Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
19-12-2017, 11:27:06

Po jakim czasie od wyjścia ze szpitala (operacja dyskopatii szyjnej, usuniecie dwoch przepuklin) zaczeliscie rehabilitacje? Na wypisie mam napisane ze od 4 do 6 tyg a moj neurochirurg powiedzial ze moge juz po tygodniu. Moim zdaniem to za wczesnie, tym bardziej ze odczuwalam duzy bol i nie czulam sie gotowa. Mijaja dopiero 2 tyg. Doradzcie cos prosze. Wiola25
Początkująca
19-12-2017, 13:20:07

Wiola 25 czy po operacji nosisz kołnierz?Według mnie bez względu czy jeden poziom czy dwa za wcześnie rozczęta rehabilitacja przyniesie więcej szkody niż pożytku. Ja jestem 4 tygodnie po operacji C5|
/c6/c7 że stabilizacją płytą przednią.mój lekarz zalecił rehabilitację po 6 miesiącach,natomiast po operacji 2 tygodnie tylko ćwiczenia izometryczne.Pozdrawiam,a napisz proszę gdzie byłaś operowana
gość
19-12-2017, 13:36:29

Tak noszę kolnierz ale do spania zdejmuje. Operowana bylam w Grodzisku Mazowieckim. Lekarz mowil ze mam slabe wiezadla. Maj77 a czy odczuwasz jakies bóle?
Początkująca
19-12-2017, 14:48:02

Ja bez kołnierze.Ból odczuwam tylko jak się przeforsuję,dlatego staram się na razie żyć oszczędnie .Ogólnie jest bardzo dobrze ,były w 2-gim tygodniu po duże zawroty głowy.Biorę neurovit i dużo magnezu.Jest ok i dużo spaceruję.troche dziwne że w kołnierzu cały dzień a w nocy bez ,ale co szpital to obyczaj.Pozdrawiam Monika
Wtajemniczona
19-12-2017, 21:34:29

Hej peryskopki ja byłam operowana 27 stycznia C5/c6 po operacji 6 tygodni kołnierz Campa .W nocy spałam tylko w połowie pod głową miałam problem z odparzoną brodą ,goiła się dłużej niż rana po operacji . Rehabilitację zaczęłam po zdjęciu kołnierza ale wcześniej dużo spacerowałam .Dziś szuka jest super jak ktoś nie wie to nawet blizny nie zauważa .Ruchomość szyi super bez ograniczeń gorszy mój lędźwiowy jestem teraz 3 tygodnie po drugiej operacjiL4/L5 ( lipiec 2015 lewa strona teraz prawa) i od 4 stycznia zaczynam rehabilitację
gość
22-12-2017, 22:29:23

Anno, bardzo dobry neurochirurg prof.Podgórski operuje w Łomży, to pł-wsch - może Tobie pasuje?
B
gość
22-12-2017, 22:31:34

w Suwałkach też - sprawdź na jego stronie - są nr telefonów i inne info
B
gość
24-12-2017, 21:52:51

Moge tylko powiedziec, jestescie swietni. Dziekuje Wam ze sie tak organizujecie, ze pomagacie... to forum, Wy wspaniali ludzie, zaslugujecie na medal. Jestescie moim wspanialym prezentem na Gwiazdke. Bede tu wracal, bo ucze sie tutaj jak postepowac, jak rozumiec swoje cialo. Bede tu wracal, bo jestescie Wy. Dziekuje,i zycze aby kazdemu z Was dopisywalo zdrowie. Kamil z Krakowa..
gość
24-12-2017, 22:32:20

Życze wszystkim Wesołych Świąt.Bardzo dziękuję za zainteresowanie i podpowiedzi.Cieszę się,ze trafiłam tu na wspaniałych ludzi ,jesteście dla mnie podporą i dużo z tego forum można się dowiedzieć co do problemów z kręgosłupem.Za kilka dni mam wizytę u neurologa .Póżniej zaczynam dalszy ciąg leczenia,bo z tego co tu czytam to zycie mamy tylko jedno i musimy zadbać o nie sami .Pamiętajcie o tym i cieszcie się życiem.Życze wszystkim zdrówka i radości z tego co nam niesie los.Anna54lata
gość
25-12-2017, 10:32:07

Witam.
Jestem po operacji pilnej podobno bo po 2 tygodniach od rezonansu zaczął się pojawiać niedowład i od razu na stół. Ręką i bark nie bolą jednak palec wskazujący dalej jest jak obcy.... ale wierzę że teraz będzie już tylko lepiej

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: