Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
26-02-2016, 15:11:01

witam świezynki.Na zachodzie bez zmian.Dzisiaj marsz 10 km z tyczkami ,ą przedwczoraj basen no i jakotako.ZOFIA62 ta bezczynność ma służyć by sie wszystko zrosło.Co do drętwienia to u mnie palce czasem dretwieją ale to nasza spóścizna dyskopatów-pozdrawiam i ,życze bezczynności.....piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
gość
27-02-2016, 22:42:15

Piotr jak możesz tyle przejść z kijami to znaczy że lędźwiowy daje radę 😊! Rehabilituj się dalej !
Zosia 62 mnie prawie codziennie coś zamrowi czy zaboli. Oszczędzaj się jak kazali bo dużo nie trzeba żeby się popsuło. 😉 Z czasem jak obrzęki wewnątrz zejdą to i drętwienia też odpuszczą pewnie.
Zacznij od spokojnych i krótkich spacerów - mięśnie głębokie wtedy pracują i to już rehabilitacja!
Pozdrawiam wszystkie szyjki. 😊
Kamila
Kamila 18.06. 2015 - C5/C6 - Implant Synthes
Początkująca
28-02-2016, 10:35:51

Witaj Kamila. Widzę że miałyśmy operację na tym samym odcinku. Tylko nie wiem jaki implant mam wszczepiony. Ty już dawno miałaś operację. Napisz jak teraz funkcjonujesz. Ja na spacery chodzę od samego początku. Wczoraj byłam w lesie i przeszłam ponad 10 km. Tempo wolne bez wstrząsów i z zachowanie odpowiedniej postawy. Nie szkodzi mi też powolna jazda na rowerze stacjonarnym. Z tego co czytam na forum to raczej wynika że nie będę mogła już biegać , chociaż tak po cichu mam jeszcze małe nadzieje. Za miesiąc mam zamiar wrócić do pracy , mam nadzieję że się uda. pozdrawiam wszystkich
gość
28-02-2016, 13:00:10

Zofia u mnie 2 miesiące po operacji było super - mogłabym powiedzieć że prawie jak przed tym kiedy odezwał się ten kręgosłup. / po samym zabiegu przez kilka tygodni źle / . Ponieważ czułam czasami mrowienie i pieczenie łopatki za zgodą operatora poszłam na masaż 😐 i katastrofa. Od połowy października niestety każdego dnia moja szyja się przypomina. Pomimo rehabilitacji , zwracania uwagi na postawę w pracy i na co dzień ., poduszki ortopedycznej i wymiany materaca w łóżku, nie noszenia nic ciężkiego . ! Dlatego spokojnie - daj sobie czas. U mnie o bieganiu nie ma mowy bo nawet do chodzenia muszę mieć super amortyzowane buty.
Rower właśnie mi mąż przerabia 😊 zobaczę czy dam radę. Na stacjonarnym jeżdżę i jest ok.
Różowo nie jest ale trzeba być dobrej myśli 😊. Rezonans kontrolny zrobię w lipcu i mam nadzieję że sąsiednie poziomy się nie pogorszą.
Pozdrawiam serdecznie, Kamila
Początkująca
28-02-2016, 13:42:24

mnie nigdy w życiu nie bolał kręgosłup. Przed operacją miałam objawy neurologiczne - zaczęło się od drętwienia palców , potem dłoni a na koniec nogi. Diagnozą po RM byłam zaskoczona - rozległa przepuklina c5-c6 z uciskiem na rdzeń. Nawet przed operacją nie bolał mnie kręgosłup. Miałam zabronioną rehabilitację ze względu na zbyt duże ryzyko. Po operacji też raczej nic mnie nie boli , mam tylko trochę odczuć jak zbyt napinam mięśnie pleców, muszę pamiętać o rozluźnianiu. Najlepiej się czuję jak chodzę lub stoję, gorzej przy dłuższym siedzeniu. Mi na pozostałych poziomach nie wyszły żadne zmiany i mam nadzieję że uda mi się żeby tak pozostało. Pozdrawiam
gość
01-03-2016, 08:42:48

Zofia jak miałam tylko na jednym poziomie a reszta bez zmian zwyrodnienieniowych trzonów i przepuklin ti pewnie jakoś pourazowo. Jak czytałam na tym forum i nie tylko to masz szansę na życie bezobjawowe. 😃 Jeśli był ucisk na rdzeń - nogi i ucisk na korzenie to chwilę zajmie zanim się zregenerują nerwy.
Pozdrawiam, Kamila
Początkująca
01-03-2016, 18:54:49

wczoraj miałam pierwszy raz wsiąść za kierownicę ale jak rano zobaczyłam że sypie śnieg to zrezygnowałam. Czuje się dobrze , jedynie mam drętwe końcówki palców. Nic mnie boli i w dzień nie leżę w łóżku. Wczoraj pół godziny jeździłam na rowerku stacjonarnym. Wymyślam różne dania , piekę ciasta i bułki. Mam automat do pieczenia chleba i wsypuję tylko składniki i samo się miesza i piecze. Teraz w piekarniku piekę karczek i filet z indyka. Na szczęście mąż ma wolne i wozi mnie samochodem.
gość
01-03-2016, 20:19:43

Zofia ! Korzystaj z wolnego czasu! Relaksuj się! Widzę że dobrze ci idzie. 😊
Kamila
Początkująca
01-03-2016, 22:01:48

Witam Kamilo Zofio Piotrze i innych, mam pytanie na temat artroskopii barku 10.03. czeka mnie zabieg, mam zerwane ścięgno mięśnia dwugłowego,brak czucia w palcu wskazującym oraz kciuku.Dwie przepukliny C6/C7 poza tym przygniata mnie jakaś niemoc, proszę czy macie namiar na dobrego neurochirurga Lublin dziękuję pozdrawiam Majka.
gość
02-03-2016, 15:26:10

Helena ja jestem z pomorskiego więc nic ci nie podpowiem niestety. Może ktoś ze " starych" forumowiczów.
Pozdrawiam, Kamila

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: