowiczka
29-02-2020, 09:22:10

Według mnie ta stabilizacja to po prostu implant w miejscu krążka
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
Początkująca
29-02-2020, 09:31:32

A co byscie powiedzieli na taka oferte jednej z klinik?:
SED YESS foraminotomia z dostępu tylno-bocznego i discectomia (wizualizacja endoskopowa)
CESS endoskopowe usunięcie przepukliny dysku - operacja kręgosłupa szyjnego z dostępu przedniego,
CESS endoskopowe usunięcie przepukliny dysku z foraminotomią/ discectomią, dostęp tylny
PLDD (przezskórna laserowa dekompresja krążka międzykręgowego) z dostępu tylno-bocznego
DIAM stabilizacja dynamiczna implantem elastycznym Medtronic
DIAM stabilizacja dynamiczna fenestracja/hemilaminectomia z discectomią z dostępu tylnego, Medtroniclaminectomia/hemilaminectomia 1 poziom
laminectomia/hemilaminectomia 2 poziomy
Koblacja – nucleotomia-discectomia, odcinek szyjny
Koblacja – nucleotomia-discectomia, odcinek lędźwiowy
implant żelowy kręgosłupa - nucleoplastyka metodą DISCOgel- 1 poziom
Wertebroplastyka
Początkująca
29-02-2020, 09:34:59

Bidusia81, ciekawe jak to jest z ta stabilizacja miedzytrzonowa, czy jest stala czy dynamiczna?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: