Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
30-06-2019, 09:28:03

wszystko zależy od pacjenta
gość
30-06-2019, 13:25:30

Jak znosi bol I dysfunkcje
gość
01-07-2019, 18:01:16

Dzisiaj bardzo gwaltownie spada cisnienie strasznie przez to boli glowa odejmuje rece I kreci sie w glowie. Jak u panstwa z samopoczuciem?
gość
02-07-2019, 10:24:54

renata071173 2019-06-28 14:10:34
Dzień dobry witam serdecznie wszystkie Szyjki 😘
Dziś złożyłam dokumenty o stopień niepełnosprawności ,czas oczekiwania na komisję ok miesiąca. Zobaczymy co będzie czy przyznają czy nie ,może było uzdrowienie i kręgosłup dorósł 😂 Ręka dalej drętwieje kciuk też drętwy od przed operacji .Nie wiem czemu ale odczuwam ból w miejscu cięcia ,szrama pobolewa ,ciągnie i jest czasami zaczerwienieniona Czy ktoś z operowanych Szyjek też tak odczuwa ? Od jakiegoś czasu odczuwam też ból w tylnej części szyji podczas skrętu .Wiem że już człowiek po operacji nigdy nie będzie tak sprawny jak kiedyś ale .....
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę wszystkim dużo zdrówka 😘
gość
02-07-2019, 10:32:21

Witam serdecznie 🙋‍♀️ Jestem 3 miesiące po operacji, mam podobnie że czasami po olewa i ciągnie miejsce cięcia, może to na zmianę pogody.. Kolor też się zmienia. Mam nadzieję że przebywanie na słońcu bądź kąpiel w jeziorze nie zaszkodzi 🤷‍♀️Ogólnie nadal czuję się sztywna, szczególnie z rana jak wstaje. Często też jak dużo chodzę lub siedzę to kregoslup boli i wtedy muszę się położyć aby odpocząć. 23 mam wizytę kontrolna dopiero, mam nadzieję że dostanę jakieś skierowanie na rehabilitację. Złożyłam już do ZUS o zasiłek rehabilitacyjny ponieważ przekrocze 182 dni zwolnienia. W lipcu również składam papiery o przyznanie stopnia niepełnosprawnosci, lekarz mi powiedział że umiarkowany na pewno dostanę, zobaczymy😉Pozdrawiam serdecznie Ania. 🙋‍♀️
gość
03-07-2019, 10:25:32

Witam serdecznie wszystkich.
Aniu Ty to świerzak jesteś ,trzy miesiące po operacji to ja czułam się świetnie żadnego bólu.Ja jestem 9 miesięcy po operacji i od jakiegoś czasu odczuwam ból z tyłu szyji i coraz bardziej drętwieje mi lewa ręka .Myślę że to wszystko powraca po powrocie do pracy ,stanie 8 godzin na nogach, dźwignie towaru i powraca ból. Mam samo jak Ty , długie stanie w pracy lub chodzenie doprowadza do bólu i wtedy po powrocie z pracy muszę z godzinkę poleżeć i odpocząć bez względu na to czy mam coś do zrobienia w domu czy nie .Nic mnie przez tą godzinę nie obchodzi ,wtedy odpoczywam i ból mija .Nie faszeruję się żadnymi lekami , bo raz że ich nie mam a dwa że jestem przeciw ,bo jak to bywa na jedno pomaga a na drugie szkodzi .Aniu ja też byłam na zasiłku dostałam 4 miesiące i więcej już nie składałam ,wróciłam do pracy .Pewnie składają dokumenty na niepełnosprawność ja też złożyłam dadzą albo i nie zobaczymy .Pozdrawiam serdecznie wszystkie Szyjki i życzę wszystkim dużo zdrówka 😘🌞
gość
05-07-2019, 11:27:36

Czy ktoś może coś powiedzieć o tym zdjęciu?
Opis:
Badanie kręgosłupa szyjnego wykonano w sekwencjach SE/FSE/MCT w obrazach T1, T2,
PD-zależnych.
Dane ze skierowania: Bóle kregosłupa C- diagnostyka.
Poziom C2/C3, C3/C4, C4/C5, C5/C6, C6/C7 - prawidłowy obraz krązków międzykręgowych. Kanał
kręgowy i otwory międzykręgowe w normie. Nie stwierdza się ucisku worka oponowego i rdzenia
kręgowego.
Rdzeń kręgowy w zakresie badania o prawidłowej intensywności sygnału, bez zmian ogniskowych.
Woski: Prawidłowy obraz MR kręgoslupa szyjnego.
Rezonans zrobiłem ze względu na następujące objawy:
- kręcenie w głowie (3-4 razy w roku się zdarzyło - poprzednim)
- lekki ból prawego ucha (trwał z miesiąc)
- dziwne widzenie, jakby suche oczy, mało ostrości (u okulisty wada 0,5 i 0,25 - mam okulary ale bez zmian)
- dziwne czucie w lewej ręce
- dziwne bóle głowy od pół roku, zlokalizowane w okolicy czoła, takie powierzchowne...
Dodam, że ze wszystkim da się żyć ale na dłuższą metę jest to denerwujące...
Czy to MRI jest ok? Czy jest źle? Wizytę u neurochirurga mam za tydzień. Od przyszłego tygodnia idę też do fizjoterapeuty aby sprawdził napięcie mięśniowe...
gość
05-07-2019, 11:56:59

też marzy mi się taki obraz kręgosłupa :), początek zmian zwyrodnieniowych, rehabilitacja i na razie tyle
gość
05-07-2019, 11:58:30

może jeszcze pogłębić diagnostykę
gość
05-07-2019, 12:16:29

Hej,
Mam 31 lat, diagnostykę mam aż za :) Byłem u:
rodzinnego - badania krwi (wszystko w normie poza OB 14-18 na przestrzeni roku)
laryngolog - zapalenie zatok, stwierdził, że objawy jakie mam nie są z tym związane
neurologa - ze względu na objawy skierowanie na MRI głowy i szyji (głowa wszystko w porządku),
kardiologa - EKG spoczynkowe książkowe, ciśnienie i puls książkowe,
okulisty - wada 0,5 i 0,25, do pracy zalecone stosowanie okularów, ostrość dalej szwankuje (wszystko jakby się rozmywa i razi...)
endokrynologa - tsh ft3 ft4 w normie hormony w normie, podwyższony wapń całkowity i zjonizowany, skierowanie do urologa ze względu na wapń,
urolog - wszystko w porządku
reumatolog - wszystko w porządku. Testy z krwi pozytywne (reumatyczne)
Dodatkowo:
RTG klatki piersiowej - wszystko ok
USG brzucha - naczyniak na wątrobie poza tym ok.
Tydzień temu wykonałem badania krwi. Wszystko w normie. Wapń wrócił do normy. Witaminy, magnez, potas, fosfor, kwas foliowy ok.
Badanie na bolerioze ok, nie mam tego...
Stawiam na ten kręgosłup...pracuję 8h siedząc...oczywiście od 4 miesięcy robię przerwy co 10-15min i się rozciągam, kiedyś robiłem co godzinę, dwie. Dodatkowo dałem mu trochę w kość ze swojej niewiedzy (8h siedząc + 2h na dojazd do pracy czytając książkę + tv do kolacji i spanie). Trawło to ze 2-3 lata. Cały czas jestem aktywny fizycznie (na ile czas pozwala).
Teraz wiem, że to psuje nasz filar... Staram się oszczędzać...Mądry polak po szkodzie....
Dalej szukam źródła problemu...mam nadzieje, że fizjoterapeuta powie, że to mieśnie i mi pomoże....

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: