Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
03-10-2019, 22:12:04

Do Renata 071173
Miło czytać że u Ciebie jest OK. Jesteś już wygrana. Korzystasz już w pracy z przywilejów z tyt. orzeczenia o niepełnosprawności? Długo nie odzywałam się, ale zaglądam na forum dosyć często -sporo nowych osób się pojawiło. u mnie-no cóz, raczej nie mam powodów do narzekań i naprawdę gdybym miała podjać decyzje o operacji jeszcze raz zrobiłabym to bez wahania. Czasem boli bardziej to i owo zwłaszcza lędźwiowy, w przeszłości było złamanie blaszki brzeżnej L2, jest tam spora przepuklina ale tragedii nie ma. Szyjka już zaprzyjaźniła sie z implantami i działa nie najgorzej. W życiu codziennym już raczej nie za bardzo sie ograniczam, sprzatam, myłam okna, pracuje na działce, jeżdżę na grzyby i jest naprawdę ok. Najgorzej w kość mi daje jak długo siedzę przy komputerze, wtedy po prostu zastygam i czuję się gorzej. Oczywiście nie dźwigam i na te grzyby to z małym wiaderkiem i jak pełno to do bagażnika. Zdrowy rozsądek nie może nas opuszczać nawet jak nam się wydaje że już wszystko wróciło do normy nie warto kusić losu.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów a szczególnie grzybomaniaków
gość
04-10-2019, 06:56:52

Forumowicz
04-10-2019, 09:27:30

Lucy0402 2019-10-04 00:12:04
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów a szczególnie grzybomaniaków
..... chciałem mieć szczególne pozdrowienia ale tym razem przeszły obok.
Grzybów nie jadam, nie cierpię ich. Oczywiście chodzić po lesie lubię ...
gość
04-10-2019, 09:39:35

KAWO ... POZDROWIENIA DLA CIEBIE SPECJALNE
Forumowicz
04-10-2019, 15:59:20

Gość 2019-10-04 11:39:35
KAWO ... POZDROWIENIA DLA CIEBIE SPECJALNE
Dzięki. Już mi lepiej ...
gość
11-10-2019, 04:18:47

Dzień doberek wszystkim Szyjkom.
Wczoraj 10.10 .To już rok od naprawienia mojej szyjki .Jestem bardzo szczęśliwa z podjęcia decyzji o operacji. Wiem że nie zawsze będzie kolorowo ,ale nie żałuję niczego co przez ten rok przeszłam .
Lucy0402 tak kochana w pracy już jakiś czas korzystam z przywilejów stopnia umiarkowanego .Ponieważ pracuję w handlu to przerwa 30 minut jest dla mnie naprawdę super .Na początku był tylko mały problem z tymi 7 godzinami pracy ,no bo sklep otwarty do 22 a ja pracuje do 21 .Jak się chce i kierownictwo pomyśli to i się da załatwić . Teraz przychodzę na 6.30 -13.30 lub na 14-21 i wszystko ok.
Kochani trzymajcie się ciepło i dużo zdrówka wszystkim życzę ,miłego dnia 😘
Wtajemniczona
13-10-2019, 20:49:23

Witam Was wszystkie obolałe szyjki.
Renata071173-cieszę się, że masz chociaż trochę lżej w pracy odkąd przyznano Ci stopień niep. A tak przy okazji pytanko: czy musiałaś zaliczyć medycynę pracy, żeby w firmie uznali Twoje prawa?
Pozdrawiam i zdrówka życzę wszystkim szyjkom.
Wtajemniczona
13-10-2019, 20:57:27

kawo-też pozdrawiam Cię specjalnie.
Jeśli chodzi o te grzyby, to ja wprost uwielbiam chodzić po lesie i zbierać grzyby, mogę je nawet potem rozdawać rodzinie w wersji prosto z lasu a nawet gotowe w słoiczkach. Jem je natomiast niezbyt często i w niewielkich ilościach, tak po prostu jak przyjdzie ochota.
Spokojnej nocy wszystkim szyjkom życzę.
gość
13-10-2019, 21:10:39

Witaj Lucy0402
Tak kochana po dostarczeniu orzeczenia do swojego kierownika ,dostałam skierowanie do lekarza medycyny pracy na badania kontrolne celem pozwolenia na pracę na swoim stanowisku po orzeczeniu niepełnosprawności. Bez tych badań nie wolno przystąpić do pracy .
Pozdrawiam serdecznie .
gość
14-10-2019, 13:04:32

Witajcie! Pisałam tu na forum troszkę wiosną. Dziś jestem już 7 dzień po operacji C3-C4 i C4-C5. Chciałabym podziękować wszystkim osobom piszącym od wielu lat na tym forum, bo dzięki nim szłam na operację z dużym spokojem, przygotowana też na to co po. Moim lekarzem prowadzącym był dr. Wilk. Wybrałam go świadomie i zaufalam. Od pierwszego neurochirurga usłyszałam rehabilitowac, mimo, że dwóch neurologow na rehabilitację nie pozwoliło że względu na dwa uściski na rdzeń. Kiedy poszłam do neurochirurga o wyższej renomie i doświadczeniu - do dr. Wilka, zdałam się na jego zdanie mając nadzieję, że podtrzyma słowa poprzednika. Usłyszałam, że nie dziwi go reakcja neurologa, gdyż mój kręgosłup to masakra. Operacja przebiegła zgodnie z planem. Jak na razie czuję się coraz lepiej. Mam obowiązkowy reżim na miesiąc, do czasu kontroli - 1 h leżenia, 10 min chodzenia plus cały czas kołnierz campa. Beata

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: