Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
29-11-2018, 16:47:34

Witam i prosze o impretacje Mr dyskopatia wielopoziomowa c4 c5 c6 nasilone zmiany na poziomie c5c6 przepuklina 3mm uciskajaca worek oponowy i rdzen brzuszna powiechrzni rdzenia cechy znacznej stenozy kanału kregowego a-p wysokosci 7-8 mm Na poziomie C3-4 zmiany zwyrodnieniowo wotworczych tylnio bocznych sasiadujacych krawedzi trzonow kregowych powoduje umiarkowane przewezenie prawego otworu miedzykregowego Prosze o interpretacje opisu Neurochirurgza 1,5 miesiaca na Nfz Dziekuje
gość
29-11-2018, 17:28:42

Miałam podobny opis MR i dwie przepukliny z uciskiem i wypuklinę ,oraz zmiany zwyrodnieniowo wytwórcze.
Zakaz jakiejkolwiek rehabilitacji .
Operacja 10.10.18 i nie żałuję podjętej decyzji ,teraz wiem że żyję
Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka.
Początkująca
01-12-2018, 18:26:03

Witajcie Szyjki!
Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze?
Ja cierpię ból karku, szyi i głowy...od kul 😣🙄😥
Noga zaczyna odpuszczać. Dziś calenki dzień w łóżku, żeby odciążyć i na lekach... ale boli...ech...nie mogę się pogodzić 😥
Od następnego tygodnia fizjoterapeuta bd przychodził do mnie do domu, bo ja nie mam jak dotrzeć, a ćwiczyć muszę, żeby noga doszła do siebie...a biedna szyja poszła na bok...😥
Przepraszam, że jęcze ale wiem, że mnie zrozumiecie 😁
Operacja 24.10.2018 Discektomia C5 C6 z implantacją krążka m-kręgowego C-DISC (PEEK LfC) nr 4/6
gość
01-12-2018, 18:27:13

Witam grudniowo
Co tu na forum taka cisza ,nikt się nie odzywa. Dziś u mnie dziwny dzień ,boli mnie rana pooperacyjna ,trochę się zaczerwieniła.
Nie wiem czym sobie posmarować .Dziwne to jakieś rana się zabliźniła i z czego to zaczerwienienie
gość
01-12-2018, 18:57:18

Joanna witaj
Oj kochana teraz to cierpisz i noga ,szyja ,kark .Jak Ty to wytrzymujesz do tego pewnie proszki przeciwbólowe.Piszesz że już będziesz miała ćwiczenia na nogę ,szybko !.
Szyja poszła w odstawkę ,wszystkiego na raz się nie da ,poczujesz się lepiej to i zawalczysz o szyję .Szkoda tylko że tak się stało z nogą ale trzeba być dobrej myśli że wszystko będzie ok i cieszyć się że tylko tak się skończyło .
Pozdrawiam serdecznie i życzę szybkiego powrotu do zdrówka
Początkujący
02-12-2018, 09:47:12

Witajcie, po wizycie u neurochirurga dr. Szymon Kaczor z Warszawy postawił diagnozę typowy uraz komunikacyjny smagnięcie biczem. Naderwanie więzadła C5 nie stabilność górnych kręgów.
gość
02-12-2018, 10:23:37

Witam wszystkie Szyjki cieplutko
Malin41 diagnoza już jest i co dalej?
Co powiedział lekarz jakie leczenie jakie rokowania ?
U mnie dale zaczerwieniona rana i miejsce około rany jakieś odrętwiałe .Czy u Was kochane Szyjki też tak było ? Trochę się denerwuję czemu tak się dzieje .
Początkujący
02-12-2018, 11:17:44

Powiedział że długo to się leczy. Dobry fizjoterapeuta, terapeuta manualny. Zapytał dlaczego nikt do tej pory nie potrafił postawić diagnozy 5 miesięcy. Lekarze tu w Ełku mówili że sobie coś wmówiłem że od takiego czegoś nic mi nie powinno boleć. A neurolog że chcę tylko wyłudzić zwolnienie.
Początkująca
02-12-2018, 13:03:45

Reniu u mnie też rana dziwna
Jest bordowa. Niby laser miał ją wybielić, a jest wręcz przeciwnie. Czasem czuję też gulę w gardle jak na początku.
Ćwiczenia z rehabilitantem w ortezie i pod jego nadzorem, bo wolno mi kolano zgiąć tylko do 30°.
Piotr...ja się nasłuchałam tyle sprzecznych informacji o swoim kręgosłupie od fachowców, że głowa mała! Każdy wiedział lepiej. Po operacji to samo. Każdy miał inny pomysł na moją rekonwalescencję...a ja nie wiedziałam co robić, błądziłam i popełniałam błędy.
Najlepiej słuchać swojego ciała.
Pozdrawiam.
Operacja 24.10.2018 Discektomia C5 C6 z implantacją krążka m-kręgowego C-DISC (PEEK LfC) nr 4/6
gość
02-12-2018, 18:27:43

Witajcie. Jestem rok po operacji, ostatnio mi sie pogorszylo, zaczely dretwiec palce, reka do lokcia, bol glowy szyi i w ogole kiepskie samopoczucie. Od kilku dniu biore leki i jest lepiej, mam nadzieje ze to tylko chwilowe, moze na zmiane pogody.. oby

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama: