Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
29-11-2018, 16:47:34

Witam i prosze o impretacje Mr dyskopatia wielopoziomowa c4 c5 c6 nasilone zmiany na poziomie c5c6 przepuklina 3mm uciskajaca worek oponowy i rdzen brzuszna powiechrzni rdzenia cechy znacznej stenozy kanału kregowego a-p wysokosci 7-8 mm Na poziomie C3-4 zmiany zwyrodnieniowo wotworczych tylnio bocznych sasiadujacych krawedzi trzonow kregowych powoduje umiarkowane przewezenie prawego otworu miedzykregowego Prosze o interpretacje opisu Neurochirurgza 1,5 miesiaca na Nfz Dziekuje
gość
29-11-2018, 17:28:42

Miałam podobny opis MR i dwie przepukliny z uciskiem i wypuklinę ,oraz zmiany zwyrodnieniowo wytwórcze.
Zakaz jakiejkolwiek rehabilitacji .
Operacja 10.10.18 i nie żałuję podjętej decyzji ,teraz wiem że żyję
Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka.
Początkująca
01-12-2018, 18:26:03

Witajcie Szyjki!
Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze?
Ja cierpię ból karku, szyi i głowy...od kul 😣🙄😥
Noga zaczyna odpuszczać. Dziś calenki dzień w łóżku, żeby odciążyć i na lekach... ale boli...ech...nie mogę się pogodzić 😥
Od następnego tygodnia fizjoterapeuta bd przychodził do mnie do domu, bo ja nie mam jak dotrzeć, a ćwiczyć muszę, żeby noga doszła do siebie...a biedna szyja poszła na bok...😥
Przepraszam, że jęcze ale wiem, że mnie zrozumiecie 😁
Operacja 24.10.2018 Discektomia C5 C6 z implantacją krążka m-kręgowego C-DISC (PEEK LfC) nr 4/6
gość
01-12-2018, 18:27:13

Witam grudniowo
Co tu na forum taka cisza ,nikt się nie odzywa. Dziś u mnie dziwny dzień ,boli mnie rana pooperacyjna ,trochę się zaczerwieniła.
Nie wiem czym sobie posmarować .Dziwne to jakieś rana się zabliźniła i z czego to zaczerwienienie
gość
01-12-2018, 18:57:18

Joanna witaj
Oj kochana teraz to cierpisz i noga ,szyja ,kark .Jak Ty to wytrzymujesz do tego pewnie proszki przeciwbólowe.Piszesz że już będziesz miała ćwiczenia na nogę ,szybko !.
Szyja poszła w odstawkę ,wszystkiego na raz się nie da ,poczujesz się lepiej to i zawalczysz o szyję .Szkoda tylko że tak się stało z nogą ale trzeba być dobrej myśli że wszystko będzie ok i cieszyć się że tylko tak się skończyło .
Pozdrawiam serdecznie i życzę szybkiego powrotu do zdrówka
Początkujący
02-12-2018, 09:47:12

Witajcie, po wizycie u neurochirurga dr. Szymon Kaczor z Warszawy postawił diagnozę typowy uraz komunikacyjny smagnięcie biczem. Naderwanie więzadła C5 nie stabilność górnych kręgów.
gość
02-12-2018, 10:23:37

Witam wszystkie Szyjki cieplutko
Malin41 diagnoza już jest i co dalej?
Co powiedział lekarz jakie leczenie jakie rokowania ?
U mnie dale zaczerwieniona rana i miejsce około rany jakieś odrętwiałe .Czy u Was kochane Szyjki też tak było ? Trochę się denerwuję czemu tak się dzieje .
Początkujący
02-12-2018, 11:17:44

Powiedział że długo to się leczy. Dobry fizjoterapeuta, terapeuta manualny. Zapytał dlaczego nikt do tej pory nie potrafił postawić diagnozy 5 miesięcy. Lekarze tu w Ełku mówili że sobie coś wmówiłem że od takiego czegoś nic mi nie powinno boleć. A neurolog że chcę tylko wyłudzić zwolnienie.
Początkująca
02-12-2018, 13:03:45

Reniu u mnie też rana dziwna
Jest bordowa. Niby laser miał ją wybielić, a jest wręcz przeciwnie. Czasem czuję też gulę w gardle jak na początku.
Ćwiczenia z rehabilitantem w ortezie i pod jego nadzorem, bo wolno mi kolano zgiąć tylko do 30°.
Piotr...ja się nasłuchałam tyle sprzecznych informacji o swoim kręgosłupie od fachowców, że głowa mała! Każdy wiedział lepiej. Po operacji to samo. Każdy miał inny pomysł na moją rekonwalescencję...a ja nie wiedziałam co robić, błądziłam i popełniałam błędy.
Najlepiej słuchać swojego ciała.
Pozdrawiam.
Operacja 24.10.2018 Discektomia C5 C6 z implantacją krążka m-kręgowego C-DISC (PEEK LfC) nr 4/6
gość
02-12-2018, 18:27:43

Witajcie. Jestem rok po operacji, ostatnio mi sie pogorszylo, zaczely dretwiec palce, reka do lokcia, bol glowy szyi i w ogole kiepskie samopoczucie. Od kilku dniu biore leki i jest lepiej, mam nadzieje ze to tylko chwilowe, moze na zmiane pogody.. oby

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: