Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
14-06-2017, 21:39:42

WITAM
Czy ktoś był operowany w Kluczborku ?
Joanna
gość
15-06-2017, 20:46:45

Witam
Byłam w szpitalu i miałam robiony rezonans. Może opiszę ten lędźwiowy który dokucza mi najbardziej, ciągły ból od kilku lat tylko z coraz większym nasileniem, kiedyś po większym wysiłku, a teraz jak pisałam.
Fizjologiczna lordoza spłycona w części badanej. Niewielkie ogniska podchrzęstnego obrzęku dolnej części trzonów L4i L5 najpewniej w sąsiedztwie przepuklin dotrzonowych. Odwodnienie krążków L4/L5 L5/S1. Na poziomie L4/5 tylna centralna protruzja z cechami pęknięcia pierścienia włóknistego uciska worek oponowy wraz z niewielkimi zmianami zwyrodnieniowymi w stawach m/k węża zachyłki boczne kanału kręgowego, dochodzi do korzeni nerwów L5 (podejrzenie modelowania korzenia lewego nerwu L5. Na poziomie L5/S1w obrębie szerokopodstawnej wypukliny widoczna tylna centralno-lewoboczna protruzja. Uciśnięty jest worek oponowy, zwężone zachyłki boczne kanału kręgowego ( w większym stopniu lewy ) Modelowany jest korzeń lewego nerwu S1 w zachyłku bocznym. Niewielkie zmiany zwyrodnieniowe w stawach m/k i dyskopatia nieznacznie zwężają otwory m/k L5/S1. Nie stwierdzam zmian w końcowym odcinku rdzenia kręgowego .
Dużo tego niestety, tak to wygląda.
Judyta.
gość
16-06-2017, 09:18:10

Niestety opis nie jest optymistyczny Przecież samo podejrzenie pęknięcia pierścienia włóknistego nie wróży nic dobrego Powinnaś bezwzględnie skonsultować się z dobrym neurochirurgiem który zajmuje się kręgosłupami Skąd jesteś Pozdrawiam B.
gość
16-06-2017, 09:42:33

organizm posiada zdolność do samo naprawy , jeżeli znajdziesz kogoś, kto to dobrze zrobi, to operacja nie jest konieczna, a operacja jest drogą na skróty, co nie znaczy, że łatwiejszą, teraz wybierz swą przyszłość
Początkujący
17-06-2017, 09:34:38

Pierścień włóknisty nie podlega regeneracji, ale można żyć bez bólu z uszkodzonym pierścieniem.
gość
17-06-2017, 16:07:18

leczy się lecz nie tą samą tkanką, co nie daje już takiej wydolności jak kiedyś, jednak życie jest bez bólu
gość
17-06-2017, 18:09:34

Niezależnie od przyczyny tego bólu gardła, polecam Ci pastylki do ssania od http://fiorda.pl - z pewnością Ci pomogą. To naprawdę świetne rozwiązanie, a nawet jeśli nie wyleczy choroby (bo może się okazać, że to coś poważniejszego) to z pewnością załagodzi ból gardła, więc będziesz mogła na spokojnie funkcjonować przed wizytą lekarską.
Początkująca
17-06-2017, 18:31:57

Gość 2017-06-13 23:19:47
Witam wszystkich. Za 6 dni czeka mnie operacja kręgosłupa szyjnego, mają mi wstawić 2 implanty na C4/C5 i C6/C7. Mam 27lat i dwójkę małych dzieci. Na dzień dzisiejszy jestem przerażona, a objawy coraz bardziej się nasilają (głównie drętwienie rąk, ból głowy, zawroty, ucisk w barkach i karku, problemy z pamięcią i wzrokiem). Cieszę się, że trafiłam na to forum, mam nadzieję, że jeszcze ktoś tutaj zagląda. Operowana będę w Opolu przez doktora Łątkę. Pozdrawiam wszystkich
Natalia
Polecam artykuł dr n. med. Dariusza Łątki- Dlaczego nie należy bać się operacji kręgosłupa.
Początkująca
17-06-2017, 18:32:08

Gość 2017-06-13 23:19:47
Witam wszystkich. Za 6 dni czeka mnie operacja kręgosłupa szyjnego, mają mi wstawić 2 implanty na C4/C5 i C6/C7. Mam 27lat i dwójkę małych dzieci. Na dzień dzisiejszy jestem przerażona, a objawy coraz bardziej się nasilają (głównie drętwienie rąk, ból głowy, zawroty, ucisk w barkach i karku, problemy z pamięcią i wzrokiem). Cieszę się, że trafiłam na to forum, mam nadzieję, że jeszcze ktoś tutaj zagląda. Operowana będę w Opolu przez doktora Łątkę. Pozdrawiam wszystkich
Natalia
Polecam artykuł dr n. med. Dariusza Łątki- Dlaczego nie należy bać się operacji kręgosłupa.
gość
17-06-2017, 20:36:17

Natalio trzymam kciuki za Twoją operację. Też mam być operowana w Opolu. Boję się tego co będzie po operacji. Odezwij się po operacji ,
Pozdrawiam
Magda

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: