Bardzo trudno ocenić sytuację,a jeszcze trudniej zasugerować czy poddać się operacji czy nie.Jedno jest pewne-po operacji trzeba się oszczędzać. Ja powiem na swoim przykładzie:za długo czekałam,ubytki neurologiczne były duże,ból nie do wytrzymania 2 poziomy do operacji ze stabilizacją płytą przednią. Trafiłam do wspanialego lekarza,szczerze i rzeczowo opowiedział jak będzie wyglądała operacja i okres pooperacyjny,na co zwrócić szczególną uwagę .Gdybym miała podjąć decyzję jeszcze raz, nie zawahałabym się ani chwili. Trzeba walczyć o siebie dla dziecka.Jeśli nie operacją to rehabilitacją.Z każdej sytuacji jest przynajmniej jedno wyjście ,nie wolno się poddawać.
Witajcie Kochanie Proszę napiszcie kto może wypisać skierowanie na rezonans kręgosłupa. Czy np hematolog może? Skoro neurolog nie chce dać na nowy to kto jeszcze mógłby? A u hematologa się lecze. Obolała.
Dzien dobry. Proszę każdą dobrą dusze o odpowiedz.. W tamtym roku wyszła mi przepuklina w szyjnym odcinku . Nic z tym nie zrobiłam.. W tym roku jest jeszcze gorzej.. Ręce w nocy drętwieja znaczy dlonie plus bóle calego kręgosłupa plus uczucie lekkich zawrotow glowy plus ucisk z tyłu glowy..dretwienia policzka pulsowanie w skronii..duszności na klacie uczucie zapadania się klatki..najgorsze jest ucisk w głowie...napiszcie czy ktos tak ma i jak mi pomoc😢😢😢BLAGAM
Ja tak miałam przed operacją i niestety po też jedynie w lekkim stopniu ustąpiły drętwienia jestem załamana a operacja niby się udała niewiadomo dlaczego objawy się utrzymują
Wydaje mi się, że jeszcze nerwy nie w pełni się zregenerowały.Po operacji też miewałam drętwienia palców, które później ustąpiły.Teraz czasem też mam drętwienia różnego rodzaju, ale już nie panikuję, bo wiem, ze to z przeciążenia, zmęczenia.Wtedy kładę się w domu i odpoczywam.Drętwienia ustępują.
Witam wszystkich forumowiczów. Jako , że jestem 'świeża' w temacie, bardzo proszę o podpowiedzi w z Waszej strony. Wynik RMI pokazał protruzję C6/C7 z uciskiem na worek oponowy, zwężeniem obu otworów międzykregowych, z uciskiem na korzenie obu nerwów, lateralizacją zmian na prawo i łagodnym modelowaniem przedniej cześci rdzenia szyjnego. Czy protruzja jest nazwą używana zamiennie z przepuklina? Z tego co udało mi się doszukać to jest to wstęp do przepukliny. Czy możecie cokolwiek powiedziec w tym temacie ? Czy takie zmiany mogą także powodować 'odczucia' w kończynach dolnych ? Bardzo dziękuje za wszelkie odp. Pozdrawiam Liwka