Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
13-12-2018, 20:46:14

Witam serdecznie wszystkie Szyjki
Grzesiu i co tam u Ciebie ,jak tam się czujesz po tych zabiegach akupunktury. Co powiedział lekarz ,który to robił.
Co u innych Szyjek słychać ,nikt nic nie pisze.
Buziaki !😘😘
Początkująca
13-12-2018, 22:25:15

Witam wszystkich na tym forum Dzis miałam wizyte neurologiczna MR na poziomach C5C6 Ucisk na rdzen 3mm Doktor zapisal mi tabletki przeciwbolowe zapalne i na obrzek Mam je brac przez miesiac i leczenie ma zadecydowac czy przepuklina sie obkurczy Jezeli tak to mozna operacje odwlec na potem Cytuje słowa lekarza Jezeli sie przepuklina obkurczy to mam sie cieszyc jezeli nie wskazana operacja .Mam pytanie czy ktos z panstwa na tym forum miał taki sposob leczenia? Czy jest mozliwe ze przepuklina moze sie obkurczyc? Prosze wszystkich na tym forum o wypowiedz na ten temat Dziekuje Magda
gość
14-12-2018, 16:32:01

Witam serdecznie wszystkich.
Magda38 witaj na forum .
Ja też miałam przepukliny na poziomach
C5-C6 i C6-C7 z uciskiem na rdzeń. Niestety ta przepuklina na C6 -C7 była bardzo.duża.
Niestety nie pomogę Ci odnośnie brania tabletek na obkurczenie przepukliny bo ja tego nie stosowałam.Nie miałam też żadnej rehabilitacji bo mogła by mi zaszkodzić.
Miałam operowane dwa poziomy.
Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za powodzenie w Twoim leczeniu.
Początkująca
14-12-2018, 18:15:54

Dziekuje pani Renato
Początkujący
14-12-2018, 18:44:50

Witajcie szyjki, Renata po akupunkturze lepiej bynajmniej już nie boli czyli coś pomogło. Koniec grudnia idę do osteopaty na terapię manualną. Pozdrawiam serdecznie wszystkich Grzegorz
gość
15-12-2018, 18:53:24

Gość 2018-12-09 00:09:58
Witajcie W piątek po południu miałam operację: implant między C6 i C7. Jestem trochę obolała ale najbardziej w kość daje mi bolące gardło i krtań po intubacji Jak dobrze pójdzie, to w poniedziałek wypis do domu. I wtedy co dalej? Pewnie jeszcze wszystkiego się dowiem..... Byłam operowana w SU w Krakowie.
Pozdrawiam. Ala.
Ala .... Proszę o adres do tego szpitala. Kto Cię operował.
Pozdrawiam
Kazimierz
gość
15-12-2018, 21:55:50

Witam. Proszę was o pomoc. Poszukuję neurologa, który postawi odpowiednią diagnozę. Ortopeda twierdzi, że potrzebna jest w moim przypadku operacja. Pierwszy neurochirurg potwierdza to co powiedział ortopeda. Drugi neurochirurg mówi, że nic mi nie jest A trzeci że mam przepuklina ale to ni Zalamac się można. Oto fragment mojego MR... C3C4 tylna, szerokopodstawna wypuklina krążka m-k z prawo o zna prostuzją tego krążka, która ogranicza światło prawego zachylka i prawego otworu m-k pozostając w bezpośrednim sąsiedztwie korzenia brzusznego zwoju rdzeniowego.C4po tej stronie. Wypuklina przeweza wąska, przednia rezerwę płynów podpajeczynowkowa tej części kregoslupa(z kyfotycznego ustawienia) Worek oponowy przemieszczony z cechami kompresji. Brzuszna powierzchnia rdzenia szyjnego splaszczona, z cechami modelowania. Podobne zmiany, mniej nasilone na C4C5pozostaja w sąsiedztwie korzenia brzusznego prawego zwoju rdzeniowego C5 Brzuszna powierzchnia rdzenia dyskretnie splaszczona. Jestem po wypadku komunikacyjnym. Cały czas boli mnie ten kręgosłup, dretwieje lewa ręka i nie czuje prawego barku. Dziękuję za porady i wskazówki
gość
15-12-2018, 22:01:04

Neurochirurga a nie neurologa 🙂przepraszam. Dodam jeszcze że jestem z centralnej Polski🙂
Początkujący
15-12-2018, 22:32:09

Witam, tak samo jestem po kolizji drogowej. Poszukaj na znany lekarz. U mnie neurochirurdzy kazali się rehabilitoowac, jak to nie pomoże to wtedy operacja (3 przepukliny, C5 naderwane więzadła, powyżej jest niestabilności).
gość
16-12-2018, 11:44:17

Gość 2018-12-15 22:55:50
Witam. Proszę was o pomoc. Poszukuję neurologa, który postawi odpowiednią diagnozę. Ortopeda twierdzi, że potrzebna jest w moim przypadku operacja. Pierwszy neurochirurg potwierdza to co powiedział ortopeda. Drugi neurochirurg mówi, że nic mi nie jest A trzeci że mam przepuklina ale to ni Zalamac się można. Oto fragment mojego MR... C3C4 tylna, szerokopodstawna wypuklina krążka m-k z prawo o zna prostuzją tego krążka, która ogranicza światło prawego zachylka i prawego otworu m-k pozostając w bezpośrednim sąsiedztwie korzenia brzusznego zwoju rdzeniowego.C4po tej stronie. Wypuklina przeweza wąska, przednia rezerwę płynów podpajeczynowkowa tej części kregoslupa(z kyfotycznego ustawienia) Worek oponowy przemieszczony z cechami kompresji. Brzuszna powierzchnia rdzenia szyjnego splaszczona, z cechami modelowania. Podobne zmiany, mniej nasilone na C4C5pozostaja w sąsiedztwie korzenia brzusznego prawego zwoju rdzeniowego C5 Brzuszna powierzchnia rdzenia dyskretnie splaszczona. Jestem po wypadku komunikacyjnym. Cały czas boli mnie ten kręgosłup, dretwieje lewa ręka i nie czuje prawego barku. Dziękuję za porady i wskazówki
Witaj, Polecam dr Wojciecha Białowąsa. Przyjmuje przywatnie na ul Melomanów w Warszawie. Swietny lekarz, a przy tym normalny człowiek i odpowie na każde pytanie. Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: