Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
24-07-2017, 10:03:36

Dzięki, ale mieszkam 100 km od Warszawy. Ten neurochirurg to jeden z lepszych (zresztą kilkaset stron temu wymieniono jego nazwisko na tym forum). Ale chyba wypalony już, bo sposób zachowania był szokujący. Zdziwił się że przyszłam na kontrolę i jeszcze wybulilam kasę na wizytę.pozdrawiam Margot
gość
29-07-2017, 09:09:59

Forum umarło
gość
30-07-2017, 07:55:29

Szkoda😭. Pare lat temu forum było super.
gość
30-07-2017, 19:17:12

niematahari 2017-06-18 10:31:45
Gość 2017-06-17 22:36:17
Natalio trzymam kciuki za Twoją operację. Też mam być operowana w Opolu. Boję się tego co będzie po operacji. Odezwij się po operacji ,
Pozdrawiam
Magda
ABC- SZYI
ABC DLA SZYJEK PRZED I PO PO OPERACJI
Pani Marto, 6.07 miałam operację, do kiedy stosować te wskazówki ostrożności wobec operowanego kręgosłupa?
Pozdrawiam serdecznie!
Agata
gość
30-07-2017, 21:46:02

Ja jestem 6 tygodni po acdf. Lekarz operator twierdził na wizycie że wszyscy się rozczulaja nad sobą "2 tygodnie w domku, kołnierz na szyję i do pracy; Wszystko trzeba robić normalnie"-szok
gość
01-08-2017, 20:54:23

Cześć ,Jestem Anna i szukam wiedzy na temat operacji przepukliny szyjnej w ok, Łodzi . Czy Barlicki ,bo szybciej ,a moze WAM ? ,i prof. Radek . Zameczam siebie i innych swoim i dolegliwościami ,a zwł. koszmarnymi bólami potylicy ,twarzy ,uciskami głowy i ucha .Piski ,szumy ,dzwonienia bez końca ,az nie wiem czasem co jeszcze dziwnego odbiorę w głowie. Jestem po operacji na odc. lędzwiowym ,a teraz ta szyja masakryczna. Nie mam pojecia jak uderzyć do szpitala ,zeby sie ktos zainteresował ,a wiem ,ze to róznie bo sama jestem pielegniarką
gość
01-08-2017, 21:01:52

Anno,
nie miałam operacji, więc nie doradzę w kwestii operacji. Od kilku lat stosuję terapię manualną i pilates, bóle przewlekłe minęły. Zostały od czasu do czasu nocne drętwienia rąk i b.rzadko mdłości czy zawroty głowy.
W Twoim wypadku pewnie nie ma wyjscia - trzymam kciuki za szybkie usuniecie dolegliwości.
Pozdrawiam serdecznie
Basia
gość
03-08-2017, 16:49:08

Witam Basiu a jakie masz przepukliny. Czy bylaś kwalifikowana do operacji. Gdzie cwiczysz pilates iza
gość
07-08-2017, 22:41:23

Witam,
Mam 29 lat, od dziecka mam problemy z kręgosłupem, głównie skolioza a przez to asymetria wszystkiego, do tego zniesienie lordozy w odcinku ledzwiowym. Boli, ale jakoś ten dolny odcinek bardzo nie dokucza. Od kilku lat za to zaczął dokuczac odcinek szyjny - ból między lopatkami (nie raz nie mogę ruszać rekami), ból przy lewej lopatce (jakby pieczenie), dretwienie lewej reki, "prady" w lewym łokciu, ciągłe migreny, bóle ucha.
Badanie MRI kręgosłupa szyjnego wykazalo
- przepukline tylno-boczna prawostronna na glebokosc 2mm krążka miedzykregowego C5-C6, która uciska worek opony twardej,
- przepukline tylną centralną na głębokość 3mm krążka międzykregowego C6-C7, która uciska worek opony twardej,
- obniżenie sygnału w obrazach T2-zależnych z w/w krążków, co przemawia za ich zwyrodnieniem(odwodnienie krążków),
- zniesienie fizjologicznej lordozy szyjnej.
Co to oznacza? Do neurologa dopiero za jakiś czas idę a jestem ciekawa jak bardzo jest to poważne.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam,
Agnieszka
gość
08-08-2017, 08:30:47

że jak nic nie zmienisz to będzie coraz trudniej

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: