Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
27-08-2019, 18:26:32

Cześć Wszystkim!
Z Tej strony Justyna.B.
Wczoraj byłam na TK szyji oto wynik:
Zniesiona fizjologiczna lordoza szyjna.
Drobne osteofity przednich krawędzi trzonów kregowy C3 do C5
C4 do C7 rozluznienie pierscieni włóknistych krążków miedzykregowych o szerokości do 1,5mm w wymiarze strzalkowym. Z modelowaniem przestrzeni płynowej przedrdzeniowej szerokość worka oponowego około 11,5mm.
Bo się gorzej czułam i dostał skierowanie do szpitala na Sor. Ino schyłek głowę do przodu lub tyłu i odrazu ból pod łopatkami z promieniowaniem i dretwieniem

Jeszcze muszę raz zrobić MR szyji .
Czy to znaczy że coś uciska i stąd te bóle ???
Dalej nie umiem się zalogować niewiem gdzie ha
Początkujący
27-08-2019, 18:47:22

Gość 2019-08-27 20:26:32
Cześć Wszystkim!
Z Tej strony Justyna.B.
Wczoraj byłam na TK szyji oto wynik:
Zniesiona fizjologiczna lordoza szyjna.
Drobne osteofity przednich krawędzi trzonów kregowy C3 do C5
C4 do C7 rozluznienie pierscieni włóknistych krążków miedzykregowych o szerokości do 1,5mm w wymiarze strzalkowym. Z modelowaniem przestrzeni płynowej przedrdzeniowej szerokość worka oponowego około 11,5mm.
Bo się gorzej czułam i dostał skierowanie do szpitala na Sor. Ino schyłek głowę do przodu lub tyłu i odrazu ból pod łopatkami z promieniowaniem i dretwieniem

Jeszcze muszę raz zrobić MR szyji .
Czy to znaczy że coś uciska i stąd te bóle ???
Dalej nie umiem się zalogować niewiem gdzie ha
Witaj. Wedlug opisu jest juz znaczne modelowanie worka oponowego. Powieksza się ono przy zginaniu głowy - redukcja przetrzeni na rdzeń i odchodzące unerwienie.
Forumowicz
27-08-2019, 18:59:41

Gość 2019-08-27 20:26:32
Dalej nie umiem się zalogować nie wiem gdzie ha
Internet, w tym obecne forum przeglądach przy pomocy normalnego komputera/laptopa czy w telefonie/smartfonie ?
W telefonie - nie pomogę, jeżeli normalny komp. to już pisałem ale mogę powtórzyć
gość
27-08-2019, 19:28:18

Rctomal
Tzn ?? 😉
To znaczy że dysk coraz bardziej się wysuwa i uciska na worek oporowy ??
I jeżeli będę zginąć głowę to może jeszcze bardziej się pogłębić i wtedy pierscien wloknisty może pęknac :( ?

Ino głowe pochyle do przodu i już ból itp ...
Mam nadzieję że się nie pogłębii bardziej chociaż widzę że z dnia na dzień jest coraz gorzej ... i to wszystko się pogłębia..
Kawo
Tak przez komórkę chciałabym się zarejestrować ;)
Justyna.B
Forumowicz
27-08-2019, 19:55:55

Gość 2019-08-27 21:28:18
Kawo
Tak przez komórkę chciałabym się zarejestrować ;)
Justyna.B
Przez komórkę nie pomogę. Nie wiem jak.
PS
chyba jednak wiem.
Na górze ekranu jest czerwony pasek z napisem "ForumNeuroogczne.pl, naciskasz z lewej strony tego napisu ( trzy spłaszczone kółka) ..wyskakuje nowa szata. Naciskasz "Logowanie" następnie "Zarejestruj się". Dalej - jak strona poprowadzi.
gość
28-08-2019, 20:44:07

Cześć!
Mieliście też tak że przy pochylenia głowy do przodu tyłu lub boku to odrazu był ból pod łopatkami ból szyji dretwienie palców ??
To oznacza że mam ucisk jakiś..
Biorę tabletki przeciw bólowe i pomagają na 3h potem znowu ...
Powiedzcie mi, czy wizyta u neurologa tylko wystarczy ?
Czy zapisać się do ortopedyczne czy neurochirurga ??
Jak to u Was było ??
Mi się wydaje że leczenie mi nie pomogą i mój stan jest z dnia na dzień coraz to gorszy ... 😩😩😕😕

Justyna.B
Wtajemniczona
28-08-2019, 21:28:34

Justynko.
Myślę, że czas najwyższy udać się z wszystkimi wynikami do neurochirurga. To nie jest od razu pewne, że czeka Cię operacja, ale neurochirurdzy zawsze ogladają płytki a neurolog czy ortopeda często tylko opisy czytają.
Działaj, nie zwlekaj, przecież tyle tabletek przeciwbólowych na dłuzszą metę zniszczyć Ci może żołądek.
Wtajemniczona
28-08-2019, 21:34:40

....ZUS sobie o mnie przypomniał i we wtorek czeka mnie wycieczka do Torunia, oby te mordercze upały minęły do tego czasu. Jestem czwarty miesiąc na chorobowym a dla nich to już podejrzana sprawa, nawet po operacji kręgosłupa,
Serdecznie pozdrawiam wszystkie szyjki.
Początkujący
29-08-2019, 04:37:49

Gość 2019-08-28 22:44:07
Cześć!
Mieliście też tak że przy pochylenia głowy do przodu tyłu lub boku to odrazu był ból pod łopatkami ból szyji dretwienie palców ??
To oznacza że mam ucisk jakiś..
Biorę tabletki przeciw bólowe i pomagają na 3h potem znowu ...
Jak to u Was było ??
Mi się wydaje że leczenie mi nie pomogą i mój stan jest z dnia na dzień coraz to gorszy ... 😩😩😕😕

Justyna.B
Prawdopodobnie neurolog skieruje Ciebie do neurochirurga. Tylko patrz na to pozytywnie. Dzisiaj to sa już proste zabiegi i ze względu na postęp cywilizacyjny (praca siedząca, komputer, tablet) spotyka co co raz większą część społeczeństwa. Nerwami i tabletkami przeciwbólowymi tylko się wykończysz. Działaj!
Forumowicz
29-08-2019, 14:15:06

Gość 2019-08-28 22:44:07
Jak to u Was było ??
Justyna.B
Ja przez długie lata leczyłem się u neurologa. Tabletki i czasem rehabilitacja .
Do ortopedy poszedłem tylko raz, na opis rezonansu tylko rzucił okiem i bez namysłu skierował do neurochirurga.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: