Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
04-12-2017, 08:46:14

Witam, jestem tydzień po wstawieniun implantu w c5c6-i mam wrażenie że mibw szyji ciagle chrupie nawet jak sie nachylam do kubka z kawą. Ktoś tak miał bo sie zastanawiam cxy to normalne?
gość
05-12-2017, 12:29:07

Witam serdecznie Szanownych forumowiczów,
Czy ktoś może polecić dobrego neurochirurga od odcinka szyjnego?
Gdzie można zrobić dobre jakościowo badanie MRI odcinka szyjnego?
Dziękuję,
Pozdrawiam,
Kamil
gość
05-12-2017, 12:30:16

Witam,
To jeszcze raz Kamil z powyższego wątku - chodziło mi o miasto Kraków.
Dziękuję,
Pozdrawiam,
Kamil
Początkująca
06-12-2017, 12:21:37

Piotrze19
Bardzo proszę o pomoc.Jestem po operacji kręgosłupa szyjnego C5/C6/C7 stabilizacja miedzytrzonowa Solis i płytą przednią Vectra.U mnie niestety doszło do mielopatia.Operowana byłam podobnie jak Ty w Szczecinie na unii lubelskiej przez dr Limanówkę i prof.Sagana.Ogólnie po operacji jest dobrze jednak zaniepokoiły mnie zawroty głowy przy zmianie pozycji leżenia lub z leżenia do wstawiania.Włącza mi się helikopter strasznie głupie uczucie.Czytam to forum od dawna i wiem że u Ciebie po operacji również występowały zawroty głowy.Jak sobie z tym poradziłeś? Bardzo proszę o pomoc.
gość
06-12-2017, 13:53:02

Maj 77 ile czasu jesteś po operacji. Czy masz jakieś inne niepokojące objawy po operacji. Kacha72
Początkująca
06-12-2017, 14:03:34

Dziś równo 2 tygodnie. Żadnych innych niepokojących objawów. Od wczoraj strasznie wieje mieszkam w okolicach Kołobrzegu,ta pogoda też nie jest bez znaczenia po operacji
gość
06-12-2017, 14:40:02

Maj 77 ja miałam takie zawroty po c5/c6 w styczniu same ustąpiły teraz jestem tydzień po ponownej operacji l4/L5 i jak wstaję to też mam zawroty to jest chyba od tego że zlieniamy pozycje i jest zmiana ciśnienia .
gość
06-12-2017, 14:52:22

Kontaktowałam się z operatorem i potwierdził,że mogą pojawić się zawroty.Jeśli byłyby ciągłe to już duży problem,ale jeśli ustępują to jest normalne.Ale co się strachu najadłem,to mi nikt nie odbierze.
Początkująca
06-12-2017, 20:51:07

Kamil - ja polecam dr Rafała Morgę przyjmuje na ul.Botanicznej w przychodni neurochirurgicznej. Jak chcesz prywatnie to lux med
Początkująca
07-12-2017, 11:26:20

piotr19 2013-02-23 19:40:48
Dobry wieczór PERYSKOPKI.Renata zastanawia mnie twoje pytanie dotyczace tych implantów ruchomego i nieruchomego.Kazdy operator przed operacja niezagwarontuje Ci ruchomego.Kiedy dojdzie do tego miejsca zdecyduje co zrobić.Gdy rozmawiałem z lekarzem to miałem cicha nadzieje ,że dostane ruchomy choć jeden niestety a może stety dostałem dwa nieruchome,ale nieczuje dyskomfortu i glowa obracam w pelnym zakresie.Poza tym kolnierz jaki mam jest miękki i używam go do samochodu lub gdy jest ślisko.Nie dluzej niz 2 godz.krowa1 niewiem czy cie to zadowoli ,ale przed operacją mialem drętwienie prawej ręki ,trzy palce i bark.Zawroty glowy i wzrok-po operacji przez 7-10 dni-po tabsach przeszło.Tych zadowolonych jest trochę-myslę że sie do nich zaliczam.piotr
Piotrze jakie tabletki na zawroty głowy?pytam ponieważ mam takie same objawy 14 dni PO.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Tętniak tętnicy podstawnej
Witam jestem tu nowa. Z uwagi na chore zatoki lekarz laryngolog wysłał mnie na rezonans głowy z kontrastem. W opisie naczyniak w 3 komorze. Pojechałam do profesora do Krakowa który po obejrzeniu płytki stwierdził że to nie naczyniak a tętniak. Skierował mnie na dodatkowe badania żeby bliżej przyjrzeć się temu tworowi. Najbardziej niepokoi mnie że tętniak jeśli to tętniak jest na tętnicy podstawnej. Na forum poczytałam że raczej nie operuje się czy ebolizuje tętniaków w tym miejscu bo ryzyko za duże. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Czy ktoś miał tętniaka w takiej lokalizacji. Proszę o odpowiedź. Muszę podjąć decyzję co dalej choć pan profesor wspomniał o embolizacji. Dziękuję i pozdrawiam KG
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
Reklama: