Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
08-03-2018, 20:50:10

Maj77 jestem sama z dzieckiem na męża nie ma co liczyć chyba zrezygnuje i póki funkcjonuje normalnie to dam sobie radę.
Początkująca
08-03-2018, 20:56:12

Sama jechałam 8 tygodni po operacji.
Początkująca
08-03-2018, 21:12:15

Bardzo trudno ocenić sytuację,a jeszcze trudniej zasugerować czy poddać się operacji czy nie.Jedno jest pewne-po operacji trzeba się oszczędzać. Ja powiem na swoim przykładzie:za długo czekałam,ubytki neurologiczne były duże,ból nie do wytrzymania 2 poziomy do operacji ze stabilizacją płytą przednią. Trafiłam do wspanialego lekarza,szczerze i rzeczowo opowiedział jak będzie wyglądała operacja i okres pooperacyjny,na co zwrócić szczególną uwagę .Gdybym miała podjąć decyzję jeszcze raz, nie zawahałabym się ani chwili.
Trzeba walczyć o siebie dla dziecka.Jeśli nie operacją to rehabilitacją.Z każdej sytuacji jest przynajmniej jedno wyjście ,nie wolno się poddawać.
gość
09-03-2018, 06:42:37

Witajcie Kochanie
Proszę napiszcie kto może wypisać skierowanie na rezonans kręgosłupa. Czy np hematolog może? Skoro neurolog nie chce dać na nowy to kto jeszcze mógłby? A u hematologa się lecze. Obolała.
gość
11-03-2018, 15:16:10

Dzien dobry.
Proszę każdą dobrą dusze o odpowiedz..
W tamtym roku wyszła mi przepuklina w szyjnym odcinku . Nic z tym nie zrobiłam..
W tym roku jest jeszcze gorzej..
Ręce w nocy drętwieja znaczy dlonie plus bóle calego kręgosłupa plus uczucie lekkich zawrotow glowy plus ucisk z tyłu glowy..dretwienia policzka pulsowanie w skronii..duszności na klacie uczucie zapadania się klatki..najgorsze jest ucisk w głowie...napiszcie czy ktos tak ma i jak mi pomoc😢😢😢BLAGAM
gość
11-03-2018, 16:03:21

Może rehabilitacja, ale ostrożnie, żeby sobie jeszcze większej krzywdy nie zrobić.Idź do neurochirurga, bo po roku mogło się dużo zmienić.Nie zwlekaj.
gość
11-03-2018, 16:56:54

Ja tak miałam przed operacją i niestety po też jedynie w lekkim stopniu ustąpiły drętwienia jestem załamana a operacja niby się udała niewiadomo dlaczego objawy się utrzymują
gość
11-03-2018, 17:19:52

Wydaje mi się, że jeszcze nerwy nie w pełni się zregenerowały.Po operacji też miewałam drętwienia palców, które później ustąpiły.Teraz czasem też mam drętwienia różnego rodzaju, ale już nie panikuję, bo wiem, ze to z przeciążenia, zmęczenia.Wtedy kładę się w domu i odpoczywam.Drętwienia ustępują.
Początkująca
11-03-2018, 19:05:02

gościu nie napisałaś co było w rezonansie przepuklina -to trochę mało
gość
11-03-2018, 19:46:51

Witam wszystkich forumowiczów.
Jako , że jestem 'świeża' w temacie, bardzo proszę o podpowiedzi w z Waszej strony. Wynik RMI pokazał protruzję C6/C7 z uciskiem na worek oponowy, zwężeniem obu otworów międzykregowych, z uciskiem na korzenie obu nerwów, lateralizacją zmian na prawo i łagodnym modelowaniem przedniej cześci rdzenia szyjnego. Czy protruzja jest nazwą używana zamiennie z przepuklina? Z tego co udało mi się doszukać to jest to wstęp do przepukliny. Czy możecie cokolwiek powiedziec w tym temacie ? Czy takie zmiany mogą także powodować 'odczucia' w kończynach dolnych ?
Bardzo dziękuje za wszelkie odp.
Pozdrawiam
Liwka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: