Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
07-12-2018, 00:07:06

Gość 2018-12-06 15:31:31
Dzień Dobry
Mam problem z kręgosłupem szyjnym. Mam ucisk na poziomie C4-C5 do 8mm oraz C5-C6 do 7mm.
Gdzie mogę znaleźć dr Piotra Zielińskiego lub innego godnego polecenia neurochirurga z terenu Trójmiasta.
Jeśli miałabym się zdecydować na operację to gdzie?
Ewa
Ja polecam też dr Jende przyjmuje w Gdyni na pilsudskiego
Zieliński pracował w swissmedzie 3 lata temu na pewno
Obaj powiedzieli mi to samo, Jende miał trochę więcej czasu ma wyjasnienia
Polecam dobrego fizjo, mnie wyprowadził Marcin z Fizjomani - neurolog się zdziwił że się dało.
Początkująca
07-12-2018, 18:12:56

Witam Szyjki
Dziś byłam na zdjęciu szwów.
Wszystko ok.
Boli zwłaszcza w nocy. Nie mam pojęcia dlaczego, czy przeciągam się czy zginamy, choć śpię w ortezie...
Moja szyja poszła na boczny tor. Raczej już nie sprawia problemu. Biedna nosi na ramionach całe ciało może i faktycznie się przy tym wzmacniając i rehabilitując? Nie wiem.
Czekam na wezwanie z ZUS i mops-orZeczenie o niepelnosprawnosci. I nie wiem jak mam pojechać na komisję? Taksówką? Mój mąż już i tak co chwilę bierze wolne na mnie i nie mam jak dojechać...
No i takie mam dylematy. W środę minęło 6 tyg od operacji kręgosłupa i 1 tydzień od operacji kolana.
Pa Peryskopki!
Piszcie co u Was?
Operacja 24.10.2018 Discektomia C5 C6 z implantacją krążka m-kręgowego C-DISC (PEEK LfC) nr 4/6
Początkujący
08-12-2018, 09:43:23

Witajcie, po wizycie u lekarza rehabilitacji dostałem skierowanie do szpitala na rehabilitację dzienną. Skierowanie wystawił lekarz akurat tam pracujący. Zaniosłem skierowanie i kazali mi czekać aż ktoś zadzwoni we wtorek bo wtedy będzie ten lekarz. Pozdrawiam Grzegorz.
gość
08-12-2018, 11:04:17

Witam serdecznie wszystkie Szyjki
Joanna no to super że wszystko z nogą ok i że już masz zdjęte szwy.Piszesz że szyjka poszła na boczny tor , ale mam nadzieję że wszystko z szyją ok. Wiadomo teraz skupiłaś się na rehabilitacji nogi no bo trzeba .Kochana jak dawałaś sobie do tej pory radę to i teraz dasz sobie radę z dojazdem ,coś wymyślisz.Joanno składałaś dokumenty o niepełnosprawność po operacji kręgosłupa,ale Ty masz pewnie też inne dolegliwości I choroby .Mi też znajoma powiedziała abym składała ale myślę że to bez sensu ,pewnie i tak nie przyznają na dniach kończy mi się zwolnienie a nie dostałam jeszcze wezwania na komisję ,masakra ,moja operowana szyjka odrętwiała ,ale co Nas nie zabije to nas wzmocni .
Malin oj chłopaku Ty to masz jakieś dziwne to szczęście ,zawsze coś !!!
Jak nie jedno to drugie ,no ale nikt nie powiedział, że w życiu będzie lekko ,ważne że będzie już rehabilitacja i do dzieła .Oby tylko było wszystko dobrze po tej rehabilitacji !!!
W poniedziałek minie 2 miesiące od operacji !!!! Pozdrawiam milutko i życzę wszystkim dużo zdrówka 😄
Początkująca
08-12-2018, 12:04:12

Renata oczywiście że dostaniesz niepełnosprawność i warto składać.
I ja czekam na komisję ZUS .
Jak to masz szyjkę odretwiałą?
Moja chyba się rehabilituje sama z siebie przez te kule. Ale w sumie jestem już bez większych dolegliwości
Za to kolano strasznie bolało dziś w nocy po wczorajszej wizycie u lekarza..."wszystko cienkimi nićmi szyte" bo boli jak przed operacją więc nie wiem co myśleć...
Dobrej soboty życzę 😘
Operacja 24.10.2018 Discektomia C5 C6 z implantacją krążka m-kręgowego C-DISC (PEEK LfC) nr 4/6
gość
08-12-2018, 13:52:31

Joanna00000
No jak tak mówisz to może złożę dokumenty na tę niepełnosprawność. Jeżeli chodzi moją szyję to w miejscu w około rany jest taka odrętwiała ,jak nieraz drętwieje nogą lub ręka .Czasami czuję dziwne uczucie jak się wygoi do końca to będzie ok. Ponoć na wszystko trzeba czasu więc pożyjemy- zobaczymy 😘 Pozdrawiam cieplutko 😄
gość
08-12-2018, 15:52:12

Treść zablokowana przez moderatora

gość
08-12-2018, 16:02:04

gość
08-12-2018, 16:05:26

Początkująca
08-12-2018, 18:38:36

Witaj Kazimierzu 😊
No ja z dolnośląskiego jestem, a i polecić nie bardzo mam kogo, bo to nigdy nie wiadomo jak akurat Ciebie zoperuje lekarz, który dajmy na to operował mnie. I sama nie wiem jeszcze jaki przyniesie efekt moja operacją.
Poszukaj tu na forum w starych wpisach. Pozdrawiam 😁

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: